Sayfa 5367/7020 İlkİlk ... 436748675267531753575365536653675368536953775417546758676367 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 42,929 - 42,936 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 2 Emmy Odullu Amerikali aktris Kirsten Louise 'Kirstie' Alley’in dogum gunu (12 Ocak 1951)

2. Suc romanlariyla unlu Amerikali yazar Walter (Ellis) Mosley’in dogum gunu (12 Ocak 1952)

"Romanina ayirdigin zaman diliminde baska bir sey yapma. Telefonunu sessize al. Kapi calarsa bakma. Sevdiklerine rahatsiz edilmek istemedigini soyle. Sensiz yasayamiyorlarsa git bir kafede ya da kutuphanede yaz. Gerekiyorsa oda kirala. Ne olursa olsun kitabini yazacak zamani yarat."

"For that time you have set aside to write your novel, don't do anything else. Turn the ringer off on your phone. Don't answer the doorbell. Tell your loved ones that you cannot be disturbed. And if they cannot bear to live without you, go write in a coffee shop or library. Rent a room if you have to-just make the time to write your book."

“Peki, simdi ne yapacaksin, kucuk birader?”

“Neyi n’apicam?”

“Bu durumu nasil duzelteceksin?”

“Neyi duzeltecegim? Oluyu diriltebilir mi ki insan? Oldu o.”

''What you gonna do, li'l brother?''

''What?''

''How you gonna make it right?''

''Make what right? He dead. I cain't raise him back here.''

3. Kanada dogumlu Amerikali aktor Oliver (James) Platt’in dogum gunu (12 Ocak 1960)

4. Amerikali yazar ve oyun yazari Lorraine Vivian Hansberry'nin olum yildonumu (12 Ocak 1965)

"Kendisi olmak istemekte ve kendi potansiyelini kullanmak isteyen bir kadin, daha ilginc erkeklerle ve genel olarak insanlara maruz kalmanin zorlugu olarak yalnizlik riskiyle karsi karsiya kalmamaktadir." Guneste Kuru Uzum

"Yasamak istiyorum, cunku hayat, icten ice guzel olanin ve sevdiginiz seyin icindedir. Bu nedenle, butun bunlari bildigim icin onlari yeterli sebep olarak gordum ve yasamak istiyorum. Dahasi, bu yuzden, baskalarinin nesiller boyu ve nesiller boyu yasamak isterdim. " Genc Olmak, Ustun Zekali ve Siyah Olmak

5. Amerikali heavy metal grubu White Zombie'nin kurucusu, Amerikali metal sarkicisi, yonetmen, yapimci, produktor, senarist, kiyafet ve dovme tasarimcisi (Robert Bartleh Cummings) Rob Zombie'nin dogum gunu (12 Ocak 1965)

6. Ingiliz rock grubu Led Zeppelin, cikis albumu Led Zeppelin 1'i 12 Ocak 1969’da Atlantic Records etiketiyle piyasaya surdu.

7. Ingiliz roman yazari David (Stephen) Mitchell'in dogum gunu (12 Ocak 1969)

"Bayan de Roo, Guney Afrika'da dogmus ama bir gun devletten ulkeyi yirmi dort saat icinde terketmesi icin emir gelmis, yoksa hapse atilacakmis. Yanlis bir sey yaptigindan degil. Eger siyahi insanlarin ayrilmis arazilerde, suru halinde, okulsuz, hastanesiz ve issiz olarak, camur ve sazdan yapilmis kulubelerde yasamasina itiraz ederseniz Guney Afrika'da boyle yapiyorlarmis." Siyah Kugu Parki

"Mrs de Roo was born in South Africa but one day she was told by the government to leave the country in twenty four hours or she'd be thrown into prison. Not ’cause she’d done anything wrong, but because they do that in South Africa if you don’t agree coloured people should be kept herded off in mud-and-straw huts in big reservations with no schools, no hospitals and no jobs."

"Bir sonraki odada Julia'nin yasinda cilli bir kiz tekerlekli sandalyede oturuyordu. Bacaginin biri yoktu. Muhtemelen bacagini kaybetmektense pepelemeyi tercih ederdi; mutlulugun diger insanlarin acilariyla ilgili olup olmadigini merak ettim. Ama bakin bu iki tarafli bir durum. Yarin sabahtan sonra insanlarin bana baktiklarinda 'Tamam hayatim bok gibi ama en azindan Jason Taylor'in yerinde degilim. En azindan konusabiliyorum' diye dusunecekler."

"In the next room a freckly girl Julia’s age sat in a wheelchair. One of her legs wasn’t there. She’d probably love to have my stammer if she could have her leg back, and I wondered if being happy’s about other people’s misery. That cuts both ways, mind. People’ll look at me after tomorrow morning and think, Well, my life may be a swamp of shit but at least I’m not in Jason Taylor’s shoes. At least I can talk."

8. Amerikali roman yazari ve gazeteci Jack (Griffith) London’in olum yildonumu (12 Ocak 1976)

"Bana oyle geliyor ki, aklin yarattigi her sey metafizikseldir. Butun bilimlerin en dogrusu ve en inandiricisi olan matematik bile tamamen metafizikseldir. Bilimsel bir akil yurutmenin her bir dusuncesi metafiziktir. Kuskusuz bu konuda bana katiliyorsunuzdur, oyle degil mi?"

"Soylediginiz gibi, anlamiyorsunuz," diye karsilik verdi Ernest. "Metafizikci, kalkis noktasi olarak kendi oznelligini temel alip tumdengelim yoluyla akil yurutur. Bilim adami ise deneylerin sonuclarini kendine temel alarak, tumevarim yoluyla akil yurutur. Metafizikci kuramdan gerceklere ulasir, bilim adami gerceklerden kurama ulasir. Metafizikci evreni kendine gore aciklar, bilim adami evrene gore kendini aciklar." Demir Okce

“It seems to me that all things of the mind are metaphysical. That most exact and convincing of all sciences, mathematics, is sheerly metaphysical. Each and every thought-process of the scientific reasoner is metaphysical. Surely you will agree with me?”

“As you say, you do not understand,” Ernest replied. “The metaphysician reasons deductively out of his own subjectivity. The scientist reasons inductively from the facts of experience. The metaphysician reasons from theory to facts, the scientist reasons from facts to theory. The metaphysician explains the universe by himself, the scientist explains himself by the universe.”

Sayfa 5367/7020 İlkİlk ... 436748675267531753575365536653675368536953775417546758676367 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •