Şirketin kontrolünü elinde bulunduranlar hem dürüst değiller hem de yatırımcıların haklarını yemekten imtina etmiyorlar. CEO geleli 1,5 yıl oldu daha yeni toplantı yapmış ama oda kapalı, sana bana açık değil yani. Orada da söyledikleri bilinmeyen şeyler değil. Burada anladığım şimdiye kadar düşmesinde sıkıntı yok idi hatta bizzat destekliyorlardı, ama artık daha düşmesi değil de bir nedenle !! yükselmesi işlerine geliyor herhalde. Şirkette bir değişiklik yada ufkunda bir değişiklik var mı ? yok ! , projelerden ne yapmadılar da bu kadar zarar yazdılar, ve artık zarar yazmayacaklarının garantisi var mı yok, 50 yıllık inşaat firmasıymış ama art arda alınan 3 projeden de proje bedeli kadar zarar yazıyorlar. Yani bu hata ile falan açıklanabilecek bir şey değil bizzat isteyerek planlayarak olabilecek bir şey. Toros Samsun yatırımına gelirsek ben artık oraya 335 milyon USD yatırdıklarına da inanmıyorum, muhtemelen oraya da 150 harcayıp gerisini yok etmişlerdir. Her yaptıkları harcama arsa alımından satımına, şirketlere ortak olmaktan, satın almaya benim nasıl olsa %20 hissem var şirket zarar etsin nasıl olsa parayı aktardığım yerden kar ederim ile yapılmış olarak yorumluyorum. Zaman zaman burada yazıyorum son 6 yılda bir tane düzgün faaliyetleri olmadı, Al khor projesinin yarattığı dalgalı denizde yapılmaması gereken her şeyi yaptılar.
-Amerikalı bir şirketle ortaklık yaptılar niye olduğu belli olmadı,
-Azarbeycan hükümeti ile yenilenebilir enerji projeleri için mutabakat imzaladılar ne olduğu belli olmadı,
-SOCAR ile ortak üre fabrikası yapıyoruz dediler ilan ettiler sonucu belli olmadı unutturdular,
-Toren Gazdepo yine aynı şirketin 25 m euro sunu resmen aktardılar,
-Tarımda zamanında 50milyon liraya şirket aldılar sonra şirketin arsaları falan vardı birden yok oldu, şirket eski sahibi aynı işi karlı bir şekilde başka adla yapmaya devam etti, Tekfen de zarardan kurtulamadı.
-Akmerkez de hisse var ama muhtemelen oradan YK üyelik maaşı alınsın diye elden çıkarılmıyor,
-Tren yolu işinden hatırlıyorum diğer rakiplere göre %10-15 eksiğine işi aldılar sonra işi bıraktılar,
-Mühendisliği dünya ölçülerine getireceğiz dediler fos çıktı,
-Mersin serbest bölgeyi kendi hisselerini artırarak alabilirlerdi almadılar cüzi miktarla başkasının oldu,
-İzmir arsayı 35m usd e alıp 25 m usd e sattılar, niye olduğu anlaşılamadı
-Hep İstanbul da herkes kar ederken 1000 küsur daireden zarar ettiler sonra emlak bölümünü inşaata bağlayıp olayı sildiler.
-Mesut Yılmazın oğullarından firma aldılar ama sonra a boşa almışız bize lazım değilmiş bu dediler,
-Polipropilen yatırımı ilan ettiler sonra iptal ettiler
-SOCAR polymer de 50m usdyerine 100 m usd ödediler birde utanmadan eğitim için alıyoruz dediler nasıl bir eğitim ise (paralar nasıl aktarılır eğitimi herhalde)
-Geçmişte Banka sattılar ama ona da artık şüpheyle bakıyorum.
-Topkapı da lüks konut projesi var idi, arsa aldılar sonra proje yok oldu,
-Her şeyden önemlisi iş almamak için aşırı çaba sarfettiler,
-Elin İtalyanı, İspanyolu, Korelisi, Çinlisi, Mısırlısı, Fransızı yakın coğrafyalardan iş aldı Kâr etti biz edemedik.
-Her şeyi biliyormuş gibi göründüler ama bir halttan anlamadıklarını geç farkettik,
Bu CEO da bence konformist, hayalleri ve ufku olmayan biri. Daha şirketin elindeki olanakları, piyasanın talebini, zamanı algılayamamış biri. Kabahat onda değil tabi ki, mirasyedi ana hissedarlar yetersizliklerinde ve kötü niyetlerinde.
Şimdi Senet 5 dolarlardan 1,2 dolara gelmiş şirket istediği için çıkıyorsa bu haksızlık ve bir kumpas olabilir, ben hakkımı helal etmiyorum, bu işte rolü olanların çocuklarının çoluklarının boğazında kalsın yiyemesinler diyorum.
Hala hatırı sayılır hissem duruyor buradan yanlış anlaşılmasın,
Yer İmleri