Sayfa 522/522 İlkİlk ... 22422472512520521522
Arama sonucu : 4175 madde; 4,169 - 4,175 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Ben şu an 3/1 maldayım.Teknik al vermeden de malları yerine koymayacağım.Şirkette işler yolunda, yeni enerji depolama sistemleri için meclisten yasa ve teşvikler çıktı tam Alarkonun istediği gibi çıkmış.Tarım işi fena sayılmaz.Tek sıkıntı fiyat düşüşleri ve spekin tahtayı düşürüp mal toplama arzusu.Durum da buna çok müsait savaş mavaş iç politika. 2018 gibiyiz adeta.dolar bazı fiyattaki düşüş %60 a dayandı.Bakalım nereden düzeleceğiz.2028 e daha 3 yıl var beklenti devam.Hayırlısı.

Dün ortadoğuda çok şey oldu.
    Bugün ne olur? Bilemiyorum?

Peki yarın?
    Hele Pazartesi uyandığımızda bu iş devam eder mi? Etmez mi?

Var mı analiz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Dün ortadoğuda çok şey oldu.
    Bugün ne olur? Bilemiyorum?

Peki yarın?
    Hele Pazartesi uyandığımızda bu iş devam eder mi? Etmez mi?

Var mı analiz?
    her iki taraf da muhtemelen savaştan çok biz varız demekteler... desem de İsrail İran ile ilgili bu ikinci saldırısında ne kadar istihbari açıdan güçlü olduğunu gösterdi. bir ülkenin üst düzek komutanlarını bırakalım daha alt toplantıların bile binlerce km uzaktan vurulması kolay değildir ve israil açısından başarıdır. İsrailin cepheyi genişletmesi askeri açıdan intihar olabilir. İran mı ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyor diyemem çünkü İrandaki imparatorluk genleri hala faaldir ve Devlet çok güçlüdür. başka hesapları olabilir, çares,z kalmış olabilirler...

ülkemiz mi... belki enerki fiyatları artacaktır ama sanki ekonomi biraz düzelebilir. eğer savaşa girmez ise ticareti canlanacaktır. İsraili yuhlarız ama Filistine ihracatımız katlanabilir . İraba iharacat da artar diyemem ama bir Reza çıkar adamlara satacağımız şeyleri bile satmayıp altına dönüştürür ise korkarım zararlı çıkarız...

Sermaye yani iki ülkenin sermayesinin bir kısmı belki de yük olacak kısmı ülkemize gelebilir. Bakarsınız ALARK uluslararası alımlara sahne olabilir ( bir şekilde israillilerin dışarıda alternatif oluşturmaları gerekir ise bu tip kuruluşların hisselerini tercih edebilirler. bizimkiler savaş çıktı zaten kökenleri tu kaka diye ilan ederken birileri ucuz ucuz toplayıp kendilerine yaşam alanı oluşturmaya çalışabilirler. Suriyeden ve Iraktan gelenler açısından yatırım alternatifleri hususunda bir toplantıya katılmıştım. adamlara verilen bilgiler 5. sınıf bilgilerdi, çoğunun sermayesi sanırım heder oldu gitti. israilliler muhtemelen bu hatayı yapmayacaklardır... bu nedenle ülkemizde sağlam kurumların hisselerine uzun bıyıklı moşelerden talep gelebilir...

Enerji fiyatlarının yükselmesi ALARK açısından olumludur. hem dağıtım hem üretim kısmı 2022 yılı kadar olmasa da yeni karlara yelken açabilirler. yatırımlar açısından biraz zorlanılsa da muhtemelen gıda alanı önemini kavramaya başlayabilir piyasamız...

biraz uçuk kaçık ama sizin fikirlerinizi de görelim... YTD

4. Merhaba,

Bence İsrailli mecbur kalmadıkça, ABD ve Avrupa gibi bir alternatifi varken Türkiye’ye gelmez. Yönetim olarak da halk olarak da çok birbirimizi sevdiğimiz söylenemez.

Enerji fiyatlarının artması ülkemiz için kötü bir durum. Tekrar enflasyon dalgası yaratabilir. Zaten devlet teşvikleri ile bu fiyatlarda zar zor tutuluyor. Alarkoya yarayabilir. Kömür maliyetleri aynı iken enerji fiyatlarının artışı olumlu etkiler.

Gelecek açısından ise BOP’un adım adım ilerlediği düşünüldüğünde İran’dan sonraki hedef biz olacağız. Bu nedenle İran ile birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumda Müslüman alemi bölünüp parçalanıp yönetilmeye devam edecek. Demek istediğim savaş açmak değil ama en azından ticareti kesmek logistik zorluklar çıkarmak üsleri kullandırmamak tepkileri verilebilir ki Müslüman alemi maaşallah tam tersi bibirlerini kırma yarışındalar.

Bence İran’a olanları Türkiye kendine oluyormuşçasına düşünüp gelecek projeksiyonlarını bu durumlara hazırlamalıdır. Balistik füzeler konusunda çok büyük araştırma ve geliştirme yapmamız gerekiyor. Bu tarz uzak ülkelere verilebilecek en net cevap balistik füzeler ile olacaktır.

Türkiye’de son günlerde devlet kademesinin tarım ve enerji sektörünü savunma sanayi gibi stratejik değerlendirmeye alması olumlu gelişmelerdir. Ülkemiz tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve güçlü savunma ile gelişecektir.

En iyi savunma caydırıcılık ise savunma sanayinin önemini iyi anlamamız gerekecek.

Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Merhaba,

Bence İsrailli mecbur kalmadıkça, ABD ve Avrupa gibi bir alternatifi varken Türkiye’ye gelmez. Yönetim olarak da halk olarak da çok birbirimizi sevdiğimiz söylenemez.

Enerji fiyatlarının artması ülkemiz için kötü bir durum. Tekrar enflasyon dalgası yaratabilir. Zaten devlet teşvikleri ile bu fiyatlarda zar zor tutuluyor. Alarkoya yarayabilir. Kömür maliyetleri aynı iken enerji fiyatlarının artışı olumlu etkiler.

Gelecek açısından ise BOP’un adım adım ilerlediği düşünüldüğünde İran’dan sonraki hedef biz olacağız. Bu nedenle İran ile birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumda Müslüman alemi bölünüp parçalanıp yönetilmeye devam edecek. Demek istediğim savaş açmak değil ama en azından ticareti kesmek logistik zorluklar çıkarmak üsleri kullandırmamak tepkileri verilebilir ki Müslüman alemi maaşallah tam tersi bibirlerini kırma yarışındalar.

Bence İran’a olanları Türkiye kendine oluyormuşçasına düşünüp gelecek projeksiyonlarını bu durumlara hazırlamalıdır. Balistik füzeler konusunda çok büyük araştırma ve geliştirme yapmamız gerekiyor. Bu tarz uzak ülkelere verilebilecek en net cevap balistik füzeler ile olacaktır.

Türkiye’de son günlerde devlet kademesinin tarım ve enerji sektörünü savunma sanayi gibi stratejik değerlendirmeye alması olumlu gelişmelerdir. Ülkemiz tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve güçlü savunma ile gelişecektir.

En iyi savunma caydırıcılık ise savunma sanayinin önemini iyi anlamamız gerekecek.

Saygılar.
    sn ekserji düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler,

israilliler Avrupa yerine Türkiyeyi tercih eder diye düşünüyorum. oradaki nazi yandaşlığı ve aşırı milliyetçilik planları değiştirecektir. hukukun biraz daha normalleştiği bir Türkiyeye sadece İsrailli değil neredeyse bütün ilkelerden talep olabilir...
    enflasyon zaten had safhada... ama bir durum var alım gücü çok zayıfladı. talep yetersizliği nedeniyle enflasyon düşürme çabaları oluşabilir ...
    BOP sadece BOB değil bütün toplar ( planlar) ülkemizi ilgilendirmiyor. öyle bir yapı oluştu ki tehlike falan yok dersiniz olur biter
    İran mı... eski düşüncelerim, ve alışkanlıklarım beni zorlasa da... İran farklı bir yapıdır ve acaba bizim için hangisi tehlikeli diye düşünürüm. Müslüman kardeşliği mi İranlılar sizi ne kadar müslüman kabul ederler hiç ölçtünüz mü?
    neyse bu sıcak günde daha da uçmayayım bu sıcak havada aşağı indirmek zor olur

6. Avrupa nasıl bir Hristiyan birliği olarak ilerleyebiliyor ise Müslümanlarda potansiyel olarak belirli prensiplerde anlaşarak ilerleyebilir. Ancak bu durumun cok uzagında olduğumuzu bende kabul ediyorum. Suudlar, Persler, Araplar ve Turkler ayri alemlerde takilmaya devam. Birlik olmadıkça Ortadogu kavrulmaya ve sırası ile yanmaya devam edecek. Sadece sıramızı bekliyoruz. Bizi sevmek zorunda değiller ve bizde onları. Ancak belirli prensiplerde anlasmak zor olmasa gerek.
    Saygilar.

Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Avrupa nasıl bir Hristiyan birliği olarak ilerleyebiliyor ise Müslümanlarda potansiyel olarak belirli prensiplerde anlaşarak ilerleyebilir. Ancak bu durumun cok uzagında olduğumuzu bende kabul ediyorum. Suudlar, Persler, Araplar ve Turkler ayri alemlerde takilmaya devam. Birlik olmadıkça Ortadogu kavrulmaya ve sırası ile yanmaya devam edecek. Sadece sıramızı bekliyoruz. Bizi sevmek zorunda değiller ve bizde onları. Ancak belirli prensiplerde anlasmak zor olmasa gerek.
    Saygilar.
    1908 yılında bizdeydi çoğu..
    1918 e kadar yenile yenile geri çekildik...

Galipler İngiliz (ABD), Fransızlar istedikleri haritayı çizdi.
    Fitne bırakıp gittiler (vekiller bıraktılar) Kraliçe ölünce Ürdün matem tuttu...

Natanyahu Osmanlıdan bahsetti.....
    Demek bazı mahfillerde ortadoğuya huzur gelmesi için Osmanlı geri gelmeli diyenler var.
    Belki de İsrail vatandaşları arasında konuşulmakta.

Biz yorgun savaşçı olduk yüzlerce yıl.....
    Herkesle beraber, herkes kadar yorulabiliriz.

Suriye aklı başında davranır, Azerbaycan gibi ekonomisin düzeltmekle uğraşırsa 10 yıl sonra işgal altındaki arazilerini bir operasyonla alır ......
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 522/522 İlkİlk ... 22422472512520521522

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •