Sayfa 55/56 İlkİlk ... 54553545556 SonSon
Arama sonucu : 447 madde; 433 - 440 arası.

Konu: BIOEN - Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş.

1. Karbon kredi fiyatları için:

https://carboncredits.com/carbon-prices-today/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by kiliTTasi Yazıyı Oku
    EU ETS’de geçerli olan krediler burada bahsi geçen gönüllü piyasa kredileri değil. EU ETS kredileri şu anda 70 Euro civarında iken gönüllü piyasa kredileri 1-2 Euro civarında şu anda. Karbon kredisi geliri firmaların yaptıkları işin yanında ciddi bir gelir oluşturmamaktadır.

kardeş bu şirket EU ETS de bu karbon kredilerini bir gün satabilecek mi? belli bir tarih var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    kardeş bu şirket EU ETS de bu karbon kredilerini bir gün satabilecek mi? belli bir tarih var mı?
    Hocam satamayacak. Bu krediler gönüllü piyasa kredileri zorunlu piyasa kredileri değil. Gönüllü piyasa kredisi sürekli üretilen kredi olduğu için zorunlu piyasada sistemini dengesiz hale getiriyor.

Hocam satamayacak. Bu krediler gönüllü piyasa kredileri zorunlu piyasa kredileri değil. Gönüllü piyasa kredisi sürekli üretilen kredi olduğu için zorunlu piyasada sistemini dengesiz hale getiriyor.

bir yorumda karbon sertifikası biriktiriyor diye duymuştum.2026 yılı sonrası için.2026 yılı sonrası için acaba satış söz konusu olabilir mi?bilgin varmı bu konuda güzel kardeşim.

..............Türkiye, ülke olarak Kyoto Protokolü’nü imzalamadığı için henüz karbon pazarında yer alamazken, Türk şirketleri çeşitli anlaşmalarda bulunmuşlardır. Zorlu Holding, Pakistan’ın karbon kredilerini Kyoto Protokolü kapsamında ihraç etmek için anlaşmıştır. ............. 2011 yılında yazılmış bir makaleden alıntı.zorlunun pakistan haberini duymuştum. bu makaleye göre birgün imza atarsa ozaman karbon pazarında satacak demektir.böyle bier çalışma var mı acaba ?

aynı makaleden alıntı:2008 yılı itibarı ile Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) ve
    Kyoto Protokolü kapsamında Türkiye fiilen
    2012 yılına kadar sera gazı emisyon azaltım yükümlülüğü almamış bulunmaktadır. Türkiye
    Kyoto Protokolü’nün 1. yükümlülük dönemi
    için (2008–2012) sera gazı emisyon azaltma ya
    da sınırlama hedefi belirlemeyen tek ülke olması, Türkiye’nin diğer ülkelerden farklı olması ile
    açıklanabilir.
    Zorunlu karbon pazarında uluslararası arenada
    Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika, Güney Kore,
    Rusya, Ukrayna ve diğer eski Doğu Bloku ülkeleri, Kanada, Avrupa Birliği, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere sertifikalı karbon kredisi net satışı yapmaktadırlar.
    Gönüllü pazarda ise bir tarafta temiz enerji üreten şirket diğer tarafta fazla salım yapan şirket
    bulunmaktadır. Tezgâh üstü bir piyasa olarak işleyen gönüllü pazarda şirket, birey ya da organizasyonlar, saldıkları karbonun karşılığı olan
    parayı diğer ülkelerdeki çevreci projeleri finanse etmek için vermektedirler.
    Gönüllü karbon ticareti, Kyoto Protokolü mekanizmalarından bağımsız ve sosyal sorumluluk
    çerçevesinde çalışmaktadır. Gönüllü piyasadan
    teorik olarak bireyler alım yapabilmektedirler.
    2009 başında Kyoto Protokolü’nü imzalayan
    Türkiye de gönüllü pazarda yer almaktadır. bu makale 2011 ekimde yazılmış,acaba o tarihten sonra türkiye için işleyen bir takvim var mı? bu zorunlu karbon pazarı için?

6.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    bir yorumda karbon sertifikası biriktiriyor diye duymuştum.2026 yılı sonrası için.2026 yılı sonrası için acaba satış söz konusu olabilir mi?bilgin varmı bu konuda güzel kardeşim.
    2026 yılı sonrası için olmasının nedeni; CBAM (Avrupa Birliği sınırda karbon düzenlemesi) için değerleneceği düşünülüyor kredilerin. Şirketin ana iştigal alanındaki karlılığa bakmak lazım. Bu büyüklükte bir firma için karbon geliri için yatırım yapmak gerçekçi gelmiyor bana. Bu arada karbon sertifikalandırması işi yapan ve müşterilerimizin karbon kredilerini satmaya çalışan biri olarak görüşlerim bu yönde. Karbon fiyatları çok çok artabilir mi? borsası olan her meta için bu durumun mümkün olabileceği gerçeğini de yadsımamak gerek.

Yatırım tavsiyesi değildir. Şirketin yaptığı işi seviyorum ve bir dönem hisse senedi vardı elimde. Şu anda hissem bulunmamaktadır.

AB 23 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasını ithalatçıların karbon ayak izini raporlama yükümlülüğü olan bir geçiş dönemi olarak öngörüyor, 1 Ocak 2026’dan itibaren ise Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması tam anlamıyla çalışmaya başlayacak ve firmalar eğer kendi ülkelerinde karbon vergisi ödemiyorlarsa bu vergi AB sınırında ödenmek zorunda olacak.

başka bir haber böyle diyor. eğer böyle ise türkiyedeki serbest pazarda 1 dolara satılan kredi avrupaya vergi vermemek için en az avrupadaki emsalleri fiyatına çıkmaz mı?

2026 yılı sonrası için olmasının nedeni; CBAM (Avrupa Birliği sınırda karbon düzenlemesi) için değerleneceği düşünülüyor kredilerin. Şirketin ana iştigal alanındaki karlılığa bakmak lazım. Bu büyüklükte bir firma için karbon geliri için yatırım yapmak gerçekçi gelmiyor bana. Bu arada karbon sertifikalandırması işi yapan ve müşterilerimizin karbon kredilerini satmaya çalışan biri olarak görüşlerim bu yönde. Karbon fiyatları çok çok artabilir mi? borsası olan her meta için bu durumun mümkün olabileceği gerçeğini de yadsımamak gerek.

Yatırım tavsiyesi değildir. Şirketin yaptığı işi seviyorum ve bir dönem hisse senedi vardı elimde. Şu anda hissem bulunmamaktadır.

abi gözünü seveyim,madem işin karbon kredisi bilgilendir bizi. 2-3 milyon ton yıllık karbon üretiyoruz diyor şirket faliyet raporunda.bunun avrupa birliği fiyatından satsa 165 milyon dolar gelir gelir.şirket 240 milyon dolar piyasa fiyatında. ne dersin

Sayfa 55/56 İlkİlk ... 54553545556 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •