Sayfa 524/1009 ÝlkÝlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,185 - 4,192 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

1. QE Infinity muhabbetine gelince; bana göre QE ler artýk sona ermiþtir, sona ermemiþ olsa bile "bunun piyasalara etkisi" artýk sona ermiþtir hatta yeni bir QE nin negatif etkisi bile olabilir. Bunu söylerken þunu da eklemem lazým: 150 milyar dolarlýk Bridgewater yatýrým fonunun yöneticisi Ray Dalio daha yakýn geçmiþte FED'in bir QE daha yapacaðýna inandýðýný beyan etmiþti. Bridgewater çoðunlukla ABD aðýrlýklý devlet tahvillerine yatýrým yapar ve Dalio piyasalarý çok iyi okuyan birisidir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satýp ful nakde döndüm.

2.  Alýntý Originally Posted by mme Yazýyý Oku
    yani 1.40, 1.50 olmaz mý diyorsunuz. siz görüþünüzü söyleyin. 1.40, 1.50 olursa ne oluru deðil.
    piyasaya müdahale edecek gücüm yok, buna piyasa oyuncularý karar verecek ancak eðer olur da EURUSD 1.40-1.50 ye çýkarsa ben bunun AB için son derece olumsuz olacaðýna inanýyorum, en baþta Almanya ve Draghi olmak üzere bu seviyelere çýkýlmamasý için ne gerekiyorsa yapacaklardýr, zaten Draghi biliyorsun "whatever it takes" sözünü hem çok seven hem de arkasýnda duran bir CB baþkanýdýr, þahsen paritede 1.30 un limit olduðunu düþünüyorum, bunun üstü mevcut problemlerin katlanmasýna neden olur ve bunlarýn altýndan kalkamazlar, bunu bildikleri için bahsettiðiniz seviyelere çýkýlmasýna müsaade edemezler
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satýp ful nakde döndüm.

3.  Alýntý Originally Posted by TRENDHOUND Yazýyý Oku
    100% katýlýyorum, 1.20 den 1.40-1.50 ye doðru yol alan bir EURUSD paritesi Avrupa birliðini çatýrdatýr, en baþta da Ýtalya ile Ýspanya ekonomileri güme gider, bunlarý da Portekiz Yunanistan Ýrlanda takip eder. Ýtalya'nýn batmasý demek AB'nin batmasý demektir. 2 trilyon euroluk (yýllýk GSMH) bir ekonomidir Ýtalya ve "too big to fail" kategorisindedir. Eðer EURUSD 1.20 yi aþýp 1.40-1.50 lere doðru yol almaya baþlarsa ilk çökecek ekonomi Ýtalya olur.
    AB nin ne kadar süre daha devam edeceðini öngörüyorsunuz ? Almanya daha ne kadar sýrtýnda taþýr sizce AB yi ?

4.  Alýntý Originally Posted by kartal975 Yazýyý Oku
    AB nin ne kadar süre daha devam edeceðini öngörüyorsunuz ? Almanya daha ne kadar sýrtýnda taþýr sizce AB yi ?
    Almanya AB'den en çok menfaat saðlayan ülkedir. 2 ayrý dünya savaþý ile baþaramadýklarýný AB ile baþardýlar. 2. Dünya savaþýndan bu yana en güçlü ekonomik geniþleme sürecini yaþýyor Almanya þu anda, iþsizlik de taban seviyelerde. 1.1.1999 da yürürlüðe giren Euro kurunda DEM 1.95583 den fikslenmiþti yani kabaca 1 Euro 2 Alman Marký ediyordu. O zamanlar EURUSD paritesi 1.17 idi ve bugünkü seviyelerdeydi. Demek ki USDDEM kuru da 1.62 oluyormuþ. 1999 baþlar baþlamaz Euro USD karþýsýnda müthiþ bir deðer kaybetme sürecine girdi ve EURUSD 0.82 ye kadar indi yani USDDEM 2 ye çýkmýþ oldu ve bu da Almanyanýn iþine geldi. Demek istediðim þu: Euronun sahne aldýðý 1.1.1999 dan itibaren düþük Euro hep Alman ekonomisine doping etkisi yaptý. O yüzden Almanya AB'nin mümkün olduðu sürece sürmesini ister çünkü müthiþ bir ekonomik menfaat söz konusu.

5. Yunanistan'ýn batýþýnda Almanya'nýn tek baþýna sorumluluðu çok büyüktür. "Biz size kredi açalým, siz de bu kredilerle Alman mallarý alýn" dediler, Yunanlýlar da bunun üzerine kapasitelerinin çok üzerinde borçlanýp deliler gibi tüketime yöneldiler. Kredileri geri ödeyemeyince de Almanya Yunanistan ekonomisinin ve halkýnýn geleceðine ipotek koydu.

6. þuan euro/dolara müdahale yok sözlü veya yazýlý....müdahale olmadýðý sürece euro/dolar yön yukarý...kýsa vade 1,22....orta vade 1,28 görünen durum...ab ekonomisi düzeliyor düzeldiði için euronun deðerlenmesine bir miktar göz yumacaklar görünüyor...ab ekonomisi beklentiden iyi büyüdü ilk 6 ay....ayný þekilde dolar/ tl de gevþeme bir müddet daha olacak görünüyor....3,-3,5 bandý çok yakýn zamanda görülebilir....dolarýn ateþi þimdilik düþük....kendi adýma dolar topluyorum bir miktar....ytd

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alýntý Originally Posted by xxtrader Yazýyý Oku
    þuan euro/dolara müdahale yok sözlü veya yazýlý....müdahale olmadýðý sürece euro/dolar yön yukarý...kýsa vade 1,22....orta vade 1,28 görünen durum...ab ekonomisi düzeliyor düzeldiði için euronun deðerlenmesine bir miktar göz yumacaklar görünüyor...ab ekonomisi beklentiden iyi büyüdü ilk 6 ay....ayný þekilde dolar/ tl de gevþeme bir müddet daha olacak görünüyor....3,-3,5 bandý çok yakýn zamanda görülebilir....dolarýn ateþi þimdilik düþük....kendi adýma dolar topluyorum bir miktar....ytd
    evet en mantýklý açýkamayý bence sen yaptýn...gübreler duruyor mu?
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý Originally Posted by british Yazýyý Oku
    This morning Trump tweeted: "We are the highest taxed nation in the world - that will change."

Baloney. The most meaningful measure is taxes paid as a percentage of GDP. As you can see from the graph below, the U.S. has the 4th lowest taxes of any major economy. (Only South Korea, Chile, and Mexico ranking lower.)

And the wealthiest 1 percent in the U.S. pay the lowest taxes as a percent of their income and total wealth of any country anywhere – and lower than they’ve ever paid even in the U.S.

Once again, Trump and the Republicans are dealing with a non-problem, while ignoring the biggest problems.
    What do you think?

Vergi indirim iþi baþka bir bahara kaldý demeye mi gediriyor Bay ocak-batýran Trump ?

Pazartesi Eur boþlukla yukarýdan açýlýrsa þaþýmam..ABD'liler ortalama GSYÝH % 26'sý kadar vergi öderken ,her fýrsatta maliye bürokratlarýnca Vergi Hýrsýzý olarak pazarlanan (gariban) Türk vatandaþý nerdeysa GSYÝH'nin % 30'u kadar vergi veriyor...

O yetmiyormuþ gibi ekonomiyi yöneten maliyeci eskisi ile londradan transfer bakanlar EKONOMÝK REFORM adýnda vatandaþa daha fazla vergi ödevleri getirmeye niyetlerini defalarca dile getiriyorlar...Mesala 2017 bütçesinde eminim ki GMSÝ için ÞOK düzenleme yapýp %25 olan götürü gider kalemini % 15'e düþürüp çaktýrmadan %65'lik vergi artýþýna imza atacaklar...Emlak vergisi þarlatanlýðý ortada ...

hadi bakalým Konya'ya buradan gider...

...............

Erdoðan ve Trump arasýnda kritik görüþme

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, ABD Baþkaný Donald Trump ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...rusme-2004989/

Türkiye’den gündemi deðiþtirecek Almanya kararý

Türk Dýþiþleri Bakanlýðý, Almanya'da yaþayan veya bu ülkeye seyahat edecek olan Türkiye vatandaþlarýný uyardý. Bakanlýðýn açýklamasýnda "Vatandaþlarýmýz tedbirli olmalý, siyasi tartýþmalara girmemeli" denildi.

http://odatv.com/turkiyeden-gundemi-...909171200.html
    Son düzenleme : riko66; 09-09-2017 saat: 21:07.

Sayfa 524/1009 ÝlkÝlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •