Sayfa 561/1001 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: Viop XLIV

1.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    herkes sasa hektaş diyor ama ben bu alarkı da merak ediyorum.
    bu kaadın bu kadar gitme sebebi ne acap
    Cengiz İnşaatla ortak olduğu CENAL Termik Santrali var Çanakkale'de.

Çok önceden yaptığı uzun vadeli kömür kontratları var. O yüzden çok ucuza mal ettiği elektriği PTF'ler uçtuğu için çok pahalıya satıyor. FAVÖK marjı %75 falandı en son.

Bunu sürdürebildiği sürece devam eder yukarı. Tabi elde ettiği nakdi de yeni yatırımlara harcayacak. Bir sürü arsa, gayrimenkul de cabası.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Bunların yerine hisse senedi fonları var 7 hisse az. Onlara bakın. Zaten 7 adet hisse içinde 2 bankacılık sektörü bana göre riskli başka sektörler de bakmak lazım.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Artı, ISGYO yine banka iştiraki. SAHOL alırsanız yine AKBNK almış gibi oluyorsunuz.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    herkes sasa hektaş diyor ama ben bu alarkı da merak ediyorum.
    bu kaadın bu kadar gitme sebebi ne acap
    kömürden elektirik üretiyor, üstelik kömürü çok düşük maliyetle önceden kontrata bağlamış...enerji fiyatları uçunca, büyük karlar yazıyor doğal olarak...ama buradaki sorun da sürdürülebilir olmaması..tamam bu yıl fk 4-5 lere inecek...ya 2 yıl sonrası.

bu şirket daha 2 yıl önce dolar borcu yüzünden batacak muamelesi görüyordu..şimdi uzaya merdiven dayamış..finans piyasaları olumsuzluğu da olumlu gelişmeleri de abartmayı sever.yetr ki iyi bir senaryo-hikaye yazarı olsun.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kömürden elektirik üretiyor, üstelik kömürü çok düşük maliyetle önceden kontrata bağlamış...enerji fiyatları uçunca, büyük karlar yazıyor doğal olarak...ama buradaki sorun da sürdürülebilir olmaması..tamam bu yıl fk 4-5 lere inecek...ya 2 yıl sonrası.

bu şirket daha 2 yıl önce dolar borcu yüzünden batacak muamelesi görüyordu..şimdi uzaya merdiven dayamış..finans piyasaları olumsuzluğu da olumlu gelişmeleri de abartmayı sever.yetr ki iyi bir senaryo-hikaye yazarı olsun.
    çok güzel özetlemişsin sevgili dostum. alarkoda mevcut durumu finansal dip notları iyi okuyanlar vesektörü yakından izleyenler çok önceden görüp pozisyon almıştı. Bundan sonra herkesin bildiği bir durumdan ne kadar para kazanılır veya kazanılsa da sürdürülür mü bilemiyorum bende.
    Yıllar önce termik santral yatırımını inceleyip odaş almıştım. Santral yatırımı uzayıp finansal giderler ayyuka çıkınca vedalaşmıştım. Sonrasında firma santralini ayrı şirket yapıp halka arz etmek durumunda kaldı.
    Enerji son 1 yıldır çok ön planda ama birçoğu geçmişteki kamunun elektrik alım fiyatlaması yüzünden halen borç içinde yüzüyorlar. Son 1-1,5 yılda halka açılan enerji firmalarının açılış nedenleri de artık sürdüremedikleri finansman maliyetlerini halka arz yoluyla çözmekti.Şimdilik başarılı olmuş durumdalar.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Artı, ISGYO yine banka iştiraki. SAHOL alırsanız yine AKBNK almış gibi oluyorsunuz.
    Öyle düşünülebilir, ancak bunlar genelde paralel gitmiyor bence iştirak yerine sektörel ayrım daha önemli. Çünkü konjonktürel dalgalanmalarda riski azaltmak farklı sektörlere yatırım yapmakla daha iyi sağlanabilir. Ytd

6. Şu Dünya da herkes pandemi dönemi gibi bir ay dursa düşünmeye fırsat olsa çok güzel olacak. Faşist liderler sardı ortaligi. Kafası kesilmiş tavuk gibi şaşırdı milletler. Tam kaos var. Kaos fırsat demektir aynı zamanda yikimda demektir. Herkes aynı değil ki.. yıl 2022 kavimler göçü bile geri geldi anasını...

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    aynen, artı açılış garanti gibi görünüyor, zaten akbnk-isctr falan kapanış eşleşmesini 5-10 kademe aşağıdan yaptı, maliyet gapı var, yüzde 1-2 artı açsa anca doldurur, o kısmı sorun değil biraz daha gider alıcı çekmek için, ama en fazla o olur.. ben her yukarı atağı açık fırsatı olarak izlemeye devam edicem yarın da

eylül vade büyük bi fırtına yaşandı, öyle böyle değil, sağlam karkışlama oldu, aracı kurumlarada bazı hesaplar sıkıştı eksi bakiyeler oluştu, ve şöyle bi şey var ki, eksiye düşenlerin başka tahtalarda malları da var, misal akderenin thyao yüklü malı varsa ve nakite dönmesi gerekiyorsa o malı da satmaya çalışabilir.. bu da satış baskısı yaratıyor ister istemez, bi de aylık taşınan pozisyonların aysonu uzlaşma eşleşmesine doğru genelde satıcılı oynandığı da düşünürsek, satıcılı oyun yarın da devam eder

dow dönmüş, dow +2 falan yemezler.. dow ne lan
    Sabah sabah çorba parası çıktı KaraKemal abi
    Hamdım Piştim Yandım

8. ha pardon bir de enerji prkme var kömürcü abimiz bence ucu

Sayfa 561/1001 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz