Sayfa 540/570 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550 ... SonSon
Arama sonucu : 4554 madde; 4,313 - 4,320 arası.

Konu: Viop LXV

1. Vay arkadaş müthiş analizler. Peki Gazze+ Ukrayna+ İran savaşının ABD ye faturası ne? Siz böyle yalandan varsayımlar ile kendinizi kandırmaya devam edin. O yüzden mi Rusları sıkıştıracaz diye Brent yükselmesin diye yırtınıyorlar. Hadi onu geçtim ABD kendine yetti AB ne olacak. Çin arkadan dolanıp bastırıp 3 Puanı alınca bakarsın ne oluyor. Tr ye hiç birşey olmaz cidden çok büyük masal anlatıyorsunuz buralarda. Ben Temmuzda 500 puan indirim konusunda ısrarcıyım. Trump zaten tüm dünyaya dizel Ford satacak ABD ekonomisi şahlanacak. Daha ne masallar yaşayıp göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=lFP7...el=BloombergHT
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; Dün saat: 00:21.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Tamam israili oldum olası hazetmeyiz ama iranda sunileri hazetmez, bizde suniiyiz unutma dayucuğum.
    bu savaşta taraf tutmuyalım bence bölgedeki ağır abi rolünü üstlenelim
    Biz borsacıyız.
    Tarafımız bu topikte borsa.

Not:
    Reis 2014 yılında Hamaney için zannedersem "münafık" benzeri bir sıfat kullandı.
    Ağır abilik.... mevcut teknolojimizle kilomuz fazla ağır değil.
    İnşallah yakın gelecekte daha ağır çekeriz reizim.

3. EM denilen ülkeler, "güvenli liman" sayılan ülkelere göre ayarlar faizlerini.
    ABD faiz indirmiyorken, faiz indirmek... Zor.

Ayrıca bizde kesilmeyen talep; temel gıda maddelerine olan değil, bilhassa kara para vb. nedeniyle lüks, yani tamamı ithal olan mallara olan talep. Yoksa toplumun büyük kesimini oluşturan ücretli/emekli vb. zaten temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

"Arttırırsın fiyatları insanlar almaz" ile enflasyon nasıl çözülür? "Faiz nasıl indirilir?" ise bilim adamlarının konusu.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    EM denilen ülkeler, "güvenli liman" sayılan ülkelere göre ayarlar faizlerini.
    ABD faiz indirmiyorken, faiz indirmek... Zor.

Ayrıca bizde kesilmeyen talep; temel gıda maddelerine olan değil, bilhassa kara para vb. nedeniyle lüks, yani tamamı ithal olan mallara olan talep. Yoksa toplumun büyük kesimini oluşturan ücretli/emekli vb. zaten temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

"Arttırırsın fiyatları insanlar almaz" ile enflasyon nasıl çözülür? "Faiz nasıl indirilir?" ise bilim adamlarının konusu.
    Trump-Powell olayı ile şu an bizim durumumuz bir değil. Zaten neşter çoktan vurulmuş durumda bizde gecikse de sonucunu alırsın. Çarşı pazar market gezmediğin nereden belli gezsen biraz anlardın ne demek istediğimi.

Birilerinin siyaseti bahane edip halkı kazıklamasından artık insanlar sıkıldı. 500 puan faiz indirimi beklemekte ne sıkıntı var ben bir de bak 19 haziranda inmesini beklemiyorum da yazdım. Zaten normalde belki en az 250 baz puan inecekken bir de arada 350 baz puan faiz artırdık. Burada KGF dendi ben ona da karşı çıktım. Herkesi bir görüyorsunuz buralarda. Hemen genel kanıya ters yazı görseniz başlıyorunuz Ak partili ya da troll demeye. Halbuki finans piyasalarında genellemeler değil istisnalar büyük paralar kazandırır.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Çarşı da geziyorum pazar da....
    Baz etkisi nedeniyle, "enflasyonun düştüğünden" söz ediyorsunuz sanırım.
    Arada bir grafik falan okumayı öneririm. "Düşmüş" enflasyonumuz ile dünya sıralamasındaki yerimize falan bakın.

https://www.imf.org/external/datamap...O/WEOWORLD/VEN

Carry Trade ile USDTRY artışını da çıkarırsak, yıllık %30-40 arası USD faizi veriyoruz.
    FED bugün %4.5 olarak açıkladı. Buna rağmen yüksek riskli fonlar dışında ülkeye para girişi de yok denecek seviyede.

Güncel enflasyon meselenin sadece bir ayağı...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Çarşı da geziyorum pazar da....
    Baz etkisi nedeniyle, "enflasyonun düştüğünden" söz ediyorsunuz sanırım.
    Arada bir grafik falan okumayı öneririm. "Düşmüş" enflasyonumuz ile dünya sıralamasındaki yerimize falan bakın.

https://www.imf.org/external/datamap...O/WEOWORLD/VEN

Carry Trade ile USDTRY artışını da çıkarırsak, yıllık %30-40 arası USD faizi veriyoruz.
    FED bugün %4.5 olarak açıkladı. Buna rağmen yüksek riskli fonlar dışında ülkeye para girişi de yok denecek seviyede.

Güncel enflasyon meselenin sadece bir ayağı...
    Peki çok güzel bende diyorum ki USD Tl ekrandan 32 ler geçerken geçen sene ramazan bayramı öncesi 33-34 tl den USD alanlar düşünsün bana ne? Tamam sizde alın yıllık % 30-40 USd faizi o zaman. Ne işiniz var burada?

Riskli fonlar gelsin o kadar isteniyor mu bende pek emin değilim o konularda. Çünkü onları getirtmek çok kolay.

Şu an Powell ın sıkıntısı herkesten büyük.

7. Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) %16,26 ve Euro %0,90 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; DİBS %0,91, Amerikan Doları %3,80 ve BIST 100 endeksi %20,29 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) %3,31 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Euro %10,34, DİBS %11,95, Amerikan Doları %14,51 ve BIST 100 endeksi %29,17 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...520kaybettirdi.

Sayfa 540/570 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •