Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 5/436 İlkİlk ... 345671555105 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 33 - 40 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by kartal975 Yazıyı Oku
    Bu arada EYT yi yaştan dolayı bekleyen herkesi şu an emekli etseler verecekleri ortalama aylık 1500-1800 tl arası gibi bir rakam bakmayın sizin ve benim maaşların yüksek olduguna tavan yada tavana yakın kesiliyor ssk priminiz ondan yüksek.Yüzde 90 nın kesintisi asgari ücret üzerinden o yüzden maaşlar çok düşük sadece EYT değil ABO aylık bağlanma oranlarının da iyileştirilmesini istiyor o yüzden bu insanlar o paraya bir işte çalışmadan geçinmeleri imkansız çünkü.Uzun lafın kısası sarayın bir günlük masrafının 10 milyon tl olduğu bir ülkede bu telaffuz ettiğimiz rakamlar devede kulak isteseler çoktan yaparlardı ama ihtiyaçları yoktu şimdi artık var ama dediğim gibi bence iş çoktan bitti yolcudur abbas bağlasan durmaz...Saygılar...
    Aslında ben son 10 yıldır bahsi gecen EYT sistemine çok takılmadım, cidden son 20 yıldır 99 sonrası yaşanan emeklilik yaşları normal. Keza ben bu kanundan faydalanırsam 50 yaşında yani seneye emekli olurum. Seneye 32 yıl 9700 gün ve 50 yaş ile normal görüyorum. 1991 sigorta girişi var, fakat 99 öncesi sigorta olan veya stajı saymak isteyen çok insan var, bunu vermeleri zor. Muhtemelen 99 öncesine yaşa göre 2-3 sene bir indirim gelecek. Asgari üçret ve mevcut emeklilerde seyyanen bir şeyler alacak. Hükümet seçimi değil, koalisyonda kalmayı dahi kabul edecek durumda. En azından merkez bankasının parası zamanla yerine gelir diye düşünecek. Bu arada son 20 yılda 38 yaşında emekli olan bende görmedim, 44-46 arası 99 dan önce vardı ama 99 sonrası öyle bir yaş yok. Memur abilerim var, 3-5 seneyi gecti ama yaş 60 olmadan emekli olmayacaklarını söylüyor, bu oran çoğunlukta. Sigortalılar EYT istiyor ama memur rahat. EYT bahsinden sonra bende ilk kez sizin verdiğiniz sisteme girerek baktım, rakam şimdilik mutlu edecek düzeyde. Özellikle hep maaş üzerinden yatırılması etkili oldu. Çok yerde gerçek maaş ile sigortalı rakamı geçmişte farklı yatıyordu.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Aslında ben son 10 yıldır bahsi gecen EYT sistemine çok takılmadım, cidden son 20 yıldır 99 sonrası yaşanan emeklilik yaşları normal. Keza ben bu kanundan faydalanırsam 50 yaşında yani seneye emekli olurum. Seneye 32 yıl 9700 gün ve 50 yaş ile normal görüyorum. 1991 sigorta girişi var, fakat 99 öncesi sigorta olan veya stajı saymak isteyen çok insan var, bunu vermeleri zor. Muhtemelen 99 öncesine yaşa göre 2-3 sene bir indirim gelecek. Asgari üçret ve mevcut emeklilerde seyyanen bir şeyler alacak. Hükümet seçimi değil, koalisyonda kalmayı dahi kabul edecek durumda. En azından merkez bankasının parası zamanla yerine gelir diye düşünecek. Bu arada son 20 yılda 38 yaşında emekli olan bende görmedim, 44-46 arası 99 dan önce vardı ama 99 sonrası öyle bir yaş yok. Memur abilerim var, 3-5 seneyi gecti ama yaş 60 olmadan emekli olmayacaklarını söylüyor, bu oran çoğunlukta. Sigortalılar EYT istiyor ama memur rahat. EYT bahsinden sonra bende ilk kez sizin verdiğiniz sisteme girerek baktım, rakam şimdilik mutlu edecek düzeyde. Özellikle hep maaş üzerinden yatırılması etkili oldu. Çok yerde gerçek maaş ile sigortalı rakamı geçmişte farklı yatıyordu.
    38 yas derken zamaninda emekli olmuslardan bahsediyorum

Baska tanidiklarim var mesela daha yeni adam 50 yasinda emekliligi geldi. Turkiyedeki butceyi mahvediyor bunlar

Dunyanin baska hicbir ulkesinde boyle luks yok

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bağkürdan emekli olduğunda ikramie ortalama ne kadar veriyorlar ?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    bana bi yanıt verecek aksakallı yok mu yahu ? help !
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    bana bi yanıt verecek aksakallı yok mu yahu ? help !
    yahu içine ali tezel kaçmış bir hisse net üyesi yok mu arkadaş ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    yahu içine ali tezel kaçmış bir hisse net üyesi yok mu arkadaş ?
    Bağkur veya ssk fakr etmez, emekli maaşı yatan prim ve gün ile alakalı. Örneğin aylık 1000 tl bağkur primi 30 güne yatırılıyorsa, ortalama 1000 lira maaş bağlanır. Tabi şuan bağkur ne kadar alıyor onu bilmem. Sigortada sistem bu şekilde. yıllara göre katsayı var. Ama bağkur primleri asgari üçretliden daha düşük olacağı aşikar.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Bağkur veya ssk fakr etmez, emekli maaşı yatan prim ve gün ile alakalı. Örneğin aylık 1000 tl bağkur primi 30 güne yatırılıyorsa, ortalama 1000 lira maaş bağlanır. Tabi şuan bağkur ne kadar alıyor onu bilmem. Sigortada sistem bu şekilde. yıllara göre katsayı var. Ama bağkur primleri asgari üçretliden daha düşük olacağı aşikar.
    ben emekli maaşını sormuyorum , emekli olunca e alınan toplucana parayı soruyorum. hani Muharrem amca Fatma Teyze emekli olunca aldıkları ikramiye ile ev alırlarmış ya toplu bi para alırlar onu soruyorum. maaşı değil ikramiyeyi

8. Dunyada 210 ulke var

Bu 210 ulke arasinda emeklilik yasi en dusuk ulke Turkiye.

EYT diye diretenler cahil cuhela kesim. Dunyadan haberi olmayan cahil insanlar.

38 yasinda emekli olanlar var ulkede. Turkiye butcesi batmasinda kim batsin?

Sayfa 5/436 İlkİlk ... 345671555105 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •