Sayfa 558/997 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Akba balar üşüşmüş ne yazsanız burada herşeye doğru evt diyor ama sonunda kılıcdaramı verelım der. Yada kamufle için amann hepsı aynı siyaset hepsı kendı cıkarında der. Ekonomı oldumu evt enkazı kabul etmıs batmıs kabullenmıs ama sonunda zaten muhalefet gelınce ımf ye gider der. Bunlar böyle işte.

Dth larda 220 milyar dolar var. Gelen hükümet ben demokrasiden insan haklarından yanayım dese syan türkiyeye gelmeyi bekleyen anında 30 milyar dolar para var. Dth larda bu sözü duyup bozulmayı bekleyen 100 milyar dolar var. Yastık altında korkudan kasalarda tutulan 20 milyar dolar para var.

Bu para dolasıma girdimi zaten bataktan kurtulur ülke. PARA KAYBET İTİBAR KAYBETME SÖZÜNE GÜVEN OLSUN.

2. Adamın vergi dairesine borcu var. Vergi dairesi bloke koyma zahmetinde bulunmadan direk hesabındaki parayı çekmiş. Kendı vatandasın şaşkın 3 kurusunu nerde saklayacagını şaşırmıs. Yabancı nıye güvensın. ??

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    daha geçenlerde secim yapmadık mi biz ya?
    ne secimi abi bir o eksik su an. istanbul seçiminden sonra 2 sene bile olmamış daha.
    insallah olmaz öyle bir şey.
    Secim candır.yeni umut yeni irade demektir.eski krediyi yeni krediyle kapatıp borc içnde yasayan halkın oldugu bir cografyada yeni siyasi kredibilitedir seçim .iş yapacak hukumet için guvenoyudur arkasındaki halk iradesidir.Eyt liye umuttur.5 maas alanların sonudur.ihale zengınlerinin kabusudur secim.dogan gunestır secim.4 gozle beklenmektedir.esnaf tarafından....ytd

Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Akba balar üşüşmüş ne yazsanız burada herşeye doğru evt diyor ama sonunda kılıcdaramı verelım der. Yada kamufle için amann hepsı aynı siyaset hepsı kendı cıkarında der. Ekonomı oldumu evt enkazı kabul etmıs batmıs kabullenmıs ama sonunda zaten muhalefet gelınce ımf ye gider der. Bunlar böyle işte.

Dth larda 220 milyar dolar var. Gelen hükümet ben demokrasiden insan haklarından yanayım dese syan türkiyeye gelmeyi bekleyen anında 30 milyar dolar para var. Dth larda bu sözü duyup bozulmayı bekleyen 100 milyar dolar var. Yastık altında korkudan kasalarda tutulan 20 milyar dolar para var.

Bu para dolasıma girdimi zaten bataktan kurtulur ülke. PARA KAYBET İTİBAR KAYBETME SÖZÜNE GÜVEN OLSUN.
    iyi yönetim gösterselerdi zaten imf 'ye ihtiyaç olmazdı.. şu anda da iyi bir yönetimle bir çok konu çözülbilir..ama bunların (akp)kredibilitesi yok..

diğer yandan.. başkalarına imf suçlaması yapıyor iktidar ve kendilerinin imf defterini kapattıklarını iddia ediyorlar..

kelime oyunu.. imf den borç almıyor olabilirler ama yabancı yatırımcıların kapısına gidiyorlar londra newyork kapı kapı dolaşıp borç dileniyorlar.. borçlanma faizi eurobond da %6-7 mertebesinde..total borç 450-500 milyar dolar mertebesinde..

neticede akp siyasal islam geleneğinin cumhuriyet tarihinde eline geçen yönetim fırsatını kendi siyasi emelleri için kullanıyor, devleti finansal açıdan düzlüğe çıkarmak ana problemleri değil, nasılsa halkı uyutmak için "borç yğidin kamçısıdır" şeklinde de konuşmuşlardı zaten..arasıra "helallik " de istiyorlar.. mesele kapanmıştır onlar için fazla dert etmezler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ege cansen bu konuya yazılarında dikkat çekiyor:

"senin yabancı para cinsinden borçlanma faizin büyüme oranından büyükse çıkmaza girersin"..

nitekim %6-7 borçlanma faizi var yabancı para cinsinden.. ki bu büyüme oranından çok fazla..

şöyle düşünün.. milli gelir istatistiklerine bakın.. 2008-2009 da zirve yapmış ondan sonra yerinde saymış veya düşmüş.. 700-800 milyar dolar mertebesi.. 10-12 yıldır bu mertebede..

ama faiz ödemeye devam ediyoruz.. ve faiz büyüme oranından fazla olduğu için borç birikmeye ve kırılganlık artmaya devam ediyor..ayrıca tabii istisnasız her sene oluşan 30-40 milyar dolar cari açık da var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    iyi yönetim gösterselerdi zaten imf 'ye ihtiyaç olmazdı.. şu anda da iyi bir yönetimle bir çok konu çözülbilir..ama bunların (akp)kredibilitesi yok..

diğer yandan.. başkalarına imf suçlaması yapıyor iktidar ve kendilerinin imf defterini kapattıklarını iddia ediyorlar..

kelime oyunu.. imf den borç almıyor olabilirler ama yabancı yatırımcıların kapısına gidiyorlar londra newyork kapı kapı dolaşıp borç dileniyorlar.. borçlanma faizi eurobond da %6-7 mertebesinde..total borç 450-500 milyar dolar mertebesinde..

neticede akp siyasal islam geleneğinin cumhuriyet tarihinde eline geçen yönetim fırsatını kendi siyasi emelleri için kullanıyor, devleti finansal açıdan düzlüğe çıkarmak ana problemleri değil, nasılsa halkı uyutmak için "borç yğidin kamçısıdır" şeklinde de konuşmuşlardı zaten..arasıra "helallik " de istiyorlar.. mesele kapanmıştır onlar için fazla dert etmezler..
    Herkesin gözden kacırdıgı 2000 2001 yılında fed faizi %6 idi. Ona rağmen borclanmalara bakın. Ülkede telekom tüpras satılıp 15 20 milyar dolarla asrın lideri olunabilirdi.

Suan fed faizi %0.25 hükümet gelir gelmez herşeyi özelleştirdi şahsımın hükümetinde bu fazilerde borclanma %7 ile.

Erken secım meselesi aslında tıkanmıs bitmiş yılmıs yorulmus bir memleketi ayagı kaldırmakmı yoksa şahsımı önemseyip bir günde bir gündür diyip zaman kazanmakmı.

7. Son 1 ayda olan 3 bakan meselesi

1-)Peker içişleri bakanına sen kimsin lan sülü diyip agzımı actırma diyor.

2-) Sümeyye aile bakanı için liyakati ile atandı diyor . kadem üyesi bakan

3-) Ticaret bakanı evet yaptım ettim diyip elini kolunu sallayıp gezıyor.

Daha çakıcının acıklamasında suç örgütlerine cezası verilecek bagırsaklar temizlenecek demecınden.
    Ağarın marinada ben olmasam mafya çökerdi zaten demeclerine girmiyorum bile.

Sorarsan ülke ucuyor. Sadece 1 ayda olan bunlar 20 senede bunların on binlercesi yaşandı.

Ülke başıboş kalmıs yağmaya talana uğramıs gibi. Acıklamalara yapılanlara bakılırsa çok üzücü

8. Zaten kendileride itiraf edıyor ülke batmıs dıyor ımf ye muhtac hale gelmıs diyor. Adamın oyları düşmüş niye secıme gitsin diyor 2 sene var dıyor.

İşte meselede bu ülkemi önemli şahsımmı önemli. Düşünceli insan bunu görür zaten.

Sayfa 558/997 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •