Sayfa 512/1003 İlkİlk ... 12412462502510511512513514522562612 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 4,089 - 4,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Şuan Kara Şimşek ekibi dolar faiz enflasyon konusunda atacakları adımlar konusunda RTE yi ikna edemiyor gibi görüyorum. RTE hem faiz hem kur hemde enflasyon işsizlik düşük olsun hem büyüme yüksek olsun istiyor tabi ikna edeceği adam ekonomist olunca zor oluyor

2. Bir kesimin ülke yönetimi tercihi benim hayatımın tüketimimim sağlığımın nelerini etkiledi. Covid öncesine mukayese ile artık kuruyemişi eve sokmuyoruz karpuz meyve ağır misafir olursa yetecek kadar alıyoruz. Sağlık sorunlarını buz dolabına kaldırdık. Giysiye para harcamıyoruz. Öyle eğlence vs yok hayatımızda. Zorunlu giderler hariç harcama yok. Tüm bunlara rağmen daha ne kadar kemer sıkacağız tahmin edemiyorum artık.

3. Toplumun büyük bir kısmı kendine göre çözüm bulmuş. Eyt liler emekli olup aynı işyerinde çalışıyor ilaveten aile bireylerinden bir kişi daha iş hayatına atılıyor. Asgarî ücretli olanlar çocuğunu ailesine bırakarak eşine iş bulup çalıştırıyor. Kiralık gayrimenkulu olanlar fahiş zam ile çıkış yolunu bulmuş. Sadece gençlerde umutsuzluk var. Diğer kesim şartlar içinde kendine bir delik açarak devam ediyor. Ama gençlerde gördüğüm kap karanlık Dünya beklentisi hiç umut yok ve daha da kötüsünü bekliyorlar.

4. Ev kiralarıyla ilgili ciddi bir düzenleme geliyormuş. Evin bulunduğu il, bina yaşı, değeri, büyüklüğü ile üst limit belirlenecekmiş. Kiracının oturduğu evde ev satışı olduğu takdirde evin satışından pay da var tabi bu duyum.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bir kesimin ülke yönetimi tercihi benim hayatımın tüketimimim sağlığımın nelerini etkiledi. Covid öncesine mukayese ile artık kuruyemişi eve sokmuyoruz karpuz meyve ağır misafir olursa yetecek kadar alıyoruz. Sağlık sorunlarını buz dolabına kaldırdık. Giysiye para harcamıyoruz. Öyle eğlence vs yok hayatımızda. Zorunlu giderler hariç harcama yok. Tüm bunlara rağmen daha ne kadar kemer sıkacağız tahmin edemiyorum artık.
    Bu yaşamak olmuyor artık maalesef. Sadece hayatta kalmaktan ibaret.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Geçen sene burada bir arkadaş yazmıştı, oldukça pahalı bir otele tatile gitmiş, çocuğu gıdadan (benim hatırladığım kadarıyla) zehirlenmişti. İngilizlere de olmuş ve davalar yoldaymış galiba...

İngiltere’den Türkiye’ye soruşturma: Yüzlerce insan dava açabilir

Antalya'da bulunan bir otelde yaşanan çok sayıda zehirlenme vakası, İngiltere ile Türkiye arasında yeni bir krize zemin hazırladı.

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...bilir-7717481/
    Bu olaylardan dolayı bizde Antalya Belek 5* rezervasyonu iptal edip Datça butik otel konseptine döndük.gorunenin arka perdesinde çok hijyen olmayan uygulamalar var.. eski yemek üzerine yenisi konuyor.gida fiyatlarından dolayı maliyet azaltmalar oluyor.house keeping de aynı bez ile oda temizlikleri.hijyen sadece göz boyama üzerine kurulu Mardan palace daha Titanic olmadan gittiğimde sahildeki masaların üzerinde kediler bilardo oynuyordu...birde turist kalitesi düştü.araplar vs.adamlar odaya yemek götürüyor....daha ne olsun....ülke zaten salgın yeri...en iyisi insan etkileşiminin az olduğu ticari kazanç duygusunun az olduğu marka ve kalite duyarlılığının yüksek olduğu butik tarzı gözden ırak yerler.datca candır.....tatil tavsiyesi değildir

7. Abi mis gibi bir müstakil kiralayacaksın. Tertemiz. Zaten hatunda hayvan fobisi var. 10 metre yakınına kedi köpek yaklaşınca bayılacak gibi oluyor. Lüks otele de zaten para yetmiyor. En az 3 ay ciddi kemer sıkmak gerekiyor sonra. Bana farketmez de hatunla bebeler yemekte seçer yemezler öyle her yerde. Sabah kahvaltı, akşam mangal. Kendin pişir kendin ye. Konsept bu. Covid ile mecburi geçmiştik yazlık kiralama işine zaten alışkanlık oldu. Hem daha ucuza geliyor. Eh biraz zahmetli oluyor yemek hazır gelmiyor ama yapacak bir şey yok. Zaten bebeler ile eğlenceye falan gidemiyorsun. Gürültü sevmezler tam cins. Balkon/teras neyi varsa kuruyorum sofrayı gece de. Yetiyor. Gariban işi. Baldızı kandırıp götürebilirsem bebeleri bırakıp gece gezmesi de oluyor. Daha ne olsun. Buna şükür.

Arkadaş şu anda tatilde. 2 yetişkin 1 çocuk 5 gece 37 bin erken rez. Ben sezonda günlük 2.5-3 bine güzel bir müstakil bulurum rahat.

Para çok olsa neyse de şu halde gecelik otele giden 8-10 bin liraya acıyorum yahu. 3 günlük tatil parasına bölge turu yaparım ben. Zaten uyumaya gidiyorsun. Öğretmenevi, Üni misafirhanesi yetiyor. Mülteci işi ama şu şartlarda yapacak başka bir şey yok. Babamızdan onu da göremedik biz.
    Son düzenleme : tospa; 19-06-2023 saat: 08:33.

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Geçen sene burada bir arkadaş yazmıştı, oldukça pahalı bir otele tatile gitmiş, çocuğu gıdadan (benim hatırladığım kadarıyla) zehirlenmişti. İngilizlere de olmuş ve davalar yoldaymış galiba...

İngiltere’den Türkiye’ye soruşturma: Yüzlerce insan dava açabilir

Antalya'da bulunan bir otelde yaşanan çok sayıda zehirlenme vakası, İngiltere ile Türkiye arasında yeni bir krize zemin hazırladı.

https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...bilir-7717481/
    Bu tip haberlerde mutlaka hotel ismi verilmeli çünkü zehirlenmeler kayıt altına alındı diyor. Hepsi belgeli madem.

Burada 5 yıldızlı vurgusu çok yanıltıcı.

5 yıldızın ucu o kadar açık ki

Ben gecelik 80 dolarada 5 yıldızlı hotelde kalabilirim

Gecelik 2000 dolarada 5 yıldızlı hotelde kalabilirim.

Her 5 yıldız 5 yıldız değil aslında, 3 yıldız kıvamında da olabilir.

Sayfa 512/1003 İlkİlk ... 12412462502510511512513514522562612 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •