Sayfa 5464/7020 İlkİlk ... 446449645364541454545462546354645465546654745514556459646464 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 43,705 - 43,712 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. “Ben Sevilen’im ve Sethe bana ait; o benim. Comelmeden once, orada cicekleri, sari cicekleri toplayan, Sethe idi. Onlari yesil yapraklarindan kopardi. Simdi uyudugumuz yerde, yorganin uzerindeler. Tam bana gulumsemek uzereydi ki, derisiz adamlar geldi, bizi olulerle birlikte gunes isigina cikardilar, sonra da oluleri denize ittiler. Sethe suya girdi. Suyun icine. Onu itmediler. Kendisi girdi. Bana gulumsemeye hazirlaniyordu; olulerin denize itildigini gorunce kendisi suya girdi ve beni orada onsuz, yuzsuz birakti. Buldugum, sonra da koprunun altindaki o suda yitirdigim yuz Sethe’dir. Suya girince, yuzunun bana yaklastigini gordum; ayni zamanda benim de yuzumdu. Ona katilmak istedim. Onunla birlesmek. Simdi onu buldum bu evde. Bana gulumsuyor; bana gulumseyen bu yuz, benim yuzum. Onu bir daha asla yitirmeyecegim. O benim.” Toni Morrison, Sevilen

"Io sono Beloved e lei è mia. Sethe. È lei che raccoglieva i fiori, i fiori gialli davanti al posto in cui ci si rannicchiava. Li ha separati dalle foglie. Adesso sono sulla trapunta dove dormiamo. Stava per sorridermi, quando a un tratto sono arrivati gli uomini senza pelle e ci hanno portato su alla luce del sole con i morti e li hanno spinti in mare. Sethe è entrata nel mare. Ci entrata è da sola. Non l'hanno spinta. Ci entrata da sola. Si stava preparando a sorridermi, ma quando ha visto che spingevano i morti in mare ci è entrata anche lei e m'ha lasciato lì, senza la mia faccia né la sua. Sethe è la faccia che ho trovato e ho perduto nell'**ua sotto il ponte. Quando ci sono entrata, ho visto la sua faccia venirmi incontro, ed era anche la mia faccia. Volevo unirmi a lei. Adesso l'ho trovata in questa casa. Lei mi sorride ed è la mia stessa faccia che sorride. Non la perderò di nuovo. Lei è mia."

2. "Bir kadin onemli birisidir; bazen uc kupayi da birden kazanirsin: iyi yemek, iyi seks, iyi sohbet. Cogu erkek bunlarin tekine bile razidir, ikisini elde edince de bir istiridye kadar mutlu olur. Ama dinle, bir sey soyleyecegim. Iyi bir adam iyi bir seydir, ancak dunyada iyi bir kadindan daha mukemmel bir sey yoktur. Bu annen olabilir, karin, sevgilin, kiz kardesin, ya da omuz omuza calistigin bir meslektasin olabilir. Hic fark etmez. Boyle bir tane bulunca, yanindan ayrilma. Gozunu korkutan birini gorunce de, tabanlari yagla." Toni Morrison, Ask

"Una donna è una persona importante e a volte fai l'en plein: cibo, sesso e conversazione tutto alla grande. A quasi tutti basta una sola di queste cose, se poi ne c'entrano due sono felici come una pasqua.Ma ascoltami, lascia che ti dica una cosa. Un brav'uomo è una bella cosa, ma non c'è niente di meglio di una bravissima. Può essere tua madre, tua moglie, la tua ragazza, tua sorella o una collega. Non importa. Se la trovi, tientela stretta. Se ne vedi una cattiva, allora svignatela."

3. “Hayal gucunden yoksun olan insanlar, ask sozcugunun gercek anlamini, seksle besler, askin soytarisiyla. / People with no imagination feed it with sex, the clown of love. / Persone senza fantasia la nutrono di sesso, il pagliaccio dell'amore.”

4. HBO, 18 Nisan'da ekrana gelecek, Kate Winslet ve Guy Ritchie'li yedi bolumluk dedektiflik temali Mare of Easttown dizisinden yeni fragman yayinladi

5. The Addams Family'nin Tim Burton imzali dizi uyarlamasi Wednesday, Netflix'te izleyici ile bulusacak.

Smallville'in senaristleri Alfred Gough ve Miles Millar tarafindan ortaya cikarilan bu dizi, Wednesday Addams karakterine odaklanacak.

6. Jesse Plemons, Martin Scorsese’nin merakla beklenen Killers of the Flower Moon filminde rol alacak. Apple yapimi filmin basrollerinde, Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro yer aliyor.

https://geektyrant.com/news/jesse-pl...he-flower-moon

7. 60'li yillarda Franco Nero'nun basrolu oynadigi kult spaghetti western Django, Canal Plus ve Sky tarafindan diziye aktarilacak.

Basrol icin dusunulen isim Matthias Schoenaerts.

https://deadline.com/2021/02/matthia...al-1234696097/

8. Netflix, Fauda'nin yapimcilari Yuval Yefet ve Rotem Shamir ile Diamonds isimli 8 bolumluk bir mini dizi cekecek.

Dizi, Belcika'daki elmas ve mucevher sektorunun mafyatik yonlerini anlatacak.

https://variety.com/2021/tv/global/n...234910184/amp/

Sayfa 5464/7020 İlkİlk ... 446449645364541454545462546354645465546654745514556459646464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •