-
-
Martin Scorsese'nin yonettigi, Harvey Keitel, Zina Bethune, Anne Collette'in oynadigi romantik drama Kapimi Calan Kim? (I Call First / Who's That Knocking at My Door) filminin 50.yili (Chicago Uluslararasi Film Festivali, 15 Kasim 1967)

-
"Sakla beni kollarinda, sadece bu gece. / Nascondimi tra le tue braccia, Per questa notte sola." P.Neruda
-
Masada bir portakal
Giysilerin halinin ustunde
Ve sen benim yatagimda
Simdinin tatli armagani
Gecenin tazeligi
Yasamimin sıcakligi
Jacques Prévert

Un'arancia sul tavolo
Il tuo vestito sul tappeto
E nel mio letto, tu
Dolce dono del presente
Frescura della notte
Calore della mia vita.
-
"Op beni kanatarak, acitarak op beni. Ne mumkun ayarlamak kalbimin atesini. / Avanti, baciami, baciami tantissimo, fino al dolore e al sangue. La fermezza non va d'accordo con l'onda effervescente del cuore." Sergey Yesenin
-
"Sevileni sevmeye zorlayan sevda oyle guzellikler tattirdi ki bana, gordugun gibi, eli hala yakamda. / Amor, ch'a nullo amato amar perdona mi prese di costui piacer sì forte che, come vedi, ancor non m'abbandona" Dante Alighieri, Kanto 5

August Rodin
-
Ronesans doneminin Italyan kadin ressami Sofonisba Anguissola'nin olum yil donumu (16 Kasim 1625)
Ritratto delle sorelle dell'artista (The Chess Game / Portrait of the artist's sisters playing Chess, 1555)
-
Rus yazar Fyodor Mihaylovic Dostoyevski, 16 Kasim 1849 yilinda devlet aleyhindeki bir komploya karistigi iddiası ile tutuklandi ve olum cezasina carptirildi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri