Sayfa 516/853 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Nereyevgidiyon alicemal bugün tirvanada ispir kurufasülyesinin kilosunu 29 a satıyorlardı. 10 tl ye düşürmeden gitmek yok
    Organik kurufasulyeyi fiyatına bakmadan herkes alabilecek. 40-50 sene önce öyleydi. Gıda fiyatları kimseyi rahatsız etmeyecek seviyelere kolayca inecek, hepsi organik olacak. Üstelik gıda üretenlerde gelir sıkıntısı çekmeyecek. Finansal açıdan huzurlu olacaklar. Çalışan herkesin geçinme derdi olmayacak. Çalışmak isteyipte çalışmayan kalmayacak herkese eğitim ve iş. çalışmak istemeyipte iyi hayat yaşamak isteyenleride ne yapacağımıza birlikte karar veririz.

kapasitemi farketti iseniz bu işler benim için çocuk oyuncağı.

Örnek vereyim. Geçen gün siyonist kanalın kadını Zeliha hanım program yapıyor. Mobilya sektörü temsilcisi ekranda.
    Adam dert anlatıyor, sunta fiyatları çok artmış, çünki hammaddesi %35 zamlanmış, sunta fiyatı çok artınca mobilya fiyatları artmış. Buna benzer bişeyler anlatıyordu, detayda hata yapmış olabilirim.

Neden sunta fiyatları artmış çünki suntacılar tamamen ihracata çalışmaya başlamışlar. Aynı parayı versende yerli ye satmıyorlarmış. Neden böyle yapıyorlar.? Sanırım doviz fiyatları sürekli arttığı için ceplerine TL yerine doviz girsin istiyorlar, başka açıklama aklıma gelmiyor.

Çözüm ne.?
    Bizim tüm siyasetçiler şunu söyleyecektir,
    1.sunta ihracatını sınırlayalım.
    2.sunta ithal edelim.

İddia adiyorum tüm partilerin aklına bundan başka bişey gelmez. akp ise hemen sunta ithal etme izni çıkarır ve bu izni kendi iş adamlarına vererek kendi iş adamlarının ceplerini doldurmaya çalışır. Her fırsatta kendi ceplerini doldurma peşindeler, aşı ithalatında bile aynı şeyi yaptılar. Ölçü sınır bunlarda yok.

O esnada sadece 10 saniye düşündüm ve benim aklıma çözüm olarak ne geldi.?

Suntacıların ihracatını desteklerim. Adamlar doviz kazandırıyor engel olmam hatta daha çok satsınlar diye desteklerim. Neden engelleyip yada sunta ithal edip iş yapan adamları cezalandırayım salakmıyım ben.?

Peki yerli mobilyacı ne olacak? Mobilyada artan fiyatlar ne olacak.?

Hemen bir ekip kurar TR de 1 ay içinde sunta üretimini nasıl artırırım diye çalışma yaptırırım. Bu ekip hangi bölgelerde kaç yeni sunta fabrikasına ihtiyaç var 3 gün içinde çıkarırlar.

1 ay içindede ilgili yerlere devlet eli ile sunta fabrikaları kurarım ve sözleşmeli işçilerle üretime başlarım.

Krizden çıkıncada sunta fabrikalarını özel sektöre satar devlet olarak o işten yavaş yavaş çıkarım. Piyasayı rahatsız etmeden satamıyorsam, fabrikaları tek çatı altında toplar borsada halka açar yine özelleştirmiş olurum.

Ne yaptım.? Sunta ihracatı aynen kaldı hatta arttı, ihraççı kazandı, ülkeye doviz kazandırdı. Ülkemiz, herkes kazandı.

Ne yaptım.? Yeni fabrikalar kurdum ülkenin üretimini artırdım, kişi başına düşen gelirimiz arttı. Ülkemiz, herkes kazandı.

Ne yaptım.? Üretim artınca sunta fiyatları aynı kaldı, enflasyon oluşmadı, dolayısı ile faizler de artmadı. Piyasa dengeleri bozulmadı. Huzur ve güven bozulmadı. Enflasyon Faiz artınca ne olur biliyorsunuz, zengin daha zengin olur, fakir daha fakir olur. Ülkede huzur ahlak kalmaz. Ülkemiz, herkes kazandı.

Ne yaptım.? Yeni kurulan fabrikalarda yüzlerce kişi işe başladı güzel maaşlarla yüzlerce aileyi güvenli huzurlu hayata kavuşturdum. Bu ailelerin çocuklarını sokaktan kurtardım ve karşınıza hırsız katil dolandırıcı tecavüzcü olarak çıkmalarını engelledim, karşınıza meslek sahibi insan olarak güvenle ve gururla çıkacaklar. Artık yüksek duvarlı, güvenlik kameralı, güvenlik elemanlı sitelerde oturmak zorunda değilsiniz, yıkın yüksek site duvarlarını yaw. Ülkemiz, herkes kazandı.

Ne yaptım.? Daa ne yapiim.

akp ne yapıyor, hemen ithal ediyor. Hem yurt içi üretimi öldürüyor insanları işsiz bırakıyor, hem ülke dovizini dışarı veriyor, doviz olmayınca ne oldu gördünüz. Hem ülkeyi ithalatçı hale getiriyor şu yıllarda onun derdini yaşıyoruz. Bu işin yan ürünü hapishanelerin dolması. Yeni 43 hapishane inşaa ediyorlar. Ülke hırsız oldu. falan filan ülke berbat oluyor. Şu an yaşadıklarımız tamamen seçtiğiniz siyasetçilerin sadece kendi ceplerini düşünmesi sebebi ile. Kapasitesi çok düşük, ülkeye faydasından çok daha fazla zararı olan insanlar. Tüm partiler öyle bir tek akp değil. Bir tek chp de hala yüzü kızaran insanlar var.

İşte efsanevi kapasitemi gördünüz, bunlar benim için peynir ekmek gibi. Hoş peynirde millet artık alamıyor. benim iş hayatımda böyleydi sürekli bunu nasıl yaptın diye sorarlardı şaşırırlardı. İlk işim hariç hiç iş aramadım hep transfer teklifleri ile, mesleğimde gidilebilecek en yüksek yerlere çıktım. Kafayı üşütünce mesleği bıraktım o ayrı hazin bir konudur.

Herşeyin ahlaklı onurlu çözümleri var ve hepside çok basit çok kolay. Aynı derecedede zor çünki bu ülke ahlaksız, insan olmayan çıkar grupları tarafından parsellenmiş, benim gibi biri karşılarına çıktığında anında yok etmeye çalışırlar. nasıl 70 yıl önceki Uçak ve Araba fabrikalarımızı kapattırıp batı ülkelerine muhtaç hale getirdilerse aynısını hala devlet içinde, TV lerde, gazetelerde, internette yapıyorlar. Değişen bir şey yok. Keçileri yok ediyorlar.

O TV lerde gazetelerde görüp saygı duyduğunuz insanlar sizin dostlarınız değil. Orada değil hapiste olması gereken insanlar. Hepsi çıkar gruplarına hizmet ediyorlar. Kimisi bilinçli hizmet ediyor, kimisi ne döndüğünü bilmeden hizmet ediyor. Bir ara bende hizmet etmiştim. O günleri hatırladımda hakkaten bolluk içinde yüzüyorsunuz. Tavsiye ederim. akp de boş yer varmı yaw, cehape de olur.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 13-04-2021 saat: 09:54.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir ara yerli otoyu kolaylıkla yaparım dünyada kapışır dediğimde, TR deki oto fabrikalarında çalışan 2 vatandaş(Yazdıklarından anladığım kadarı ile teknik elemanlardı, sanırım mühendisti) "yapamazsın, edemezsin" demişlerdi. O aklıma geldi. Gençleri bu hale getirmişler. yapamayız, edemeyiz.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST yeşil açtı ancak bayram beklemiyorum. Dün BIST hakkında yazdıklarım geçerli. Önümüzde netleşmesi gereken 3 beklenti var. En önemlisi tam kapama olacakmı. Tam kapama olursa 1 günlük bir satış gelebilir. Çok diplerde olmasak daha uzun bir satışta gelebilirdi ama xbank ve bazı BIST50 şirketlerinde bayağı dipteyiz.

Tam kapama ihtimaline karşı bugün elimdeki longlardan bir miktarını zararına kapatacağım. Yanlız herkes benim gibi yaparsa, yani çok fazla long kontrat kapatılırsa, alan büyük oyuncular endeksi yukarı götürür arkasından bakar kalırız oda var. Bu sebeple bu tür şeyleri yazmamalıyım. Beni çok az kişi belki 5-10 kişi okuduğundan yazmakta tehlike görmedim.

Bol şans.

4. Şu oranlara bakarmısınız

nerelere gitmiş

sonra, insanlar madur, niye borsadan kaçıyor

bu kadar F/K lara PD/DD oranlarına kim basıl çıkarıyor, aklımalmıyor

KONTR: F/K:113 PD/DD:20

DNISI: F/K:39 PD/DD:4

TRILC: F/K:102 PD/DD:23

SASA: F/K:111 PD/DD:12

ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Herşeyin ahlaklı onurlu çözümleri var ve hepside çok basit çok kolay. Aynı derecedede zor çünki bu ülke ahlaksız, insan olmayan çıkar grupları tarafından parsellenmiş, benim gibi biri karşılarına çıktığında anında yok etmeye çalışırlar. nasıl 70 yıl önceki Uçak ve Araba fabrikalarımızı kapattırıp batı ülkelerine muhtaç hale getirdilerse aynısını hala devlet içinde, TV lerde, gazetelerde, internette yapıyorlar. Değişen bir şey yok. Keçileri yok ediyorlar.

O TV lerde gazetelerde görüp saygı duyduğunuz insanlar sizin dostlarınız değil. Orada değil hapiste olması gereken insanlar. Hepsi çıkar gruplarına hizmet ediyorlar. Kimisi bilinçli hizmet ediyor, kimisi ne döndüğünü bilmeden hizmet ediyor. Bir ara bende hizmet etmiştim. O günleri hatırladımda hakkaten bolluk içinde yüzüyorsunuz. Tavsiye ederim. akp de boş yer varmı yaw, cehape de olur.?

.
    Sayın keçi,kararsızların oylarını bu şekilde almanız zor görünüyor. Mesela sunta fabrikasına atadığınız yöneticiler insani zaaflarına yenik düşüp bir süre sonra sunta fabrikanızı batıracaktır. Özel sektöre teşvik verseniz, bu sefer de teşviği alan parayı kapıp tüyecektir. Hem namuslu hem nitelikli insan kaynağı oldukça sınırlı. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok sanırım. Çıkar gruplarına parasını kaptırmamak için, bunu sorgulayacak bir halka ihtiyaç var. Düzen,her attığın adımda senden dolaylı vergi alacak şekilde dizayn edilmiş. Elektrik faturasında TRT ye para ödüyorsun,neticesinde ödeyip geçiyorsun ne TRT yi ne de bu vergiyi sorgulamıyorsun. Hadi bu en bilineni diye bunu sorguladın diyelim geri kalan yüzlercesini sorgulamanın imkanı yok. Oysa vatandaş kendi ayağıyla gelmek zorunda olup, aynı vergiyi cash olarak tıkır tıkır avucuna saysa büyük bir aydınlanma yaşayacak, uyuduğu uykudan uyanacaktır. Hatta senin sunta fabrikanı söğüşleyeni şeyinden tavana asacak kadar uyanır. Elbetteki bu uyku hali çıkar gruplarının işine geliyor,koyun sürüsünü gütmek kolay geliyor çünkü bir çoban veya bir çoban köpeği bu iş için yeterli,hal böyleyken bir keçiyi sürünün başına geçirmek ne kadar etkili olur ki?

Büyük devletlerin en büyük özelliklerinden biri vergi toplamalarıdır. Elbette direk vergi toplayabilmek için adalet ve diğer sosyal mekanizmaların iyi işlemesi de gerekir. Yoksa dün cüzdanından çıkarıp 10bin TL vergi ödemiş bir vatandaş yarın kanal İstanbul bana ne kazandıracak diye sorgulamaya kalkarsa çıkacak kaosu da düşünmek gerekir.

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    1370 i tutturdun, şimdi ne olacağını artık sen söyleyeceksin.
    İlk etapta 1290-1285 gözüküyor. Bakalım
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

7.  Alıntı Originally Posted by BOOTES Yazıyı Oku
    İlk etapta 1290-1285 gözüküyor. Bakalım
    https://invst.ly/ugc52 olabilir.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet, sahilde 2 harika kadınla tanıştım bugün. Kafamda hafif çakır keyif.

Çakır keyif olduumdan fazla derine inmeyip, şöyle bir yazıp çıkayım. Gece yada sabah derine inerim.

---

cumartesi abicim, kuşkularının hepsinde haklısın ve aynı şeyleri ben 72 yıldır düşündüm ve hepsinin çözümü var ve çok basit. Aynı derecede zor çünki 10 oyla hiç bir şey yapamam. Çıkar grupları azıma eder. Desteğinize ihtiyacım var. 10 oy yerine 13 oyum olsaydı kendimi daha güvende hissederdim.

yaw oy verenlerime baktımda cumartesi yok. Bide hesap soruyor. Tabi mantıklı yaklaşırsam haklı. Verdiği-vereceği oy boşa gidecekmi diye endişeye sahip. Bugüne kadar kime oy verdikse hepsi hırsız adi çıktı. En tepedeki hırsız çıkmasa bile ekibi hırsız adi çıktı. Parti dediğin tek kişi değil binlerce kişi. Büyük soygun "çoğunlukla" en tepede değil bakanlarda ve belediyelerde yapılıyor. her neyse...

cumartesi abimizi bugüne kadar yazdıklarımla ikna edemedi isem bundan sonrada ikna edemem o sebeple gidip kum torbası ile çalışayım. Sağ gözümün intikamını alayım.(Sağ gözüm hakkaten gittide kum torbası ile alakalı değil, kimyasal madde sıçradı. Bugün gözüm düzeldi, sağ gözümde görme kaybı yaşarmıyım endişem yok oldu.)

Sayfa 516/853 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •