Sayfa 54/1011 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 425 - 432 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by kennym Yazıyı Oku
    benim şahit olduğum birkaç örnek var,

2400 kira ==> 5500 talep etti 4,500 e anlaştılar.
    1600 kira ==> 5000 e çıktı. ev bulamadığı için devam etti kiracı.

henüz hiçbir artışta %25 e denk gelmedim.
    iki örneğe şahit olman bi şey göstermez.. türkiye çapında 8 milyon kira kontratı var, ben 8 milyon örneğe istinaden konuşuyorum

kanun var.. kimse oturan kiracısına 25 üstü zam yapamaz, oturup anlaşmaları başka bi durum, kiracı anlaşmak zorunda değildir- anlaşmazsa artış 25 olur.. bu kadar basit..

kontrat 5 yılı doldurduğunda rayiç düzeltmesi yapma hakkı olur ev sahibinin, mahkemeye gider ekspertiz raporu alır.. kontrat 10 yılı doldurduğunda kiracıyı sorgusuz sualsiz ihraç hakkı doğar

2. bekara karı boşamak kolay %25 ten fazla artış yok de...

adam gelip sen evde yokken karını çocuklarınımı rahatsız eder...

huzurunumu kaçırır...

başka bişeymi yapar...

ev sahibinin harcaması %150 artmış sokakta ama adama gelirini %25 artır diyorsun...

suç kimde burda...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. ALGI ÇOK ÖNEMLİ
    bu konuda iktidarın eline su dökecek ben kimseyi görmüyorum

4. Ege Cansen - TOGG nereye

https://twitter.com/AS_Akat/status/1...Tk4zIjiQLQsdSA

TOGG nereye

TOGG (Türkiye Otomobil Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.) genel müdürü, iki hafta kadar önce firmanın Gemlik yerleşkesine bir basın turu düzenlemiş. Burada gazetecilere TOGG'u yönetirken izleyeceği yolu anlatmış. Ben de toplantıya katılan gazetecilerin yazdıklarını okuyarak ikinci elden bilgilendim. TOGG'un misyonu ve vizyonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan belirlemiştir. Yani TOGG bir devlet projesidir. Sahibi de aslında kamudur. Ancak AKP, "dışsal ekonomisi, içsel ekonomisinden" büyük olduğuna inandığı yatırımları yaparken "kamu-özel sektör ortaklığı" modeli uygulamaktadır. Havalimanları, şehir hastaneleri, asma köprüler, deniz altı tünelleri, paralı otoyollar, savunma sanayii tesisleri vb, bu şekilde hayata geçirilmektedir. TOGG da bunlardan biridir. Böyle bir yarı-kamusal projenin başına, Cumhurbaşkanı'nın onayıyla getirilen kişiden beklenen, öngörülen misyonu ve vizyonu gerçekleştirmesidir. Onun da haklı beklentisi kendisine sorgusuz sualsiz "bol para" verilmesidir. Hal böyle olunca ortaya "gayri iktisadi" bir yatırım çıkması kaçınılmazdır. TOGG tabiri caizse bir "aradelik" olarak doğmuştur. Yani bu firmaya verilen paraların geri dönüşü olması (hadi imkânsızdır demeyim) ama kabul edilebilir bir olasılıkla ve öngörülebilir bir gelecekte kesinlikle muhtemel değildir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Sözleşme 1 yıllık oluyor genelde sözleşme süresine 1 ay kala ev sahibi noter onaylı çık kardeşim dediğinde ne oluyor sen de buna bak...
    ister 1-yıllık olsun kontrat, isterse 100-yıllık
    1 yıldan sonra sadece kiracının fesih hakkı vardır, ev sahibinin yoktur
    ev sahibi 5.yılda rayiç düzeltmesi hakkı olur, 10. yılda fesih.. o kadar

beyler bu hassas bi konudur, yurt sathında hemen herkesi ilgilendiren bi başlık
    öyle duyumla, kanaatle, bence böyledirle, yok tüik rakamını ben kabul etmiyorumla falan yorum yapılmaz..

kanun neyse odur

ya ev sahibi kapıma gelir baltayla kapımı kırar, ailemi taciz eder diye mantık mı olur ?? madem işler öyle yürüyor sen de bi balta al git onun kapısını kır.. kendinizi gülünç duruma düşürmeyin, ayıptır

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bekara karı boşamak kolay %25 ten fazla artış yok de...

adam gelip sen evde yokken karını çocuklarınımı rahatsız eder...

huzurunumu kaçırır...

başka bişeymi yapar...

.
    Bu konuda %100 haklısın bacanağımın oğlu ev kendinin olduğu halde alttaki kiracının çok gürültü yapıyorsun diye defalarca rahatsız etmesiyle evi satıp başka bir mevkiye taşındı
    birde kiracı olursan vay ki vay Allah yardımcınız olsun...

7. Karı gördün mü affetmeyeceksin
    Daş attıkda kolumuz mu yoruldu arkadeş
    Bir tur daha longtan nasibi aldım

8. Bugun takip edilecek tek yer KAPANIŞ .
    ve dikkat edilmeli go go tar tar dan ziyade temkinli olma zamanları.
    pıst 100 Ekimde %28 Kasımda %31 yukarı hareket yapmış bu zaman diliminde düzeltmeler kanal içinde ufak kalmış ,
    Aralık ayının ilk yarısı düzeltme ile geçebilir mi diye düşünmekte fayda var bence bu yüzden çoktan beri paylaştığım grafta oyunun karar bölgelerinde olduğumuzu düşünüyorum .
    oyun Kanal içinde SARI İKAZ kabul edelim .
    Kanal kırılımı aşağı yönlü kırmızı ikaz kabul ederim.

FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Sayfa 54/1011 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •