Artan

10,57 9.99 18:10
4,52 9.98 18:10
14,78 9.97 18:10
216,20 9.97 18:10
6,95 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

61,75 -9.99 18:10
321,00 -9.96 18:10
90,40 -9.96 18:10
52,20 -9.92 18:10
52,80 -9.9 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.553.298.453,05 18:10
11.129.027.275,04 18:10
10.481.881.526,54 18:10
7.516.600.316,75 18:10
6.263.391.343,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 552/975 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562602652 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,409 - 4,416 arası.

Konu: Viop XXXIX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Geçen düşündüm benim iblis olarak dünyaya gelmem lazımmış. Her türlüsünü öğrendik insan olarak bir işe yaramadı.

Zamanında biri sana bir şey öğreteyim mi dedi, "Dinle, yap, belli etme" bana uymadı. Oysa evde, iş yerinde, arkadaşlar arasında çok işe yarayabilir.

Arkandan "bir enyai yok mu çay yapacak?" gibi şeyler başıma gelince çok dikkate almadım ama başka enayilikler çok yaptık. Sabırlı olmak lazım ve bu tip şeyleri dikkate almamak gerekir. O tip adamlar uzun vadede kazanıyor tabi gerçekten çok salak değiller ise. Sonradan biz onu öyle bilmezdik, ya da başa geçince sertleşti, parayı bulunca bizi aramaz oldu gibi eleştiriler gelebilir, ama aile akraba arasında yine de sevilebilir. Siyasetçilerde çok görünür.

Hatta şimdi ölen bir siyasetçinin kardeşi yüzünden ismi batınca "milyarlık sermayemi mahv ettin" sözünü hatırlıyorum. Sen dikkatli olsan da ailenden biri stratejini çökertebilir. O yüzden siyaset aile işidir denilerek vatandaş uyarılıyor, eşlere çocuklara akrabalara ufak roller ve paylar verilerek içeriden hançerlenme önleniyor.
    Son düzenleme : ariston; 16-02-2022 saat: 16:55.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    10 bin puan ve flat 2050 geçerse gelirim
     Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    benim attığım dikişi kimse sökemez. o kadarrrr
    varsa bu dikişi sökecek çıksın görelim

3. Palagillerin kısa vadecileri yine satışta

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Biraz önce BBHT'de bir analist çıktı bu yıl borsa iyi olur dedi, tam bu yıl endeks yükselir diyordu, değiştirdi "bu yıl endeksde bazı şirketler çok yükselir" dedi.
    Nedense analistler genelde borsa dûşecek demiyorlar. Yukselişe inanıyorlar. Gerçi borsalarda kurulduğundan bu yana yükseliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    Nedense analistler genelde borsa dûşecek demiyorlar. Yukselişe inanıyorlar. Gerçi borsalarda kurulduğundan bu yana yükseliyor.
    Eskiden açıkça paranızı kaptırmayın diyenler vardı. Sonradan yasakladılar. Bir kaç kişi söyledi yatay diyor isek anlayın ki ümit yok dediler. Düşecek demek yerine uzun vadede kazandırır demek de başka bir yöntem.

Önceki mesajda analist yeni para girişi olmayacak bazı sevilen hisselerden kaynak sağlayıp "sevilmeyen" bazı hisseleri çok yükseltecekler demek istedi bence. O durumda endeks hafif yükselecek gibi oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Eskiden açıkça paranızı kaptırmayın diyenler vardı. Sonradan yasakladılar. Bir kaç kişi söyledi yatay diyor isek anlayın ki ümit yok dediler. Düşecek demek yerine uzun vadede kazandırır demek de başka bir yöntem.
    Bu söylemler aslında uzun vade de işe yarıyor, psikolojik olarak çoğu insan ister istemez etkileniyor.
    Mesela ben yıllar önce borsaya bulaştığımda söylenen söz, aradan yıllar geçmesine rağmen söylenmeye devam ediyor.heralde olumlu sözler şirkete de pozitif yansıyor.
    Mesela
    Alırsın Ford olursun lord derler. gibi
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor olmalı
    Borsa tamamen insan psikolojisine dayalı
    Hamdım Piştim Yandım

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu söylemler aslında uzun vade de işe yarıyor, psikolojik olarak çoğu insan ister istemez etkileniyor.
    Mesela ben yıllar önce borsaya bulaştığımda söylenen söz, aradan yıllar geçmesine rağmen söylenmeye devam ediyor.heralde olumlu sözler şirkete de pozitif yansıyor.
    Mesela
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor
    Eski borsacılar,Al Berdanı kır gerdanı derlerdi.(Berdan tekstil)

https://emlakkulisi.com/berdan-tekst...satilik/127885

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Mesela
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor olmalı
    Genelde mesajlar borsacılardan değil kel alaka karşılaştığın kişilerden veriliyor, tabi emin olamıyorsun seni tuzağa çekmek isteyen bir mesaj mı yoksa bir fırsat mı?

Geçen yıllarda komşum borsa ile ilgilenmiyor ben alsam ya ford ya da cocacola alırım borsadan hisse almam dedi o zaman ford 50 civarı idi diye hatırlıyorum, ciddiye almadım.

Yine borsa ile alakası olmayan bir arkadaşım da T.C. batar Koç Sabancı batmaz dedi. Sabancı ucuz gibi gözüktü.

Yanlış seçim illa olabiliyor:

Zamanın zengini mesajı ayakkabı boyacısından almış.

Sayfa 552/975 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562602652 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •