Sayfa 509/1002 İlkİlk ... 9409459499507508509510511519559609 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,065 - 4,072 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. temettü olayını anlamayan, ordan alıp buraya koymak olarak değerlendirenlerin, bu değerlendirmelere devam etmesi gerekiyor... çok haklılar... aksi halde temetttü yatırırımcıları çoğalır ve dolayısıyla mallara (lotlara) ortaklar fazlalaşır... bu kalabalık gereksiz olur bence... herkes temettünün yanlış bir iş olduğu şeklindeki fikrinde ısrarcı olmaya devam etsin... fonların günlük, haftalık, aylık getirileriyla falan ilgilensin... bugün aldım, 1 hafta sonra battım desin... doğrusu bu.

2.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    temettü olayını anlamayan, ordan alıp buraya koymak olarak değerlendirenlerin, bu değerlendirmelere devam etmesi gerekiyor... çok haklılar... aksi halde temetttü yatırırımcıları çoğalır ve dolayısıyla mallara (lotlara) ortaklar fazlalaşır... bu kalabalık gereksiz olur bence... herkes temettünün yanlış bir iş olduğu şeklindeki fikrinde ısrarcı olmaya devam etsin... fonların günlük, haftalık, aylık getirileriyla falan ilgilensin... bugün aldım, 1 hafta sonra battım desin... doğrusu bu.
    Aynen öyle herkes alsın satsın likidite yaratsın

Hem temettüden stopaj var o ne öyle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Serbest fonlardan hedef portfoyun fonlarını beğeniyorum. Nitelikli yatırımcı olmadığım için diğerlerine hiç bakmadım. Ama burda çok usta isimler var onlar mutlaka yardımcı olacaktır.
    Teknik konularda bilgili değilim o yüzden sadece bir gözlemimi yansıtıyorum. Bir serbest fon ilk başta adeta uçuyor, dudak uçuklatıcı %300 400 gibi kazançlara varıyor (ya da belki Tefaş mı yanlış hesaplar gösteriyor), bir süre sonra mıy mıy mıy ilerlemeye başlayıp bizim gibi avamların alabildiği fonlardan pek farklı bir rota izlemiyor. Ama muhtemelen o %300 400'lük kazançtan sonra zaten pek de ihtiyaç kalmıyor olmalı.

4. Aefes'ten 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine Aefes hissesi alsanız bugünkü sayı: 128
    Ismenkul'den 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine Ismenkul hissesi alsanız bugünkü sayı: 210
    Tcell'den 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine Tcell hissesi alsanız bugünkü sayı: 147
    TOASO'dan 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine TOASO hissesi alsanız bugünkü sayı:182
    KORDSA'dan 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine Kordsa hissesi alsanız bugünkü sayı:143
    AKGRT 'dan 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine AKGRT hissesi alsanız bugünkü sayı:181
    ISYAT'dan 10 yıl önce 100 pay alsanız, gelen temettülerle yine ISYAT hissesi alsanız bugünkü sayı:468

Is Bankası iştirakleri ışıl ışıl maşallah.

5.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Teknik konularda bilgili değilim o yüzden sadece bir gözlemimi yansıtıyorum. Bir serbest fon ilk başta adeta uçuyor, dudak uçuklatıcı %300 400 gibi kazançlara varıyor (ya da belki Tefaş mı yanlış hesaplar gösteriyor), bir süre sonra mıy mıy mıy ilerlemeye başlayıp bizim gibi avamların alabildiği fonlardan pek farklı bir rota izlemiyor. Ama muhtemelen o %300 400'lük kazançtan sonra zaten pek de ihtiyaç kalmıyor olmalı.
    Evet bu konuda haklısıniz. Serbest fonların en büyük avantajı esnek olmaları ve özellikle hisse yoğun fonların koşullar ne olursa olsun %80 hisse taşımak zorunda olmamaları. Buna rağmen pekcok serbest fon aslında vasat bir görüntü sergiliyor. Özellikle Garanti Bankasınin Fon sektöründe en kötü banka oldugunu düşünüyorum. Yapı Kredi ise eh işte. Garantinin yenilenebilir enerji fonunu almıştım Ocak ayında, halka arz olduğunda almıştım. 8 ay geçti hala %10 civarında zarar var, yazıklar olsun diyorum. Yahu dolar bu sürede %15 yaptı sen nasıl hem dolar getirisini yedin hem de üstüne üstlük zarar yazmayı basardin acaba dandik fon [emoji35]

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Evet bu konuda haklısıniz. Serbest fonların en büyük avantajı esnek olmaları ve özellikle hisse yoğun fonların koşullar ne olursa olsun %80 hisse taşımak zorunda olmamaları. Buna rağmen pekcok serbest fon aslında vasat bir görüntü sergiliyor. Özellikle Garanti Bankasınin Fon sektöründe en kötü banka oldugunu düşünüyorum. Yapı Kredi ise eh işte. Garantinin yenilenebilir enerji fonunu almıştım Ocak ayında, halka arz olduğunda almıştım. 8 ay geçti hala %10 civarında zarar var, yazıklar olsun diyorum. Yahu dolar bu sürede %15 yaptı sen nasıl hem dolar getirisini yedin hem de üstüne üstlük zarar yazmayı basardin acaba dandik fon [emoji35]

ben halka açık şirketlerle organik bağı olan kurumların hsyf lerini almamaya çalışıyorum genelde. Bir de yönetim gideri konusu çok önemli. birçok büyük kurum aktif yönetmedikleri birçok fondan fahiş yönetim giderleri almaktalar.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. Elinde Garanti GZH Temiz enerji fonu olanlar gözden kaçırmasınlar
    Bu fon 18 Ağustos'tan itibaren karmadan değişkene dönüştürüldü.
    Stratejisinde de bazı değişiklikler yapıldı.
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/950184

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Elinde Garanti GZH Temiz enerji fonu olanlar gözden kaçırmasınlar
    Bu fon 18 Ağustos'tan itibaren karmadan değişkene dönüştürüldü.
    Stratejisinde de bazı değişiklikler yapıldı.
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/950184
    Teşekkürler sayin Myfinans. Inanin siz soylemeseydiniz hiç haberim olmayacaktı. O kadar itici bir fon haline geldi ki tüm eleştirileri üstüne taşıdı. Vallahi 9 aydır bu heriflere yeirdigim management fee'ye üzülüyorum, aldığın paranın karşılığını bari ver. Ocak ayında 1 TL nominal fiyat ile halk arz oluyorsun daha da o fiyatı bir daha göremedi. Sağlık olsun diyelim kara geçerse inşallah ilk isim bu fondan kurtulmak olacak. taşıma maliyetini bile istemiyorum.

Sayfa 509/1002 İlkİlk ... 9409459499507508509510511519559609 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •