Originally Posted by
Desidero74
2025 yılı sonuna kadar ne olur bilemiyorum, hayatta da oluruz İnşallah, ancak nedenler var en önemlisi para bolluğu bedava faizle basılıp dağıtılan para bu hem ABD de böyle hem burada, bu para mal ve hizmet değerlerini değiştiriyor, ve hesap yapmayı zorlaştırıyor, mesela burada kar düşük FK yüksek derken bu durum normalleşecek gibi ABD de de benzer durumlar var.
Buna örnek şuradan vereyim netleşsin, benim gençliğimde çok gençliğimde,uzun yıllar önce , star wars girişi gibi oldu, bir daire nin fiyatı 10 yıllık kira bedeli idi 7, 8 yıl kira karşılığı alırsan çok iyi kabul ediliyor idi. Sonradan bu değer birden 20 yıla çıktı hatta 25 -30 lara tırmandı. Bu net örnek.
Dolayısı ile ne ucuz ne pahalı kavramının karıştığı kartların yeniden karıldığı dönemdeyiz. Mesela çarşıda adam çorbanın fiyatını 10 -15 -25 35-50 ye çıkardı deniyor gider mi diye millet yerse 60 ı deneyecek gibi ..
Sonra 100 yazıp çizik atacak sonra 80 diyecek, bu dönemlerde bazı insanlar gerçekten mağdur olup aç kalıyor bazıları da pislik peşinde oluyor.
FK sı 100 200 olmuş 20 yıllık bütün gelişmesini geleceğini fiyata yansıtmış kağıtları insanlara taşıtıyorlar. Öte yandan 6 da biri fiyatı pahalı gösteriyor lar.
Tamamen hak veriyorum, fiyatlama ve değerler sistemi çok karıştı, bunun da nedeni paranın piyasada olması ve hızlı döngüler. Bu devride yatırımcı olmak zor. ABD'deki durum da bir benzeridir, 7 tane hisseye yüklenmşler, diğer hisseler patinaj çekiyor, kripto paralar, altın vb ralli yapsın isteniliyor.
Ne olacağını bilemem ama tarihsel olarak şunu biliyorum, " zor oyunu bozar!". Dar gelirli ve sabit gelirli olanlar hariç para sahipleri daha zorluk nedir görmediler.
Görebilirler mi? Şimdiki durumların 2008 öncesinden ne farkı var???
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Yer İmleri