Sayfa 513/1044 İlkİlk ... 134134635035115125135145155235636131013 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,097 - 4,104 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

XTAST endeksi büyük bir üçgen oluşturuyor ve aşağı doğru ufak bir ihlal var. Şimdilik göz ardı edilebilir...

Tâ ki; 200 günlük ortalama olan 1.828 'in altına gelmediği sürece. Şu anda 1.848 seviyesinde bulunuyor. Kritik ve karar aşamasında bulunuyor...

Benzer görüntü bir çok hissede mevcut. Bu tip hisseler ya toplu olarak yukarı kopacak, ya da toplu olarak aşağı inecekler...

Sanki bir şeylerin zemini hazırlanıyor. Ukrayna krizi düşüşe neden olabilecekken, şu anda etkisi sınırlı kalıyor. Yine de yakında takip etmek lâzım...

Gelelim çimentolara:

- AKCNS, GOLTS, BOBET olumlu durumda olanlar. Özellikle GOLTS dikkat çekiyor...

CIMSA ve OYAKC daha belirgin görünsün ve orta vadeleri de görelim diye haftalıkta düzenleme yaptığım aşağıdaki grafiğe göre, harakiri durumundalar...

Bu görüntüde beni asıl korkutan ise XTAST endeksinin ikili tepe görüntüsü oldu...

Nedenini bilmiyorum ama sanki topluca intihar ediyorlar. OYAKC, CIMSA 'ya göre daha iyi duruyor ama o da pek hoş değil...

Ne zaman görüntüleri düzelir ancak o zaman yukarı dönüş başladı diyebiliriz. Şimdi şu an uzak durmakta fayda var...!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Yeri gelmişken buradan tekrar hatırlatma yapmakta fayda görüyorum...

- Endeks genelde Şubat ortasından itibaren Nisan başına kadar hep düşüş meyilli veya yatay seyretmiştir. Çok nadir de olsa yükseliş yaptığı olmuştur ama bazı sektörlerle sınırlı kalmıştır...!!!

Geçen sene bu konuyu derinlemesine analiz etmiştim. Bu sene üşenip güncelleyemedim. Dahası yani yazılım çok zamanımı alıyor, ilgilenemedim. Eğer birisi hayır edip de geçen seneki paylaşımlarımı bulup buraya aktarabilirse, belki birkaç kişiye faydamız olmuş olur...

Bulamazsanız ben bulmaya çalışırım...

O nedenle yeni alım yapacakların hisselerini ve sektörlerini çok iyi analiz etmeleri gerekir. Elleri tetikte olmalıdır. Her an bir gümbürtü kopup endeks yerle bir olabilir...

Açıkçası kısa vade de benim beklentim bu yönde ama adamlar her ne hikmetse bu sene endeksi tutuyorlar. Yine de hiç belli olmaz. Her gün taban taban giden endeksi unutmadık...!!!

Gitmeyenleri götürüp, gidenleri düşürüp yine bir film çevirebilirler. Her an, her şey olabilir...

3. Sağolasın üstadım eline emeğine sağlık. grafikleri vereyim bende,

Çimsa siyah trend yaklaşık 33 bir sıkışma var bunda 33 üzerinde kaldıkça yukarı yönlü bakılabilir.

4. Oyak bunun görüntü pek hoş değil dikkat etmek gerekir.

5. Golts haftalıkta fena değil ama ortalama üzeri kapanışlar yapsa daha iyi olur.

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Oyak bunun görüntü pek hoş değil dikkat etmek gerekir.
    Ben büyük hisselerin hepsinden çıktım...

Şansımı küçüklerden yana deniyorum. Onlarda da dikkatli olmak lâzım. Vur-kaç daha iyi...

Bazı beklentilerim vardı. Bugün itibari ile gerçekleşmediler. O nedenle genel olarak kalıcı alımlarımı sonlandırdım...

Kalıcı olmak için ortamın biraz daha güven veriyor olması lâzım...

7. Hayırlısı olsun üstadım her şey gönlünce olsun ben kaçar şimdilik hepinize iyi geceler.

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Hayırlısı olsun üstadım her şey gönlünce olsun ben kaçar şimdilik hepinize iyi geceler.
    Benden de bu kadar olsun...

Hayırlı geceler...

Sayfa 513/1044 İlkİlk ... 134134635035115125135145155235636131013 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •