Originally Posted by
Maslak1
Sayın Maximetu,
Ben de 800 mio USDnin Toros için mütevazi bir rakam olduğunu düşünüyorum (ben önceki gün örnek hesabımı 2 mia usd üzerinden vermiştim).. velev ki 800 olsa bile bu bile tek başına tkfen bist fiyatının neredeyse 2 katıdır.
haklı sebeplerle (toplantı beyanları "temenniler" gibi durmuyor; kendilerini de bağlayan ve üzerinde çalışılmış konular var.. liste uzun.. bir tanesi de sonuç alınmış konu: gübrede ihracat engeli gevşedi. kv için değerli.. UV için ise uzun bir aksiyon/proje/hedef listesi var.. arkası gelecek diye tahmin ediyorum) bu kez güçlü bir momentu yakaladık.
hepimize hayırlı olsun
Toros Tarımın sadece Samsun fabrikasına 2015 yılında yapılan "Ek Yatırım" 350 milyon dolarmış. Toros gübrenin tamamı değil. Samsun fabrikasının tamamı değil. Arsası değil. Sadece bir fabrikaya yapılan ek yatırım bedeli 350 milyon dolar.Tekfenin piyasa değeri ne kadar şu an? Dünkü kapanış itibarıyla 502 milyon dolar. Nasrettin hocanın dediği gibi. Hanım hanım, bu ciğerse bizim kedi nerede. Bu kediyse ciğer nerede.
Söylediklerim, yazdıklarım sadece ve sadece kişisel görüşlerimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri