aboooo çok büyük bir hata yapmışım...dediğiniz doğrudur...2017 yılı ciro 149,5 milyonmuş ...net karı ise 15,1 milyonmuş...bu hatadan dolayı çok çok özür diliyorum...tüm rakamları tekrardan doğrusunu yazarak düzeltmek gerekiyor...
ciro 149,5 milyondan 193 milyona yükselmiştir. %30 ciroda artış olmuş...net kar ise 15,1 milyondan ,26,3 milyona yükselmiştir..burdaki oran da %74 tür...
yani ciro %30 büyümüş iken kar ise %74 büyümüştür....buda finansal giderlerinin ve borçlarının etkisini yitirmesinden kaynaklanıyor...
uyardığın için tekrardan teşekürler...nasıl bu hatayı yapmışım bende şaşırıyorum...son zamanlarda bir kaç şirketi incelemiştim...sanırım kafa karışıklığı bundan olmuş...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
buda başka güzel bir anımız...geçmişte blcyt 1,65 lerde kıvranırken tekstil sektörünün düşüş reytingi yüzünden satmıştım..kolay kolay hiç bir ağa bu hisseye el atmaz diye düşünmüştüm..ama yanıldım...birileri bu altın değerindeki hisseyi keşif etti ve gereğini de yaptı ve yapacak..![]()
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Blcyt 2018 yılını 193 milyon ciro ve net 26,3 milyon kar ile kapattı...buna göre net kar marjı 26,3/193= %13,6 oldu...
2018 yılı dönem başında döviz açığı 59,7 milyon idi...2018 yılı içinde döviz ortalama %40 çıktı...o halde döviz çıkışının kar törpüleme miktarı 59,7*40 % =24 milyon tl olmuştur..
o halde eğer döviz nötr kalsaydı 26,3 milyon gelen kar ,26,3+24=50,3 milyon olacaktı...
193 milyon ciro ile 50,3 milyon kar yapacak bir blcyt ın net kar marjı o vakit %26 olacaktı...
o halde 2018 yılında %13,6 net kar marjı ile çalışan blcyt , önümüzdeki yıllarda döviz borçları azaldıkça net kar marjını %26 lara çıkarabilecektir...
blcyt bu yolda gerçekten de sağlam adımlar atıyor...finansal yapısını çok güçlendiriyor...hem genel borç miktarlarını hem de döviz bazlı borçlarını azaltıyor...
blcyt yeni bir yatırım yapıp borçlanıncaya kadar (ki bunun ihtiyacı da ne zaman doğar bilemeyiz ) sürekli net kar marjını artıracaktır...bu net kar marjı net %26 lara kadar varacaktır...
o yüzden de bu yıl net kar marjında %17-20 lere yaklaşılması gerekiyor diyor mantığım...
Sayın keko sizi takipteyim blyct kur zararı ne kadar olur sizce almayı düşünüyorum
geçen yıl aynı dönemde de 59,7 milyonluk döviz açığı vardı...o vakit dolar %5,5 çıkmış ve kar 3,3 milyon törpülenmesine rağmen net kar 5,1 milyon gelmişti....bu yılda döviz açığı aynı miktardadır...bu yıl döviz %6 çıkmıştır...bu çıkışın karı 3,6 milyon etkilemesi gerekiyor...yani geçen yıldan sadece 0,3 milyon daha fazla etkileyecek...
fakat ciro ve kar agresif artıyor....geçen yıl ilk çeyrekte ciro 43 milyon iken bu yıl 50 milyon ve üzeri olmalı....net karda ise 6,5 milyon civarı bekliyorum...
blcyt hiç bu kadar finansal açıdan güçlü olmamıştı...bu güçlü olması net kar marjını çeyrekler ve yıllar geçtikçe yukarı çekecektir..
Yer İmleri