-

"Sayim memurlarindan birisi beni test etmeye calisti. Bende biraz bakla ve guzel bir sarap ile birlikte onun karacigerini yedim. / Uno che faceva un censimento una volta tentò di interrogarmi: mi mangiai il suo fegato con un bel piatto di fave e un buon Chianti.” Kuzularin Sessizligi / Il Silenzio degli Innocenti
-
''Cocuklariyla, sefil kocalariyla ugrasmaktan baska bir sey yapmayan o kadar cok kadin var ki, hepsi de oldukca mutsuzlar. Ama cesaretlerini toplayip da bunu degistirecek bir sey de yapmiyorlar. Yasamlarinin sonuna kadar bu boyle surup gidiyor." Kazuo Ishiguro, Uzak Tepeler

“So many women, get stuck with kids and lousy husband and they’re just miserable. But they can’t pluck up the courage to do a thing about it. They’ll just go on like that for the rest of their lives.”
-
-
Jean-Pierre Leaud ve Catherine-Isabelle Duport, Jean-Luc Godard'in yonettigi Erkek Disi (Masculin Féminin,1966) filminde Molière'in yazdigi Le Misanthrope'u okuyorlar.
-
"Her askta en azindan iki varlik vardir, her biri bir digerinin denklemindeki buyuk bilinmeyendir. / “In ogni amore, ci sono almeno due esseri, ciascuno dei quali è la grande incognita nelle equazioni dell'altro.” Zygmunt Bauman
-
Sokakta yuruyen uc tane domates var. Baba domates, anne domates ve bebek domates. Bebek domates geride kaliyor ve baba domates ona kiziyor. Geri donuyor, bebegi eziyor ve ona soyle diyor: "ketcap" / Tre pomodori camminano per la strada. Papà pomodoro, mamma pomodoro e il pomodorino. Il pomodorino cammina con aria svagata e papà pomodoro allora si arrabbia e va da lui, lo schiaccia e dice: "Fai il concentrato" Mia Wallace (Uma Thurman)Ucuz Roman(Pulp Fiction)
-
- Kalir misin ?
- Seninle kalmak mi ? Halimize bak, simdiden kavga ediyoruz..
- Baska ne yapabiliriz ? Kavga edecegiz.Bana ****** cocugu oldugumu soyledin, ben de sana karin agrisi oldugunu soyluyorum.Duygularini incitmekten korkmuyorum.Iki dakikada bir degisiyorlar.
- Oyleyse.
- Oyleyse ne ? Kolay olmayacak, çok zor olacak.Bununla her gün uğraşmamız gerekecek ama bunu yapmak istiyorum; çünkü seni istiyorum.Seninle sonsuza dek beraber.
-
Karanlikta tek tek yakilmis uc kibrit
Ilki gormek icin yuzunu senin
Gozlerini gormek icin ikincisi
Sonuncusu dudaklarini
Ve kollarimla sararken seni
Koyu bir karanlik butun bunlari bana hatirlatmak icin.
Jacques Prevert

Tre fiammiferi accesi uno per uno nella notte
Il primo per vederti tutto il viso
Il secondo per vederti gli occhi
L’ultimo per vedere la tua bocca
E tutto il buio per ricordarmi queste cose
Mentre ti stringo fra le braccia
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz