Pazartesi 6 ve üzeri açılışı bekliyorm ... bist de pozitif olursa tabiki
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2016 da yüzde 15 yapmıştı...
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar,
Bilançoyu kendimce inceledim.
Çeyreksel bazda esas faaliyetlerden diğer gelirler 13,8 Milyon TL artı yazmış. Elde edilmiş yaklaşık 10,8 Milyon TL karı sağlayan bu kalem olmuş.
Şirket bu sene çeyreksel bazda en fazla üretimi yapmış (24,6 milyon parça) ve en az satışı gerçekleştirmiş (17 milyon parça).
Stoklar şu anda neredeyse çeyreksel bazda üretim miktarına yakın 16 milyon parça ile.
Sanırım tesislerden birini yenileme isteklerinin sebebi bu.
Satışların yurtiçinde önceki çeyreklere yakın olması çok güzel ancak kur bu kadar yukarı çıkmışken yurtdışı satışların azalmış olması düşündürücü. Kısacası ihracat azalmış.
Birde geçen çeyreklere kıyasla ambalaj malzemesi giderlerinin 3 milyonTL fazla gider yazması karı düşüren sebeplerden biri olmuş.
Sonuç olarak, şirketin nakit para pozisyonu bu kötü dönemde faaliyet zararını telafi etmiş.
Şirket bana göre doğru yönetiliyor ve çok sağlam duruyor. Ambalaj fabrikası ile ilgili alınmış önlem, tesis yenileme düşüncesi, mevcut paranın doğru değerlendirilmesi hep doğru hareketler. Bu seneki temettünün geciktirilmesi dahi şirket adına olumlu.
Yaşadığımız zor dönemi düşününce elde edilen kar rakamı beklentilerin altında olsa da iyi denilebilir.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşüncelerimdir. Bol kazançlar ve sağlıklı günler dilerim.
Sayın phantom emeğinize sağlık...
Bist pozitif olursa ben de 6 üstü bekliyorum YTD.
Yer İmleri