Sayfa 555/610 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605 ... SonSon
Arama sonucu : 4880 madde; 4,433 - 4,440 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Dün Josef Strauss Kaderli de dedi eczacı bilanço da 100 milyon TL gösterdiği monrol ü 3 mlyr TL katşılığı bir miktara satacak, rekabet kurulu onaylarsa, bu ve benzeri değerlemeler nedeniyle defter değerine inanan kimse yok,

Hakeza biri yazmıştı kahramanmaraş'ta bir AVM 5 milyr tl iken Levent'te nasıl 2-3 olur diye , yani reel mal yüksek.

Mecbur kalmayınca paylaşmaz lar biri arven ı alıyorlar daha düşmedi kapa demiş olabilir ilaç işine geri dönüyorlar, büyüyerek belki de.

Sonuçta ülkemizde bilançolar ya pozitif ya negatif makyajlıdır. Makyajı seven milletiz.

2.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Dün Josef Strauss Kaderli de dedi eczacı bilanço da 100 milyon TL gösterdiği monrol ü 3 mlyr TL katşılığı bir miktara satacak, rekabet kurulu onaylarsa, bu ve benzeri değerlemeler nedeniyle defter değerine inanan kimse yok,

Hakeza biri yazmıştı kahramanmaraş'ta bir AVM 5 milyr tl iken Levent'te nasıl 2-3 olur diye , yani reel mal yüksek.

Mecbur kalmayınca paylaşmaz lar biri arven ı alıyorlar daha düşmedi kapa demiş olabilir ilaç işine geri dönüyorlar, büyüyerek belki de.

Sonuçta ülkemizde bilançolar ya pozitif ya negatif makyajlıdır. Makyajı seven milletiz.
    Bay Bilo , fena ters yaptı bugün, hayatımda ilk kez bu hisse de 2.5 mlyr işlem hacmi gördüm.
    Ancak çok ters köşe oldu, sonradan geri gelmesi öyle böyle değil tavandan dönüp eksi yapmak nedir? Hiç görmedim böyle bir şey, basit kağıtlar dışında, olayı bilen ve detayına vakıf olan yorumlarsa memnun oluruz.

3. tavan yapacak gibi gösterip gel gel diyerek millete iyi mal kilitlediler.

4. Belki de iyilik etmişlerdir. Yeniden değerlemelerin fasa-fiso olduğu meydanda. Defter değeri 100 milyon gösterilip,3 milyara satılabiliyorsa bir iştirak, demek ki yeniden değerlemeler istediğin gibi gösterilebiliyor. Bu işi yapan firmaların etiği, kuralı, korkusu yok. Firmada karları enflasyon muhasebesine göre hazırlayıp vergiden kar eder. Artı amortisman giderleri düşük kalır. Hisse yatırımcısı da şaşkın balığa döner. Hangi bilançoya bakacak. Favök'emi bakacak, öz kaynak karlılığına mı bakacak. Şirketin gerçek değerini mi kıyaslayacak. Ecıl'de bir fırsat yatıyor görünüyor ama çocuklara sigorta diye girmek lazım sanki. Yoksa spekülatör fırıldak. Tam kontrolü altında. Kimse bulaşmıyor. Demek ki patronla beraber hareket ediliyor. Yapılıyorsa bu da Eczacıbaşı'na yakışmıyor.
    Zamanında uzun yıllar ÇELEBİ taşımıştım. Özellikle kurucu babalarının sağlığında bir kez olsun yamuklarını görmedim. Temettülerini düzenli ödediler. Hisse değerine gerek olmadıkça müdahale etmediler. Yabancı ortak gelince de aynı devam etti sanırım. Diyeceğim, koskoca Eczacıbaşı, bir Çelebi kadar olamadı denilebilir mi? Ağır mı olur, yoksa haksızlık etmiş mi olurum. Bilemedim. Hala küçük bir miktarla devam ediyorum. Cesaret edip bir türlü artıramadım.
    Memleketin bu batıktan çıkacağını da bir türlü inanamıyorum. Dağılmayan kurum, çürümeyen toplumsal katman kalmadı. Tüm toplum trene bakar halde. Çirkeflik arşa çıkmış. Bunları yaşamakta varmış ömrümüzün içinde.

5.  Alıntı Originally Posted by 2020 Yazıyı Oku
    tavan yapacak gibi gösterip gel gel diyerek millete iyi mal kilitlediler.
    Böyle olduysa, ne diyeyim bilemiyorum bu kağıda hareketten sonra binilmez önce bindin bindin sonra binersen rodeo öküz ü gibi üstünden atar, o kadar yazdık çizdik konuştuk ettik şurada kaç sayfa var bir okuyun da görün, sofraya biz de gelelim, iyi siz de gelin ama o zaman ev sahibi masayı devirecek işte...

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Böyle olduysa, ne diyeyim bilemiyorum bu kağıda hareketten sonra binilmez önce bindin bindin sonra binersen rodeo öküz ü gibi üstünden atar, o kadar yazdık çizdik konuştuk ettik şurada kaç sayfa var bir okuyun da görün, sofraya biz de gelelim, iyi siz de gelin ama o zaman ev sahibi masayı devirecek işte...
    Spekülatörün planlarına, ne zaman ne yapacağına akıl sır ermez...
    Hissenin uzun vadeli yatırımcıları bu fiyatlardan alırlar mı, biraz zor!

Satmak için de bu formasyon biraz erken olabilir. Nasılsa yukarı hareketlerini abartılı yapıyor, satış için azar azar uç noktaları beklemek mantıklıdır. Bir sonraki iniş istasyonu 70+ seviyeler olabilir. Bu seviyeleri aşabilirse bir kopuş bekliyorum, üç haneli seviye gelebilir. Ucunun ucununun ucunu 130 lira civarında görüyorum.

O seviyeyi de gösterirse portföydeki ağırlığı %1 altına getirip, geçen güzel zamanın anısı olarak saklamak faydalı olabilir.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Spekülatörün planlarına, ne zaman ne yapacağına akıl sır ermez...
    Hissenin uzun vadeli yatırımcıları bu fiyatlardan alırlar mı, biraz zor!

Satmak için de bu formasyon biraz erken olabilir. Nasılsa yukarı hareketlerini abartılı yapıyor, satış için azar azar uç noktaları beklemek mantıklıdır. Bir sonraki iniş istasyonu 70+ seviyeler olabilir. Bu seviyeleri aşabilirse bir kopuş bekliyorum, üç haneli seviye gelebilir. Ucunun ucununun ucunu 130 lira civarında görüyorum.

O seviyeyi de gösterirse portföydeki ağırlığı %1 altına getirip, geçen güzel zamanın anısı olarak saklamak faydalı olabilir.
    Bir de öbür senaryo var, henüz kimsenin inanıp da kabul etmek istemediği. Pandemiden beri öyle bir boğa modundaki insanlar düşüş olasılığını kabul etmek istemiyorlar.

Gerçekleri gören kişiler de var ama. İş Bankası genel müdürü 2025 sonuna kadar rahatlama beklemeyin demiş ve şirketlerin düşük karlılığa razı olacakları uzun bir dönemi işaret etmiş.

Küresel tarafta da durumlar riskli. Ticaret savaşları koyulaşır, ülkeler tarife dışı önlemler almaya başlarlarda küresel olarak maliyetler artar, ticaret ve rekabet zorlaşır.

Borsa şimdilik bunları hiç sallamıyor görünüyor. Nasılsa 10,500 seviyesinde güçlü bir BIST-100 desteği var diye bakılıyor.

Borsanın düşmemesi için tek bir neden var aslında. Büyükler çok para kazandılar ve hala hatırı sayılır düzeyde maldalar. Ne var ki halıının yavaş yavaş altlarından çekileceğini görecekler, yaşayacaklar.

Bu durumda aşağıdaki alım seviyeleri nereleri olur? Her seviyede olabilir, dipsiz bir kuyuya da dönüşebilir.

2025 sonuna çok uzun bir süre olduğuna göre aceleye de mahal yoktur !
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

8.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bir de öbür senaryo var, henüz kimsenin inanıp da kabul etmek istemediği. Pandemiden beri öyle bir boğa modundaki insanlar düşüş olasılığını kabul etmek istemiyorlar.

Gerçekleri gören kişiler de var ama. İş Bankası genel müdürü 2025 sonuna kadar rahatlama beklemeyin demiş ve şirketlerin düşük karlılığa razı olacakları uzun bir dönemi işaret etmiş.

Küresel tarafta da durumlar riskli. Ticaret savaşları koyulaşır, ülkeler tarife dışı önlemler almaya başlarlarda küresel olarak maliyetler artar, ticaret ve rekabet zorlaşır.

Borsa şimdilik bunları hiç sallamıyor görünüyor. Nasılsa 10,500 seviyesinde güçlü bir BIST-100 desteği var diye bakılıyor.

Borsanın düşmemesi için tek bir neden var aslında. Büyükler çok para kazandılar ve hala hatırı sayılır düzeyde maldalar. Ne var ki halıının yavaş yavaş altlarından çekileceğini görecekler, yaşayacaklar.

Bu durumda aşağıdaki alım seviyeleri nereleri olur? Her seviyede olabilir, dipsiz bir kuyuya da dönüşebilir.

2025 sonuna çok uzun bir süre olduğuna göre aceleye de mahal yoktur !
    2025 yılı sonuna kadar ne olur bilemiyorum, hayatta da oluruz İnşallah, ancak nedenler var en önemlisi para bolluğu bedava faizle basılıp dağıtılan para bu hem ABD de böyle hem burada, bu para mal ve hizmet değerlerini değiştiriyor, ve hesap yapmayı zorlaştırıyor, mesela burada kar düşük FK yüksek derken bu durum normalleşecek gibi ABD de de benzer durumlar var.

Buna örnek şuradan vereyim netleşsin, benim gençliğimde çok gençliğimde,uzun yıllar önce , star wars girişi gibi oldu, bir daire nin fiyatı 10 yıllık kira bedeli idi 7, 8 yıl kira karşılığı alırsan çok iyi kabul ediliyor idi. Sonradan bu değer birden 20 yıla çıktı hatta 25 -30 lara tırmandı. Bu net örnek.

Dolayısı ile ne ucuz ne pahalı kavramının karıştığı kartların yeniden karıldığı dönemdeyiz. Mesela çarşıda adam çorbanın fiyatını 10 -15 -25 35-50 ye çıkardı deniyor gider mi diye millet yerse 60 ı deneyecek gibi ..

Sonra 100 yazıp çizik atacak sonra 80 diyecek, bu dönemlerde bazı insanlar gerçekten mağdur olup aç kalıyor bazıları da pislik peşinde oluyor.

FK sı 100 200 olmuş 20 yıllık bütün gelişmesini geleceğini fiyata yansıtmış kağıtları insanlara taşıtıyorlar. Öte yandan 6 da biri fiyatı pahalı gösteriyor lar.

Sayfa 555/610 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •