Arkadaşın doğru demiş. Ama havayı iyi koklayan biri istisnaları yakalayabilir.
Her sene olan bu sene olmayabilir. Bunun sinyalleri Ocak ayı getirisinde var.
MB enflasyon beklentilerini açıklamış. Eger merkez tahmini tutarsa isyat icin farklı bir yıl olur. MB hedefi tutturur mu? İşte onu bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vergi konusunda bir bilgilendirme ya da hatırlatma
2019 yılı içinde alacağını TEMETTÜ eğer belirtilen limitleri aşıyorsa 2020 yılında beyan edilecek.
Bu sene beyan edilecek rakam ise 2018 yılı içinde aldığınız TEMETTÜ ile ilgili.
Kesinlikle katılıyorum , yılbaşından bu güne portföy 242 milyondan 251.4 milyona geldi tam 9.4 milyon kar . 1 ayda %3.88 büyüdük , iskontoyla düşünürsek %6.2 yapıyor . 2018 karı ile beraber 2019 ilk ay karı toplam 41.2 milyon yapıyor , temettü olarak verse 25.7 kuruş yapıyor . 23 krş temettü beklentim var , devamında ise her zaman şikayet edilen sermaye erimesi konusuna karşılık hızla büyüyen bir portföy .
Bir yanlışınız var; Temettü sadece 2018 içerisinde elde edilen kar'a göre verilecek. 2019 ne kazandığı 2019 yılı temettü değerini etkileyecek. 2018 yılında yaklaşık olarak 32 milyon kar edildi. Eğer yedek akçe kullanmazlarsa 0,20 kuruştan daha fazla kar beklemeyin. (Tabi bu bizim hesapladığımız; yaklaşık %10 gider gösterirlerse, 29 milyon civarı kar kalacak)
Ayrıca ne kadar kazansa da farketmeyecektir. 2019 Ağustos ayında yine 0,75 TL olan rakamları görürüz. 2019 Nisan ayında temettü sonrası 0,82-0,86 arasına düşecektir. Sonra da zamanla tek tek düşerek yine 0,75 TL değerleri göreceğiz. Buralardan alıp, tekrar bekleyebilirsiniz. Bu döngü olağanüstü bir durum olmazsa böyle devam eder durur.
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
2014 yılı dönem sonu portföy değeri 260milyon civarı olmuş ve takip eden yıl (Mart 2015)temettü öncesi kapanış 1,14 olmuş.(Mart 2014 temettü öncesi kapanışı olan 1,07'den yukarıda kapanış yapmış.buraya dikkat çünkü hisse başı 0,187'ye rağmen(Mart 2014) bir sonraki yılı 7 kuruş yukarıda fiyatlamış. hem de 2013 yılı dönem sonu portföy değeri olan 259milyonu geride bırakarak. ) 2016 ve 2017 yıllarında ise temmettü miktarı hisse başı 0,125 olmasına rağmen portföy resmen erimiş (sırasıyla 235milyon ve 240milyon) ve bu da fiyatlamaya yansımış.
yani temettü oranı ne kadar olursa olsun takip eden yılki portföy performansı fiyatlamada etkileyici olmuş.
demem o ki hiç belli olmaz bu işler.ama kısa vadede büyük fiyat aralıkları da oluşmaz. burada tek önemsediğim temettü verimliliğinin yüksekliği adına her yıl bir öncekinin çok çok üstünde değer kazanan bir portföy. gerisi zaman.
2017 dönem sonu portföy büyüklüğü 240 milyon iken 2018 ise 242milyon oldu. ve şu an 251milyon. şimdilik güzel.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann
kap a haber düşmüş... ben ulaşamadım.....ne diyor?
portföyün net dönemsel getirisi ve performans karşılaştırma ölçütleri ile ilgili. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle portföyün net dönemsel getirisi %14,86 ile baz aldıkları oran olan %13,5'in üzerinde. ancak %13,5 oranındaki eşik değer getirisi Türk Lirası referans faiz oranının (TRILIBOR) bileşik getirisi olan %20,48'in altında. yani nispi getiri oranı - %5,62. eh, Ocak ayı sonu itibariyle açığı biraz kapatmışızdır umarım.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann
Yer İmleri