Sayın ÖGSS 1991 de ki kısıtlama için dava açılmış mı ben de çok merak ediyorum.Var ise böyle bir dava sonucu ne olmuş ? Rahmetli Ülkü hanım (Atatürk’ün manevi kızı) o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak bunları anlatmıştı.Bu konulardan kimse bahsetmiyor şimdi Ülkü hanımın oğlu Ahmet Kemal Doğançay mahkemelik bilir kişi atandığı miktarın hesap edileceği konuşuluyordu lakin hiç bir bilgi yok.Sayın Eğinli davanın devam ettiğini söylüyor.Belki bu davadan bişey çıkması bekleniyordur.Bir üst mahkemeden dönmememesi için de değişen isimler var diye biliyorum.Hep bir umut bekliyoruz inşallah sonu güzel olur.
Onlar konuşur REİS yapar .
Daha önce bu konuda açılan dava olsaydı emsal teşkil ederdi ve sonraki davalara bu konu kapalı olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca İş Bankası da bu dava kararını örnek göstererek kendisini savunurdu. Şu anda kurucu temettüsü 4 lira değerleme yapılsa 120 lira imha bedeli çıkar. Akbank ve Garanti imha örnekleri de elimizde. Dolayısıyla bu anormal olayın düzeltilmesi lazım diye düşünüyorum. YTD
Bunu doğru anlayabilmenin yolu o dönemi anlamak ve bilmekten geçer. İlgili dönemde bu hisseler kimdeydi, İş Bankası devlet içinde ne kadar kuvvetliydi bunu iyi bilmek lazım. Kaldı ki kurucu hisse sahiplerinin doğrudan genel kurul iptalini isteme hakkı olup olmadığı tartışmalı.
Sayın Bankers
Gazi Atatürk’ün vasiyetin de ölünceye kadar Ülkü hanıma bu hisselerden pay verilmesi söylenmiyor mu ? Ahmet Kemal Doğançay annesinin eksik aldığı temettülerin davasını açmadı mı ? Orada ki mevzuyu anlatır mısınız ben mi yanlış biliyorum.
Yer İmleri