ben tam tersi diyorum yüksek faiz deðerli doalr en zararlýsý
bir halt olacaðý yok.
Yüksek faiz deðerli dolar 'da zorlu bir parkur ama Türkiye gibi bir ekonomi için dengelenme noktasý bulunabilecek tek denklem.
Diðerlerinde dengeye ulaþamadan bir taraftan iflas riski doðuyor.
Düþük faiz deðersiz dolarý da Türkiye ekonomisi bazýnda en zararlýsý olarak görüyorum. Zira hem düþük faizden ve ucuz ithalattan dolayý içeride üretim yerine rant ekonomisi ve aþýrý borçlanma oluþuyor, hem de ülkeye aþýrý döviz giriþinden dolayý dýþ borç artýyor ve cari açýk patlýyor.
Geliþmiþ ve cari fazla veren bir ekonomide ise tabii ki en ideali düþük faiz deðersiz yabancý para.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Reis ne dedi ? DOLAR bu `GEÇER` , eee ! neyi tartýþýyorsunuz yok yüksek faiz düþük Dolar , yok yüksek faiz yüksek Dolar falan filan, niyet belli DOLAR bu `GEÇER ` fakat henüz iyi geçmemiþ ki hala abuk sabuk iþler yapýp duruyorlar. Biraz daha sabredin bu DOLAR þöyle iyi bir `GEÇSÝN`...
Hocam arkadaþ dölarlarýnýzý satýn borsaya gelin demedi.
Temettü geliri konusunda, dolarýn yükseliþine raðmen (dolar bazýnda da) kazandýran birkaç þirketin bunu nasýl yaptýðýný söyledi.
Arkadaþ art niyetli bir yorum yazmadý. Hatta gayrimenkul yatýrýmý da yap diyen Ayhan53 hocaya da gayet düzgün bir açýklama yaptý.
Dolardaki anlýk artýþlar bizim konuda da anlýk gerilimlere yol açýyor.![]()
Bireysel düþünmemek en iyisi.
Ayrýca TL mevduattan bir biktar dövize döndüm.
Vadeye takýlmasaydým bir al-sat ile 30.000 kadar kâr edebiliyordum ancak o cesareti bulabilir miydim emin deðilim...
%40 dövize geçtim, hayýrlýsý bakalým.
Ben de konunun sahabýyam artýk!
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Vallah söylemeden edemiyeceðim, bende BIST kenefine yýllardýr bulaþmýþýmdýr halada bulaþýðýmdýr ama kendim yapýyorum diyede kimseye bu kenefe girin diye asla vede kata tavsiyede bulunmam. Bu gözler defter deðerinin 1/3 ile iþlem gören sonra 10 katýna çýkýp daha sonrada batan þirketler gördü, devlet þirketi bundan daha güvenlisimi olur diye ÇUKUROVA KEPEZ `i alanlarýn hisselerinin devlet tarafýndan gasp edildiðini gördü, gördüde gördü þimdi böyle bir kenefi sýrf ben de bulaþtým diye Dolarcý forumdaþlarýma bir alternatifmiþ gibi nasýl goygoylarým !...
Yer Ýmleri