Sayfa 514/1024 İlkİlk ... 144144645045125135145155165245646141014 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,105 - 4,112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dikkat ederseniz Tüpraş ve Aselsan tamamen devletin kendi ekonomik işleyişinde çok sıkı bürokratik kurallara göre işleyen işletmeler. Keza ereğli ise tamamen çok volatil bir emtiaya bağlı yine tekel konumunda bir işletme. Ford oto ise bilançosuna bakarsanız neredeyse türkiye iç pazarıyla hiç ilgisi yok diyebileceğimiz bir bilanço karlılığına sahip.

Ekonomik krizleri açık seçik görebilmek için ise daha çok *genç işsizliği*, enflasyon ve devletin teşviği çıkarıldığında gerçekleşen öz büyüme verisi ile görebiliriz.
    Evet, atıfta bulunduğunuz gibi Ekonominin temel göstergeleri vardır. Bu göstergelerin birçoğu Türkiye için kötü geliyor. Yinede bu kötü göstergelerin yaratacağı kötü sonuçları Devlet bir şekilde kontrol altında tutabiliyorsa o Ekonomi krizde değildir. Benim şahsi fikrim bu.

Şuanda açmış olduğum konunun temel amacı şu: Ülkemiz Ekonomik krizde mi, yoksa krize girecek mi ? sorularının cevabını irdelemek.

Saygılarımı sunarım, cevabınız için teşekkür.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir defa daha anladim ki iyi bir borsa yatirimcisi isabetli, dogru kararlar alarak yatirim yapmak istiyorsa sadece sirket bilancolari ile ilgilenecek, her turlu haber, forum, yorum, arastirma, analiz v.s den uzak duracak.
    Syg,
    İbret verici bir analiz.
    Bu dediğiniz Ünlü bir Yatırımcı dedi ama adı aklıma gelmiyor.
    Zaten Şirketlerin karnelerini (Bilançolarını ) esas almak gerekir.

Dudu amca, iyi forumlar..........

3.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    sizinki hangi banka?
    Burgaz

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

4. Birileri sürekli olarak burayı sabote ediyor .

Sürekli hisse konusuna konu geliyor yeter artık .

Bende portföyün bir kısmı ile pozisyonum olur ama hiçbir zaman burada yani mevduat tipiğinde bir hisse ile bir bilgi paylaşmakta gerek duymadım .

Bünün amaçlı ve planlı ve sürekli gündeme getirilmesini özellikle adı geçen hisselerde keklenmeye hazır para sahipleri avcıları olduğunu düşünüyorum .

100 tl Den Tüpraş 150 ASELSAN 20 tl alıp 30 olacağını düşünen varda buyursun alsın yada Ereğli 10 lira olacaksa .

Bilanço bir makyajdır istenildiği gibi bir güzel boyanır servis edilir mallar itina ile ky kitlenir .

Hele de temel analiz yaptığını iddaa eden var ve Bunu söylüyorsa bir bit yeniği ararım .

Bizim borsamıza herhangi bir kağıtta 1 günde misal 100 bin tl tek kademeden alın Yarın bakın bakalım ne olacak izleyin .

Yeter artık bira rahat bırakın burayı lütfen .

Oran olarak 15 üstü alırsam yazacağım yoksa bir daha uzun süre yazmam

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Evet, atıfta bulunduğunuz gibi Ekonominin temel göstergeleri vardır. Bu göstergelerin birçoğu Türkiye için kötü geliyor. Yinede bu kötü göstergelerin yaratacağı kötü sonuçları Devlet bir şekilde kontrol altında tutabiliyorsa o Ekonomi krizde değildir. Benim şahsi fikrim bu.

Şuanda açmış olduğum konunun temel amacı şu: Ülkemiz Ekonomik krizde mi, yoksa krize girecek mi ? sorularının cevabını irdelemek.

Saygılarımı sunarım, cevabınız için teşekkür.
    Ekonomik krizler geçmişte oluşabilecek fenomenlerdi. Şahsi fikrime göre günümüzde Türkiye için bir ekonomik krizden söz edemeyeceğimiz için krize gireceğiz yada krizdeyiz yorumu tam olarak karşılık bulmayacaktır. Türkiye yeni dönemde daha anlık oluşan bir kalp krizinden çok, uzun süreli ve kalıcı kansere benzetebileceğimiz bir ekonomik buhran yaşamaya başlamıştır. KGF denilen devlet garantili krediler ile çok kuvvetli bir kemoterapi uygulanmıştır. Ancak bu kemoterapi anlık olarak acıları dindirmiş gibi gözükse de hayati fonksiyonlara kalıcı zarar vermiştir.
    Kanserin etkilerinin ölümle sonuçlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve gerekirse daha kuvvetli ama bir o kadar da tahrip edici ileri derecede kemoterapiler ileride devletin gücü ve yapabilirliği dahilindedir. (yüksek oranlı devaluasyonlar ve ödenemeyen KGF kredilerinin merkez bankasına satılması gibi).

Ekonomik krizler aslında sağlıklı ekonomilerin kısa süreli karşılaştıkları anlık şoklardır. Ekonomik krizleri yaşayabilmek için dahi günümüzde belirli minimum standartlar ve başarımlar gereklidir. Bu standartları artık sağlayamayan ülkeler yukarıda da belirttiğim üzere daha uzun ve sancılı bir ekonomik buhranın içine düşmekten kurtulamayacaklardır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Değerli Üyeler,

Aklıma, şu (2.) iki tespit takılıyor:

Son beş (5.) yıldır gerek şahsi çevremde gerekse işte bu forumlar kanalıyla Ülkenin ciddi derecede Ekonomik krize girdiğine dair birçok defa işittim. Bu itibarla Kredi Garanti Fonu, dövizde artış ve reel sektörün duruma bakarak hak verdim, destekledim.

Diğer taraftan Borsamıza kayıtlı Ereğli %450 kar artışı, Tüpraş %950 kar artışı, Aselsan %188 kar artışı ve Ford Oto %34 kar artışı yakalayarak güçlü karlar açıkladığını net biçimde gördüm. Bu kapsamda Ekonominin iyi olduğu yönde düşünmeye başladım. Zira bu açıklanan karlar ancak güçlü Ekonomik ortamlarda açıklanabilir.

Saygılarımı sunarım.
    Sn. Ayberk şirket bilançolarından oldukça iyi karlar gelmiş. Maaşallah... Keşke bu karlar % 0 faiz ortamında gelmiş olsaydı... Tadından yenmezdi...

Demem o ki; bir şirket bedavaya kurulmaz... Belli bir sermaye ile kurulur... Yani sermaye para ortaya koyar yatırım yapar ve para kazanmaya başlarsınız...

Cevabınıza gelince

Mesela VakıfBank ın sermayesi sanırım 2,500,000,000 TL dir... Sizlerin yada burada yazılanların (4 ay önce USD ın 3,94 TL olduğu zamanlarda) birçok kişi Türkiye de enflasyonun %20 leri geçtiğini ve faizlerin %20 lere derhal hatta %25 e kadar çıkılması gerektiği yazıldı çizildi...

Yanlış da değildi.. Bence de %20 mevduat faizi olmalı idi... Ancak Mevduat faizleri her ay düzenli olarak artarak %10 lardan şimdi burada da dediğiniz gibi %14,50 lere hatta %15 lere kadar geldi...

Kanımca temel gıda baz alınırsa en az %25 dir bu ülkede enflasyon...

Neyse; gelelim Vakıfbankasına...

Adam Vakıfbank ı kurmak için ortaya 2,500,000,000 TL nakit TL koymuş... Ve enflasyonun en az %20 olduğunu düşünürseniz bu para zaten durduğu yerde yılda 500,000,000 TL kazanır... Üzerine gayrimenkul kiraları, personel giderleri, kırtasiye masraflarını, çeşitli riskleri ekleyip koyarsanız en az bu sermayeli bankanın yıllık 1,500,000,000 TL filan kar etmesi o-ha kara bak filan denilecek rakamlar değildir..... Aslında o kar "Eh yanidir"...

Bu sebeple bu denli sermayesi olan banka yada benzer sanayii şirketlerinin yılda 1,5 milyar TL, yada ne bileyim 2 milyar TL kar etmesini inanılmaz büyük rakamlar demek yerine bu enflasyonist düzen içinde fena değil diyebileceğiniz karlardır...

Zarar ederse zaten bu enflasyon altında canı çıkar.. O ayrı bir konudur... (Bknz. Pegasus-Topu dikti dikicek...)

Yani 500,000 TL masraf edip (sermaye Koyduğunuz) açtığınız bir dükkandan ayda 6250 TL kazanıyorsanız yada 3 aylık 20,000 TL civarında kar yazıyorsanız siz aslında kar etmiyor sayılırsınız... 500,000 TL sermayeli bir iş %20 yada %25 enflasyon olan bir yerde en az ayda 10,000 TL kazanması gerekir.

Çünkü ayda 6250 TL yi ben o sermaye ile ev DİGİTURK izlerken bankanın verdiği %15 lik mevduat faizi ile zaten alırım...

O sebeple birçok kar düşük enflasyonist bir sistemde ve düşük sermayeli işlerden elde ediliyor ise kıymetlidir diye düşünüyorum...

Varın krize mi giriyoruz, yoksa işsizlik %1 'e oradan da enflasyon %5 e büyüme de %5 mi gidiyor?

Siz karar verin...

Herkese Bol kazançlar....

Ref; Bir arkadaşım 1,000,000 TL ye geçen sene adını yazmam sanırım doğru olmaz bir Franchise Dükkan açtı... Elde ettiği kar sermayesinin faizini karşılayamadı. Üstüne asgari ücret zammı ve personel masrafı bitirdi... Bazı aylar zarar yazıyor... Kullandığı tüm sıfır makineler 2 yıllık 2.ci el oldu. Şu an aynı paraya devredecek ama müşteri bulamıyor... .
    Son düzenleme : selka; 11-05-2017 saat: 23:30.

7. Ekonomik kriz olsa ardından toparlanma gelir.

Ya sürekli kötüye gidersek ve toparlanma hiç gelmez ise?

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Birileri sürekli olarak burayı sabote ediyor .

Sürekli hisse konusuna konu geliyor yeter artık .

Bende portföyün bir kısmı ile pozisyonum olur ama hiçbir zaman burada yani mevduat tipiğinde bir hisse ile bir bilgi paylaşmakta gerek duymadım .

Bünün amaçlı ve planlı ve sürekli gündeme getirilmesini özellikle adı geçen hisselerde keklenmeye hazır para sahipleri avcıları olduğunu düşünüyorum .

100 tl Den Tüpraş 150 ASELSAN 20 tl alıp 30 olacağını düşünen varda buyursun alsın yada Ereğli 10 lira olacaksa .

Bilanço bir makyajdır istenildiği gibi bir güzel boyanır servis edilir mallar itina ile ky kitlenir .

Hele de temel analiz yaptığını iddaa eden var ve Bunu söylüyorsa bir bit yeniği ararım .

Bizim borsamıza herhangi bir kağıtta 1 günde misal 100 bin tl tek kademeden alın Yarın bakın bakalım ne olacak izleyin .

Yeter artık bira rahat bırakın burayı lütfen .

Oran olarak 15 üstü alırsam yazacağım yoksa bir daha uzun süre yazmam

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Kanaatimce, dolu bardağı taşıran son su damlası ben olduğum için size (Kendi adıma. ) cevap vereceğim:

Daha önceki yazımda da belirtiğim üzere Ekonominin krizde olup olmadığını irdelemek olduğunu açıkça belirtim.
    Bu maksatla göze batan hisseleri ve KGF üzerinde gittim. Mezkur Hisseleri tavsiye etmem, şuan (1 HARİÇ .) hiç birine sahip (Temettü verimi az geliyor.) değilim.

Bahsi geçen Hisseler, FARKINDAYSANIZ bu Ülkenin en büyük şirketlerin hisseleridir.Bu nedenle Makro ekonomiyle ilgili bir konu açıldığı anda ilgili hisselerin adı geçer.

Bu forumda, farklı fikir beyan edeni her daim trol , kötü niyetli olduğunu yansıtmak ahlakla bağdaşmaz !!! Her şeyde kötü niyet aramak bazı sorunların olduğunun göstergesidir. Siz, kendinizi ne sanıyorsunuz ? Bu Evrende her doğruyu, forumdaki her üyenin kötü niyetli olup olmadığını neye DAYANARAK söylüyorsunuz ? Siz, İnsanların şahsi İTİBARLARINI bir cümleyle kirletme gafletinde bulunarak tatmin edemediğiniz EGONUZU lütfen burada tatmin etmeyin !!

Ayrıca Bilançoların HEPSİNE/TÜMÜNE makyajlı demek iftiradır, kötü niyetin somut bir kanıtıdır. Zira sizin, elinizde herhangi bir kanıt yok ama iftira beyanları bu forumu resmen İŞGAL EDİYOR. Bu kabul edilmez.

İlaveten Ekonominin makro dinamikleri Mevduat faizlerini etkilediği için bu forumda tartışmak kirlilik yaratmaz. Bu forum hiç kimse /(Özellikle sizin.) TAPULU malı OLMADIĞINI belirtmek isterim.

İftira atmamanız dilekleriyle birlikte iyi forumlar dilerim.

Sayfa 514/1024 İlkİlk ... 144144645045125135145155165245646141014 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •