Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 516/1004 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: Viop XXXV

1. Akşam rüyamda hükümetin istifa ettiğini ve bununla birlikte TL nin çok değer kazandığını gördüm, hayır olsun inşallah..

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Kardeşlerim evde ufak çocuk bebeğiniz varsa uyuduğu yastığın temas etmeyeceği yere bir damla kekik yağı dökün o nefes aldıkça grip nezle bronşit hırıltı boğaz enfeksiyonu bunlar geçer
    ALLAH razı olsun abi,niyetin bizlere yeter..Sağ olasın.

3. Ayasofya kardeşim çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz acil şifalar versin Allah im

seçimler yaklaşıyor.

yerli otoyu her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yollarda görürmüyüz ?

söylediklerimi 35 yaşından küçükler için yazıyorum burada.

üstü zaten bu zamana kadar anladıysa anlamıştır

dedelerinize sorun akp nin bu zamana kadar ürettiği yerli otoları.

5.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Aslında savunma sanayide yapılan çalışmalar fena değil, özellikle drone tarafı..
    Yapılmayan, yapılamayan çokta önemli iş var tabi, yılan hikayesine dönen tank ve motoru gibi...vs..

Tabi her şeyde olduğu gibi, bu alanda da 1 liralık işler en az 50-100 liraya yapılıyordur büyük ihtimal arada onlarca yüklenici üzerinden ihale edilen işler ve parça alımları vs....

Bu alanda gidilmesi gereken daha çok yol var, özellikle inanılmaz bir teknoloji açığımız var...
    Bulunduğumuz coğrafyada savunma sanayimizin güçlü olması elzem...Ve mümkünse büyük orada yerli olmalı..
    yanılıyorsunuz....Türkiyede üretilen yerli silahlar fiyat açısından daha önce ithal edilen muadillerine göre kat kat daha ucuzdur.....Bu sayede ek savunma bütçesi ayırmadan Türkiye silahlanmayı en üst düzeyde devam edebiliyor....Eğer yanılmıyorsam Türkiye şu anda silah alım satımında dış açık vermiyor.....Zaten bir çok projenin bitmesi ile birlikte 2022 den itibaren hızla dış ticaret fazlası vermeye başliyacak......

Birileri boşuna Aselsanı 5 yıldan beri ezip bıktırmıyor...Önümüzdeki 10 yıl boyunca BİST30 hisselerinde benim açık ara favori hissem Aselsan dır....Sadece Savunma teknolojilerinde değil enerji, medikal ve ulaştırm teknolojilerinde de kendinden epey söz ettirecek

6.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    yanılıyorsunuz....Türkiyede üretilen yerli silahlar fiyat açısından daha önce ithal edilen muadillerine göre kat kat daha ucuzdur.....Bu sayede ek savunma bütçesi ayırmadan Türkiye silahlanmayı en üst düzeyde devam edebiliyor....Eğer yanılmıyorsam
    Dış muadillerine göre ucuz olabilir, benim söylemek istediğim içerideki üretim maliyetinin çok çok üzerinde satışa sunulmasıyla ilgili...
    Bununla ilgili çok fazla spekülasyon yapılıyor çünkü ve daha önce yapılan diğer işlerdeki örnekleri düşündüğünüzde bunun doğru olma olasılığı çok yüksek...

Yoksa elbette ki dışarıdakilere göre uygun olabilir, zaten İsrail ve ABD dronlarını kullanmamıza izin verseydi, halen bu alanda tam olarak ilerlemede sağlamamış olacaktık...
    Acaba savaş uçak konusunda da böyle olabilir mi diye düşünmek istiyor insan ama o çokta mümkün değil, bu alanda motor üreten dünyada belli başlı iki firma var, biri UK diğeri ABD...
    Diğer teknik donanımları da geliştirmek kolay değil...F35 bile kaç ülkenin bir araya gelmesiyle üretiliyor..(Kaldı ki bizim dronların motoru da yerli değil)

Artı daha tank motorunu bile yapabilecek durumda değiliz..

ASELSAN rekabetten uzak.
    Yüksek fiyatla kamuyu kazıklıyor..
    Bu iktidar bunu bildiğinden parasını zamanında ödemiyor.
    Sivil teknolojiye aselsanı sokmamak lazım.
    Özel şirketleri özendirmek lazım rekabet için

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8. Artı bu dron konusunda tekel oluşturdular...Tekel hiçbir zaman iyi değildir...
    Diğer iki firmayı biri devlete ait bir kurumdu adeta yok ettiler...Bilgi ve birikimi büyük oranda malum şirkete aktarıldığı söyleniyordu..
    Diğeri ise Vestel'di... O da bu alanda belli bir noktaya gelmişti, fazla desteklenmedi, üstüne köstek olundu..
    Yurt dışı ihalelerde bile özellikle damadın şirketi öne sürüldüğü vs. ortada dolaşan iddialar arasında...

Neyse önemli olan sonuçta bu alanda bir gelişme sağlandı...
    Ama bunun nasıl sağlandığı da bence çok önemli bir detay..

Sayfa 516/1004 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •