Sayfa 539/1004 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Kaplumbağa bey ;

Peki herkes hiperenflasyon bekliyor bizdeki gibi şeyler

Siz tam tersini bekliyorsunuz

küresel anlamda

para ülkesine dönecek yüksek faiz olacak durgunluk resesyon olacak gibi
    Enflasyonu engellemenin baska yolu yok abi. Dengede tutmak mumkundu ama 2019 Ocak ayinda kacti. Ufak bi kuresel resesyonla biterdi is ama ECB hic goze alamadi, Trump ta baskiyla bitirdi isi secim ayagina. Hasta ameliyatta kaldi. Basti parayi, Uzerine covid bir daha bu kez daha fazla. Allah tan coin denen zimbirti var bosta gezen parayi cekecek yoksa balonlar daha da sismisti.

Baska care yok. FED gec kaldikca isler daha da sarpa sariyor.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi dusurme sansi yok bence. Hele FED yarin sahinlesirse kesin arttirirlar. FED yine topu taca atarsa bir ihtimal sabit kalir. Ama bitti o is indirim cikmaz bu ay bence.
    adamlarda rasyonellik aramıyorum..
    -3 de yapsalar şaşırmam..

tek sıkıntım kamuların tlref e bağlanması ve kredi kısma olayı...
    neden tlref...
    bütün enstrumanlar 30+% dan işlem geçiyor.
    tlrefin de bir hükmü kalmadı.

tlref baz alınacaksa indirdim çıkardım defteri kapanır..

tl ref aşağı faiz aşağı.

3. Bizim durumun yuzde 80 i yerel. Mili ve yerli kriz ve enflasyon. Durduk yere basimizi belaya soktuk.

Kureseli resesyona sokmadan cozulmez bu is. Ha en hazir ve nazirda ABD ekonomisi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,535
    Şu an ekonomik ohal tele1 kanalında tartışılıyor,demekki onlarda duyum almış

5. ohalde borsanın vb ne olacağını da söylüyorlar mı ?

6. haftalık mumlara baktım 94/2001 krizinde bile bukadar üst üste yeşil yanmamış...
    eh...

10Y lar 22% oldu... 15%den verip 22% den satmak.. nas a göre caiz seviyelermidir ?
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 14-12-2021 saat: 22:08.

7. FED her halükarda yavaş yavaş arttıracak faizi, tepe üstü gitmezler de başarırlarsa, seneye, müteakip seneye de enflasyona müsaade edecekler, bu seneden %7 si var, seneye %4-5 olsa, müteakip sene de %2-3 olsa, 3 yılda %15 de onun kümülatif enflasyonu var, bütün dünyadan vergi alıyor aslında.

Kaçacak yer yok, küresel ondan emtiaya saldırıyor. Bir tek altın konusu muamma, onu da apaçık baskılıyorlar türev piyasalar üzerinden...

Altın ve gümüş müebbet yemiş,onlar cezalı.))))))Onlar hep ucuz kalacak,maçası yiyen yatırım yapsın diyor global satanistler.

Sayfa 539/1004 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •