Sayfa 560/693 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. RIO güzel şirket grafiği çok volatil. Çarpılma ihtimali var gibi duruyor. Benim de toplam portföyde yeri var, 2% şu an ağırlığı. Maks 3-4% yaparım onu da.

Muadili eregl var elimde kol gibi onun ağırlığı 25% şu an.

RIO hakkında bir de etik olmayan davranışlarda bulunduğunu okumuştum bir yerde ama unuttum. Başı yasal belalara bulaşabilir. Dikkat etmek lazım.

ytd

2. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Rio tintonun yıllara göre ödediği temettü. Hisse fiyatı çok oynak ama temettü gayet güzel yükselmiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Son düzenleme : Burak8753; 26-08-2022 saat: 19:02.

3.  Alıntı Originally Posted by baydisiplin Yazıyı Oku
    Kur farkının da gelirden sayıldığı kazancın neredeyse %30-40 ına devlet ortak oluyor. Dolar bazlı thyao gibi şirketleri diplerde alıp 2 sene beklemek daha karlı sanki, kaybetme riskinin de olduğu hisse senedi kazancına vergi ödemek çok anlamsız. Yerli borsa da vergi mi var ki? yabancı borsada işlem yapınca vergi oluyor. İlla birşeyler alacaksan al %10 stopajını geç, bırak yakamızı kazanıp ülkeye dolar sokalım, Ben bu vergi işini çok sorun ettim ama eminim yurt dışında işlem yapanların çoğu vergi ödemiyordur.
    ÜFE ile ilk maliyetini ilerlettiğin için kur farkı vergiye girmez öyle kolay kolay. Hatta 2021 Ağustos'tan bu yana $ %115 artmışken, yıllık ÜFE %144 şeklinde, kur farkından da yüksek.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

4. çarpanları ve temettüsü eregliden 1 tık daha kötü ama biri bizim borsamızda, diğeri global borsalarda... Eregli yerine bunu tercih etmek daha mantıklı değil mi? en azından kur riski, enflasyon, kötü yönetim ihtimali gibi risklerden arındırmış oluyoruz? Galiba bu hususta öğrenecek çok şeyimiz var..

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    RIO güzel şirket grafiği çok volatil. Çarpılma ihtimali var gibi duruyor. Benim de toplam portföyde yeri var, 2% şu an ağırlığı. Maks 3-4% yaparım onu da.

Muadili eregl var elimde kol gibi onun ağırlığı 25% şu an.

RIO hakkında bir de etik olmayan davranışlarda bulunduğunu okumuştum bir yerde ama unuttum. Başı yasal belalara bulaşabilir. Dikkat etmek lazım.

ytd
    Merhaba sn. Bateman. Hisse dağılımını nasıl belirliyorsunuz. Mesela biri yüzde iki diğeri yüzde yirmi beş. Hepsi güzel şirketlerdir muhakkak ama dağılım oranları da çok önemli. Siz neye dikkat ediyorsunuz mesela?

6.  Alıntı Originally Posted by Burak8753 Yazıyı Oku
    Merhaba sn. Bateman. Hisse dağılımını nasıl belirliyorsunuz. Mesela biri yüzde iki diğeri yüzde yirmi beş. Hepsi güzel şirketlerdir muhakkak ama dağılım oranları da çok önemli. Siz neye dikkat ediyorsunuz mesela?

Kafama göre

Genelde 5% civarında tutmaya çalışıyorum beğendiğim hisseleri ama eregl biraz istisna geçmişi yüzünden. O yüzden onu abarttım. 35%'e 40%'a kadar da yolu var.

RIO'ya henüz eregl kadar güvenemediğim için düşük tuttum. İleride artabilir.

Daha az güvendiğim hisseleri 1.5-2% civarında tutuyorum genelde.

Zaten toplam 20 civarında hissem var o yüzden yüzde ayarlaması kolay oluyor.

Bu iş herkes için değişiklik gösterir. Kimisi benim 6% ağırlık verdiğime hiç yer vermez portföyünde. Bunlarla uğraşmak istemeyenler index fonu alıp geçiyorlar her şey otomatik yapılıyor orada.

VUSA isimli fon gayet iyi S&P500'ü takip ediyor. Temettü verimi düşük ama stopaj vergisi olarak 5% daha avantajlı normal USA hisselerinden alınan temettülere göre.

UK için de VUKE güzel. FTSE100'ü takip ediyor. Temettü verimi de yüksek sayılır. 4% civarı. Onun stopajı yok.

ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 29-08-2022 saat: 18:20.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    İngiltere borsasındaki bizsel vergi avantajı neydi
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bu arada avrüpa hisseleri iyi iskontalanmış.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 560/693 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •