Afa tmg dow johns mu takip ediyor
Afa tmg dow johns mu takip ediyor
Kap a gecen ayin son islem gununun dagilim raporunu gondermisler. Oradan bakabilirsiniz. Dagilim raporu , viop kismi.
Bildigim kadariyla Afa sadece abd hisse senetlerine yatirim yapiyor. Tmg ise karisik kuresel piyasalara yatirim yapiyor.
Tum forumdaslara hayirli bayramlar. Saygilar.
Fonun ismi GCD bir aylık getirisi %61 , bu hisse senedi alıp satarak %61 gelir elde ediyorsa ben niye elde edemiyorum sorusu aklına geliyor , portföye biraz dikkatli baktığın da , niye yapamayacağını anlıyorsun
Hani spek spek veya tahtacı diyorlarya hah ondan bu arkadaş
hepi topu 6 hisse var , içlerinde hiç BİST30 hissesi yok , 1 tane BİST100 hissesi var ama günlük hacmi en düşüklerinden
diğerleri bist100 dışından , 1 tanesi halka yeni arz olmuş ve oradan yüklü almış , hisselerin ortak özelliğinin hacimleri oldukça düşük
özetle bu hisseleri istediği zaman yukarı çekiyor , istediğinde basıyor (tahtacının özelliği bu zaten)
yani sıradan bir borsacı bunu yapamaz
Brent düşüş % -6.30 petrol fonunda olanlar için yarın kötü bir gün olacak ama 1 gün sonra ne yapacağını bilemiyoruz ki
buralardan trene atlasak desek , alt pazardaki hisseler kadar oynak
gümüş de tepe taklak gidiyor
eksi 6.30 ,7.05 olmuş ,hayırdır Almanya da petrol falan mı bulundu
Son düzenleme : Germiyan; 12-07-2022 saat: 18:13.
IJT ve TGE gibi fonlarda bugun yayinlanan fon fiyati 8 Temmuz tarihindeki saat 18:00 islem gunune ait fiyat degil mi ?
11 ve 12 Temmuz islem gunundeki olusan fiyatlar bugunku yayinlanan fon fiyatina dahil mi ?
Kafam karisti sorma ihtiyaci duydum. Sn. myfinans siz bilirsiniz buyuk ihtimalle.
Sn.Black Mirror
Kur olarak 8 Temmuz 15.30 MB kuru esas alınıyor.
Fon dayanak varlıklarının hesabında ise dün yani 12 Temmuz gün sonu gerçekleşen fiyatlar esas alınması gerekirken, İş bankası fonları öyle değil.Onlar 8 Temmuz kapanışı esas almışlar.
Yani TGE'de asıl düşüş yarın görülecek.
Ama Ak porföyün fonları böyle değil, 12 Temmuzu esas almış.
Bugün,
Petrolden etkilenen AES -4,17 yapmışken
TGE -0,04 yapması bunu gösteriyor.
Bu arada ford -4,20 yaptı bugün
Son haftalarda 322'den 262'ye kadar düştü.
Biraz alıp kenara atsammı diye düşünmeye başladım.
Arçelikte - 5,42 yaptı
Resesyonumu fiyatlamaya başladı sanayi hisseleri acaba?
Önümüzdeki 7-8 yılı düşünürsek son 1 yılda enflasyondan yediğimiz ve önümüzdeki yılda yiyeceğimiz kazığı ancak bu tür hisseleri en dipten alabilirsek çıkartabiliriz gibime geliyor.
Yer İmleri