abigail, senetlerin bu günlerde düşmesi normal. Senetde olanların korkmasına gerek yok. Sadece bekleme zamanınız uzuyor ve belki kazançtan biraz kaybedersiniz. Batmazsınız.
Tabi en tepelerden almadığınızı ve çok şanssız olupta en kötü senedi seçmediğinizi farz ediyorum, ona yapacak bişey yok. Kısmet.
viop öyle değil, düşüşlerde bir iki günde batabiliyorsun. viopçular olarak sürekli kuyruğu kurtarma derdindeyiz. Ani büyük düşüşlerde her gün binlerce viopçu batıyor olmalı.
---
Dünki xbank ve BIST endekslerine baktım. Görüntü iyiydi. MB den faiz düşüşü beklenmediği için, bugün yarını yeşil kapamamız gerekir. Coşku olurmu.? Yerli coşku yapabilir ancak yabancılar yerli coşkusunu görünce hemen tahtalarda satışa geçiyorlar hali ile coşkular satışla karşılanacak gibi. Tamamen önceki günleri referans aldım. Henüz yabancıların satmaktan vaz geçip geçmedikleri belli değil.
Bu konuşmaları üç beş ay öncede yapıyorduk diye hatırlıyorum. Değişen birşey olmamış. Yabancılar hakkaten rezil oynuyorlar. En büyük zararı kendilerine veriyorlar.
Hisse endeks dün sabah ve önceki gün o kadar düştüğü halde, doviz deki yükselme çabası satışla karşılandı. Demekki yabancı hissede satmayı bıraksa, doviz tarafı sorun çıkarmayacak ve hissede çok hızlı yükseleceğiz.
MB kararı sonrası yabancı satıp çıkmaya devam edecekmi hala bir görüşüm yok. Bekleyip öğreneceğiz. Satmama ihtimalleri biraz daha yüksek. Yani bir kaç gün coşku yaşayabiliriz. Tabi bu tahmin değilde long pozisyonuma uygun dilek oldu. İnsan görüş söylerken, pozisyonundan etkileniyor.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri