başka bir konu da blcyt geçmişte hiç bir zaman ilk çeyrekteki cirosu ,geçmiş yılın son çeyreğini geçmemiş idi...malum 2018 yılı son çeyrekte ciro 50,5 milyon idi normalde 48-50 milyon ciro geleceğini düşünüyordum ama 2018 yılı tüm çeyreklerdeki cirolardan daha fazla bir ciro yaptı...
iplik ithalatında getirilen gümrük vergisi vede pamuk hammadesinin son çeyrekte %7 kadar çıkması ipliğin kıymetini artırmıştır buda net kar marjını olumlu etkilemiştir..bundan dolayı miktar ne kadar azalmış ise de karlılıkta ve ciroda bir düşüş olmayıp tersine artmıştır...
fason üretimteki ciro bir miktar düşmüş görünüyor bunun nedeni de hammadde bundan önceki çeyrekte ucuz iken bir çok firma iplik siparişlerini artırarak stoğa yönelmişlerdir o yüzden de bu çeyrekte fason üretim bir miktar azalmıştır...bu stoklar tükendiğinde tekrardan fason üretiminde artış olması gerekiyor...
kısacası gümrük vergisi ve hammadde fiyat artışları blcytın ürettiği hem ipliği hem de kumaşı değerlendirmiştir..buda bundan sonraki çeyreklerde net kar marjının devam etmesini sağlayacaktır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri