Sayfa 524/1044 İlkİlk ... 244244745145225235245255265345746241024 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bugün tüm hisseler taban olduktan sonra grafik paylaşmanın bir anlamı var mı bilmiyorum ama yine de merak edenler için 1-2 paylaşım yapayım...

İçlerinden 200 günlüğe değenler var. Buradan tepki verebilirler mi göreceğiz...?

Yarın ne olur bilemem ama bu durum MB Başkanını görevden alma ile aynı etkiyi yapacak gibi...

Onda da babalar malda yakalanmıştı ve bizi boşu boşuna aylarca bekletmişlerdi. Şimdide aynısı oldu ve uzun bir bekleme dönenime gireceğimizi düşünüyorum...

Eğer yarın tüm hisseler tavan olmayacaksa artık ayı piyasasına girdik denebilir...

Dostum ayı piyasası için şimdilik kriter seviyemiz 1809 .
    Bu seviyenin altında kapanış gerçekleşmediği sürece ayı piyasası için erken bir tavır olabilir.
    Dikkat etmek gerek.
    Saygılar bol kazançlar

XT1635-02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Dostum ayı piyasası için şimdilik kriter seviyemiz 1809 .
    Bu seviyenin altında kapanış gerçekleşmediği sürece ayı piyasası için erken bir tavır olabilir.
    Dikkat etmek gerek.
    Saygılar bol kazançlar

XT1635-02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Dostum, haklısın...

En azından karar vermek için kapanış bazında baktığımızda önceki dip seviye olan 1.804 seviyesinin altında kapanış görmeliyiz...

Belki AYI piyasası değil ama ciddi bir düzeltme piyasası içerisinde olacağımız kesin gibi duruyor...

Hisseler her ne kadar hızlı da toparlasa Mart ayından benim pek ümidim yok. En iyi ihtimalle belirli bir bant aralığında gider geliriz...

Bir süredir yazdığım gibi büyüklerden bir süredir uzağım. Düşüşü bekliyordum. Küçükler şu anda daha güzel fırsatlar verecektir. Tepkileri daha hızlı olacaktır...

Yeni alımlar için bir süre piyasanın oturması için beklemeyi düşünüyorum...

Yatırımlık olanlar ise zaten uykuda, yatıyorlar... Onlar için bir sıkıntı yok... İlave alımlar için ise yine beklemeyi düşünüyorum. Olmadı, kalanlar da yeterli...

Selamlar, hürmetler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Hayırlı Cumalar...

Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...

4. Hayırlı Cumalar
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

5.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Buna yarın kapanıştan sonra bakmak lazım ama yine de fikir yürütme açısından,
    Bu gün kapanış haftalık ortalama üzerinde, altta 1815 fibo değeri ve 1753 lük mavi kanal üst bandı var.
    Dikkat çeken görüntü RSİ de.

Hayırlı akşamlar, Endex için haftalık kapanışa bakmak gerekir demiştim dün akşam ve RSI görüntüsüne dikkat çekmiştim.
    Tabi bu endex olumluya döndü anlamında değil söylediklerim ama piyasada bu tip hareketleri makinalar korku salma amaçlı sık sık yapıyorlar. Görüntüye baktığımızda bu tip düşüşlere çöküş demek yanlış olur. Aralığın sonunda 1726 ya düşen endex dün 1826 ya kadar sarktı.

6. Şimdi bilanço dönemi sonlarındayız savaş bahanesi de var daha çok su kaldırır bu pilav günlük haberleri de bol bol kullanıp aşağı yukarı yatay testereli bir kaç ay geçirebiliriz.
    Enflasyon baskısının hissedildiği ve devam ettiği bir ortamda üretilen mal ve hizmetlerin fiyatı arttıkça bunları üreten firmalarında değeri artacaktır. Maliyetlerle baş edemeyenler kapısına kilidi vuracak diğerleri devam edecektir.
    Bu yüzden hisse seçimi de önemli olacaktır.

Hafta sonu kapanışı ile beklediğim kırılma aşağı yönlü gerçekleşmiş oldu...!

Perşembe taban olan birçok hisse cuma tavan olarak kayıplarını kurtarmış oldu ama endeks %5.46 yükseldiği için hâlâ durumu düzelmeyen hisse sayısı çok fazla demektir...

Önemli olan bundan sonraki seyrin ne yönde olacağıdır...

Eğer düşmeye karar verirse, kapanış bazlı daha önce %50 fibo seviyesinden dönen endeks bu defa %61.8 seviyesine kadar düşebilir... 1.718...

Mum bazlı ise daha önce %61.8 seviyesini gördüğü için bu defa %78.6 seviyesi hedefe girmiş olabilir... 1.593 veya yaklaşık 1.600...

Perşembe günü endeks 100 günlük ortalamadan dönmüş... 1.827 ile...

200 günlük ortalama (EMA) ise 1.708 seviyesinde bulunuyor. Bu da daha önceki fibo %61.8 deki dip seviye olan 1.726 seviyesine çok yakın...

Düşüş devam ederse genelde 1.726 civarından dönüş beklenecektir. Fakat ben düşüş devam ederse 1.600 seviyesini görmek isteyeceğini akılda tutmak gerektiğini düşünüyorum...

Olur da Rusya ile Ukrayna anlaşırsa hızlı bir yükseliş yaşayabiliriz ama kalıcı olmayabilir. Çünkü FED de yakında faiz arttırma kararından dolayı sıkıntı oluşturacaktır. O nedenle ben Mart ayından pek ümitli değilim...

Bazı şeylerin ilacı ve çaresi sadece beklemektir... Bekleyelim ve neler olacağını görelim... Kapanış bazında 2.002 seviyesinin üstünde olmadıkça döndük diyemeyiz...

Bu görüntüde ise hoşa gitmeyen en önemli zaman dilimi haftalık olandır. Zayıf bölgeye giriş yapmış durumda...

Günlük kötü bölgede, saatlik cuma günü toparlama işareti vermişti ve toparladı. Pazartesi büyük bir ihtimal tekrar düşüşe yönelecektir...!

Eğer bu ayı kötü kapatırsak gelecek ay aylık görüntü de kafayı aşağı çevirmeye hazır bekliyor...

Bu arada haftalık MACD aşağı kesmiş durumda. Bakalım etkisi olacak mı...? En son benzer hareketi yaptığında daha fazla düşmemiş ama yataya sarmış durumdaydı ve bu arada da MACD 0 'a kadar düşmüştü...

Endeks %8.10 'luk bir yükseliş yaparsa MACD tekrar yukarı keser...

Sayfa 524/1044 İlkİlk ... 244244745145225235245255265345746241024 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •