Originally Posted by
Şakir
Akba balar üşüşmüş ne yazsanız burada herşeye doğru evt diyor ama sonunda kılıcdaramı verelım der. Yada kamufle için amann hepsı aynı siyaset hepsı kendı cıkarında der. Ekonomı oldumu evt enkazı kabul etmıs batmıs kabullenmıs ama sonunda zaten muhalefet gelınce ımf ye gider der. Bunlar böyle işte.
Dth larda 220 milyar dolar var. Gelen hükümet ben demokrasiden insan haklarından yanayım dese syan türkiyeye gelmeyi bekleyen anında 30 milyar dolar para var. Dth larda bu sözü duyup bozulmayı bekleyen 100 milyar dolar var. Yastık altında korkudan kasalarda tutulan 20 milyar dolar para var.
Bu para dolasıma girdimi zaten bataktan kurtulur ülke. PARA KAYBET İTİBAR KAYBETME SÖZÜNE GÜVEN OLSUN.
iyi yönetim gösterselerdi zaten imf 'ye ihtiyaç olmazdı.. şu anda da iyi bir yönetimle bir çok konu çözülbilir..ama bunların (akp)kredibilitesi yok..
diğer yandan.. başkalarına imf suçlaması yapıyor iktidar ve kendilerinin imf defterini kapattıklarını iddia ediyorlar..
kelime oyunu.. imf den borç almıyor olabilirler ama yabancı yatırımcıların kapısına gidiyorlar londra newyork kapı kapı dolaşıp borç dileniyorlar.. borçlanma faizi eurobond da %6-7 mertebesinde..total borç 450-500 milyar dolar mertebesinde..
neticede akp siyasal islam geleneğinin cumhuriyet tarihinde eline geçen yönetim fırsatını kendi siyasi emelleri için kullanıyor, devleti finansal açıdan düzlüğe çıkarmak ana problemleri değil, nasılsa halkı uyutmak için "borç yğidin kamçısıdır" şeklinde de konuşmuşlardı zaten..arasıra "helallik " de istiyorlar.. mesele kapanmıştır onlar için fazla dert etmezler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri