Sayfa 508/803 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon
Arama sonucu : 6417 madde; 4,057 - 4,064 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1. Şirketin kontrolünü elinde bulunduranlar hem dürüst değiller hem de yatırımcıların haklarını yemekten imtina etmiyorlar. CEO geleli 1,5 yıl oldu daha yeni toplantı yapmış ama oda kapalı, sana bana açık değil yani. Orada da söyledikleri bilinmeyen şeyler değil. Burada anladığım şimdiye kadar düşmesinde sıkıntı yok idi hatta bizzat destekliyorlardı, ama artık daha düşmesi değil de bir nedenle !! yükselmesi işlerine geliyor herhalde. Şirkette bir değişiklik yada ufkunda bir değişiklik var mı ? yok ! , projelerden ne yapmadılar da bu kadar zarar yazdılar, ve artık zarar yazmayacaklarının garantisi var mı yok, 50 yıllık inşaat firmasıymış ama art arda alınan 3 projeden de proje bedeli kadar zarar yazıyorlar. Yani bu hata ile falan açıklanabilecek bir şey değil bizzat isteyerek planlayarak olabilecek bir şey. Toros Samsun yatırımına gelirsek ben artık oraya 335 milyon USD yatırdıklarına da inanmıyorum, muhtemelen oraya da 150 harcayıp gerisini yok etmişlerdir. Her yaptıkları harcama arsa alımından satımına, şirketlere ortak olmaktan, satın almaya benim nasıl olsa %20 hissem var şirket zarar etsin nasıl olsa parayı aktardığım yerden kar ederim ile yapılmış olarak yorumluyorum. Zaman zaman burada yazıyorum son 6 yılda bir tane düzgün faaliyetleri olmadı, Al khor projesinin yarattığı dalgalı denizde yapılmaması gereken her şeyi yaptılar.
    -Amerikalı bir şirketle ortaklık yaptılar niye olduğu belli olmadı,
    -Azarbeycan hükümeti ile yenilenebilir enerji projeleri için mutabakat imzaladılar ne olduğu belli olmadı,
    -SOCAR ile ortak üre fabrikası yapıyoruz dediler ilan ettiler sonucu belli olmadı unutturdular,
    -Toren Gazdepo yine aynı şirketin 25 m euro sunu resmen aktardılar,
    -Tarımda zamanında 50milyon liraya şirket aldılar sonra şirketin arsaları falan vardı birden yok oldu, şirket eski sahibi aynı işi karlı bir şekilde başka adla yapmaya devam etti, Tekfen de zarardan kurtulamadı.
    -Akmerkez de hisse var ama muhtemelen oradan YK üyelik maaşı alınsın diye elden çıkarılmıyor,
    -Tren yolu işinden hatırlıyorum diğer rakiplere göre %10-15 eksiğine işi aldılar sonra işi bıraktılar,
    -Mühendisliği dünya ölçülerine getireceğiz dediler fos çıktı,
    -Mersin serbest bölgeyi kendi hisselerini artırarak alabilirlerdi almadılar cüzi miktarla başkasının oldu,
    -İzmir arsayı 35m usd e alıp 25 m usd e sattılar, niye olduğu anlaşılamadı
    -Hep İstanbul da herkes kar ederken 1000 küsur daireden zarar ettiler sonra emlak bölümünü inşaata bağlayıp olayı sildiler.
    -Mesut Yılmazın oğullarından firma aldılar ama sonra a boşa almışız bize lazım değilmiş bu dediler,
    -Polipropilen yatırımı ilan ettiler sonra iptal ettiler
    -SOCAR polymer de 50m usdyerine 100 m usd ödediler birde utanmadan eğitim için alıyoruz dediler nasıl bir eğitim ise (paralar nasıl aktarılır eğitimi herhalde)
    -Geçmişte Banka sattılar ama ona da artık şüpheyle bakıyorum.
    -Topkapı da lüks konut projesi var idi, arsa aldılar sonra proje yok oldu,
    -Her şeyden önemlisi iş almamak için aşırı çaba sarfettiler,
    -Elin İtalyanı, İspanyolu, Korelisi, Çinlisi, Mısırlısı, Fransızı yakın coğrafyalardan iş aldı Kâr etti biz edemedik.
    -Her şeyi biliyormuş gibi göründüler ama bir halttan anlamadıklarını geç farkettik,

Bu CEO da bence konformist, hayalleri ve ufku olmayan biri. Daha şirketin elindeki olanakları, piyasanın talebini, zamanı algılayamamış biri. Kabahat onda değil tabi ki, mirasyedi ana hissedarlar yetersizliklerinde ve kötü niyetlerinde.

Şimdi Senet 5 dolarlardan 1,2 dolara gelmiş şirket istediği için çıkıyorsa bu haksızlık ve bir kumpas olabilir, ben hakkımı helal etmiyorum, bu işte rolü olanların çocuklarının çoluklarının boğazında kalsın yiyemesinler diyorum.

Hala hatırı sayılır hissem duruyor buradan yanlış anlaşılmasın,
    Son düzenleme : veysel karani; 24-06-2022 saat: 17:40.

2. Sayin Karani
    O kadar haklisiniz ki yaptiklari tek bir duzgun is yok . El altindan Milyon dolarlarina milyon dolar kattilar,simdide de toros gubrede buyuk vurguna hazirlaniyorlar. Dun tehdit ettim Hepsini maille , eger bu firmayi 800 Milyon dolara satarsaniz hepinizi bulur gerekeni yaparim diye !! Kimse senin benim malimi calamaz o kadar da degil . Buradaki ortaklara sozum bakin eger simdiden onlem almazsak peskes cekecekler el altindan Milyon dolarlrina milyon dolar katacaklar son vurgunla . Eger burada koyun gibi fiyat ederse millet , bu sirketi ic edecekler . Sayin karaninin yazdiklarindan sonra bu sirket patronlarina ve yonetimine hala guvenen varsa bana yazsin istedigini sonra parasi battiginda colugunun cocugunun gelecegi calindiginda orada burada aglamasin . Biz testi kirilmadan yol gosteriyoruz, bu sirketin patronlari ve ust yonetimi tekrar ediyorum HIRSIZDIR !!!

3.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Sayin Karani
    O kadar haklisiniz ki yaptiklari tek bir duzgun is yok . El altindan Milyon dolarlarina milyon dolar kattilar,simdide de toros gubrede buyuk vurguna hazirlaniyorlar. Dun tehdit ettim Hepsini maille , eger bu firmayi 800 Milyon dolara satarsaniz hepinizi bulur gerekeni yaparim diye !! Kimse senin benim malimi calamaz o kadar da degil . Buradaki ortaklara sozum bakin eger simdiden onlem almazsak peskes cekecekler el altindan Milyon dolarlrina milyon dolar katacaklar son vurgunla . Eger burada koyun gibi fiyat ederse millet , bu sirketi ic edecekler . Sayin karaninin yazdiklarindan sonra bu sirket patronlarina ve yonetimine hala guvenen varsa bana yazsin istedigini sonra parasi battiginda colugunun cocugunun gelecegi calindiginda orada burada aglamasin . Biz testi kirilmadan yol gosteriyoruz, bu sirketin patronlari ve ust yonetimi tekrar ediyorum HIRSIZDIR !!!
    Maxi ortak

Öyle diyorsun da “yavuz hırsız evde sahibini bastırır “ mış

Socar ‘ da 50 milyon doları göstere göstere iç ettiler

Toren, gaz depolama 20-25 milyon dolar gitti

Nooldu? Napabildik ?

İnşaat projelerindeki rezaleti yazmıyorum bile

Socar’ ın tarihi satış yaptığı yılda “ hammadde yokluğu nedeniyle” dediler / gitti 50 milyon dolares

Adam dese ki, İhracat yasakları nedeniyle Toros 800 ediyor, aha da PwC raporu

Ne yapabilicez yine ?

Çıkar çatışması kraliçesi de OCP’ ye pazarlasa, biz ne diyebileceğiz ?

Adamlar set-Up ı geçen yıl Mart ta kurmuşlar bence. Çıkar çatışması kraliçesinin geri geliş nedeni bu olmalı

Giüzelim Toros ‘ da giderse bu şirket değerini artık zımpara kağıdı İle karşılaştırırız

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    ******** bofa bir çok kağıdı bozdu bugün pazartesi alır inşallah
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

5.  Alıntı Originally Posted by balikci2 Yazıyı Oku
    Maxi ortak

Öyle diyorsun da “yavuz hırsız evde sahibini bastırır “ mış

Socar ‘ da 50 milyon doları göstere göstere iç ettiler

Toren, gaz depolama 20-25 milyon dolar gitti

Nooldu? Napabildik ?

İnşaat projelerindeki rezaleti yazmıyorum bile

Socar’ ın tarihi satış yaptığı yılda “ hammadde yokluğu nedeniyle” dediler / gitti 50 milyon dolares

Adam dese ki, İhracat yasakları nedeniyle Toros 800 ediyor, aha da PwC raporu

Ne yapabilicez yine ?

Çıkar çatışması kraliçesi de OCP’ ye pazarlasa, biz ne diyebileceğiz ?

Adamlar set-Up ı geçen yıl Mart ta kurmuşlar bence. Çıkar çatışması kraliçesinin geri geliş nedeni bu olmalı

Giüzelim Toros ‘ da giderse bu şirket değerini artık zımpara kağıdı İle karşılaştırırız
    Ben Esin Mete ve Hakan gorala guveniyorum, onlar durust insanlara benziyorlar, islerini de iyi yapiyorlar. Ben digerlerine guvenmiyorum

6. Umarim yurtdisinda yazilan zararlar ulkeye dovizi getirmemek icin uygulanan bir stratejidir. Cunku burada da yazdim 2 ihtimal vardi ya parayi orada sakliyorlar alacak claim vs diyerek ya da caliyorlardi , cunku o kadar zarar etmediklerini isi bilen herkes biliyor zaten . Boru hattinda 1/3 oraninda zarar yazamazsin parayi kacirma yontemiydi bence de bu zararlar en basindan beri . Bunlar gerceklesecek olaylari 1-2 sene onden koklayacak lobi ye sahip adamlar , alarko ve bunlar gibiler .

Bu arada bu son duzenlemenin hisse performansina etkisi onumuzdeki hafta ne olur yorumlari bekliorum

7.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Ben Esin Mete ve Hakan gorala guveniyorum, onlar durust insanlara benziyorlar, islerini de iyi yapiyorlar. Ben digerlerine guvenmiyorum
    Maxi bey

Bu şirketi anlamak mumkun degil

Ben ilk once kotu yonetim zannediyordum

Ama gostere gostere yaptiklarina gore Baska bir amac olmali

Bu arada sirketin Samsun ve ceyhan’ daki İdari binalarini hangi mutaahhitin yaptigini arastirirsaniz sonucun size de cok ilginc gelecegini dusunuyorum.

8. Kotu yonetimden ziyade niyetin kotu oldugu daha aldigim ilk gunden beri farkindayim, pandemi doneminde ne mal olduklarini gorduk . Sonrasini zaten sayin Karani yazmis . Valla o dediginiz mevzuyu ogrenmek sirketin icinden birinin bir bilgidir pek arastirmakla bulunmaz sayin cantaci71 , zor yerden sordunuz ama es dost akraba ipekciler erktinler birileri is yapiyordur oralara heralde arka planda gozukmeyen yamyamlari var sirketin . Benim aldigim duyum Tekfeni tekfen yapanin necati akcaglilar oldugu , onun koydugu kisi de esin mete de torosu bu gunlere getiren kisi . Toros ve limanlar mukemmel durumda mi degil ama ben yaptigi kara bakinca rahatsiz degilim toros u yonetenlerden. Hakan Bey de takip ediyorum kendisini vizyonlu bir yonetici koc grubundan gelme . Ama digerleri komple yamyam

Sayfa 508/803 İlkİlk ... 8408458498506507508509510518558608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •