İlk ceyrekte yıllık %45 enflasyon bekleniyor, yil sonu %30 olsa , en geç 2022 sonunda zirveyi görür...
Faiz sebep enflasyon cocuk soylemiyle faiz indirimi devam ederse 6 aya kalmaaz 20 ustune yerlesir...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugünden sonra hiç hata yapmamak şartıyla iyimser senaryo mümkünmü bu kadroyla zor.
ilk çeyrek %45 görecek enflasyon orası tamam sonra 30 lara düşmemiz için parasal sıkılaşma lazım yapacaklarmı şüpheli.
önümüzdeki ayın başıyla zamlı maaşlar gelecek vatandaş mecbur koşup 3-5 yine dolara atacak kıt dolar 1-2 ay içinde zirveye gelecek belkide geçecek kur garantili mevduatlar hazineye ek yük yıl içinde bu yük nedeniyle hemde seçime kalan kısa süreden mecbur para basımına devam edilecek bu durum kur enflasyon sarmalını sürekli devam ettirecek yılı %80 enflasyonla doları hiç yazmayayım kapatacağız buda kötümser senaryo.
Bu arada yıllardır yazdığım tamamlayıcı sağlığı halen yaptırmayın..
2 gün önce evde covid olayları çıkınca üçümüzde gittik medicanaya. Evin dibinde zaten. Genel muayene tetkikler kan tahlilleri influenza ıvır zıvır. Kişi başı 15 tl verip çıktım.muhtemelen yıllık ödediğim rakamın yarısını bırakırdım kasaya.
Kasa da müşteriler görevlilerle kavga ediyordu 15 gün önce geldim , dr 250 tl idi şimdi nasıl 500 diye.
Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII
ons altını da şamar oğlanına çevirdiler. iki ileri bir geri, bir ileri iki geri.. baydı artık. kafayı koyup sıyrılamadı gitti
ölçü şu şekilde : 1 bardak için , 6 gram adaçayı 2 gram ebegümecini 1 bardak kaynayan suya atıp , ağzı kapalı bir şekilde '' kısık ateşte '' 6- 7 dakika cilveleştiriyorsun. Sonra bardağa süzüp ağzını kapatıp ılımaya bırakıyorsun. gargara yapıyosun ğrrrğrrrğrrrğrrğrrrğrrr ( gargara sesi ) diye , sonracıma ağzını da çalkalıyosun , burnuna çekip temizliyorsun...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri