Sayfa 565/1001 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,513 - 4,520 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by poor Yazıyı Oku
    Dünyada en az 7,102 dil olmasına rağmen insanların en fazla kullandığı dil sayısı 23 ile sınırlı.

https://onedio.com/haber/listede-tur...gileri-1002866

Dünyamızda 7.102 cıvarı farklı dil var.
    Biraz da bu dillerden dua etmekte fayda olabilir.
    https://www.enuygun.com/bilgi/dunyan...gin-10-ulkesi/
    Dünyevi dualar için.
    Mesela zenginlik için duada yukarıdaki diller faydalı olabilir.
    Sağlık için duada Giritliceyi öneribilirim.
    Cennet için her dilde dua kabul edilir.(mantıken böyle sanıyorum)

2. Herkese birbirinin aynı 2 cennet verilecekmiş, hatta gerekirse 2 tane daha.

Sevdiklerinle bir cennette, kafana göre ise diğer cennete yaşayacaksın deniyor. Misafir cenneti ve sana orada her şey serbest cenneti ayrı olabilir. Ahiretlik arkadaşın var ise o zaman 4 cennet eder, 4 farklı kişilik ile yaşabilirsin.

Dünyada bile misafir odasına, çalışma odasına, yatak odasına girenler farklıdır.

Diyelim kocaman bir piramit yaptırdım, milletin görmesini istemem, sadece dostlar görebilir isteyebilirim. Millet ne der kaygısı olmaz. İnşaattan anlayan bir dostun var ise akıl verir. Keza yeme içme işleri de öyle.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    Nedense analistler genelde borsa dûşecek demiyorlar. Yukselişe inanıyorlar. Gerçi borsalarda kurulduğundan bu yana yükseliyor.
    Eskiden açıkça paranızı kaptırmayın diyenler vardı. Sonradan yasakladılar. Bir kaç kişi söyledi yatay diyor isek anlayın ki ümit yok dediler. Düşecek demek yerine uzun vadede kazandırır demek de başka bir yöntem.

Önceki mesajda analist yeni para girişi olmayacak bazı sevilen hisselerden kaynak sağlayıp "sevilmeyen" bazı hisseleri çok yükseltecekler demek istedi bence. O durumda endeks hafif yükselecek gibi oluyor.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Eskiden açıkça paranızı kaptırmayın diyenler vardı. Sonradan yasakladılar. Bir kaç kişi söyledi yatay diyor isek anlayın ki ümit yok dediler. Düşecek demek yerine uzun vadede kazandırır demek de başka bir yöntem.
    Bu söylemler aslında uzun vade de işe yarıyor, psikolojik olarak çoğu insan ister istemez etkileniyor.
    Mesela ben yıllar önce borsaya bulaştığımda söylenen söz, aradan yıllar geçmesine rağmen söylenmeye devam ediyor.heralde olumlu sözler şirkete de pozitif yansıyor.
    Mesela
    Alırsın Ford olursun lord derler. gibi
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor olmalı
    Borsa tamamen insan psikolojisine dayalı
    Hamdım Piştim Yandım

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu söylemler aslında uzun vade de işe yarıyor, psikolojik olarak çoğu insan ister istemez etkileniyor.
    Mesela ben yıllar önce borsaya bulaştığımda söylenen söz, aradan yıllar geçmesine rağmen söylenmeye devam ediyor.heralde olumlu sözler şirkete de pozitif yansıyor.
    Mesela
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor
    Eski borsacılar,Al Berdanı kır gerdanı derlerdi.(Berdan tekstil)

https://emlakkulisi.com/berdan-tekst...satilik/127885

Hava yollarında 8 lot 8 lot 10 dakika boyunca arka arkaya binlerce işlem geçiyor.
    Bu yapay fiyat oluşturmak değil mi yasak değil mi ?
    Ak yatırım yapıyor

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Mesela
    Yada xxx şirketine batsa da kurtulsak gibi sözler sürekli tekrarlarsa o şirkete de negatif yansıyor olmalı
    Genelde mesajlar borsacılardan değil kel alaka karşılaştığın kişilerden veriliyor, tabi emin olamıyorsun seni tuzağa çekmek isteyen bir mesaj mı yoksa bir fırsat mı?

Geçen yıllarda komşum borsa ile ilgilenmiyor ben alsam ya ford ya da cocacola alırım borsadan hisse almam dedi o zaman ford 50 civarı idi diye hatırlıyorum, ciddiye almadım.

Yine borsa ile alakası olmayan bir arkadaşım da T.C. batar Koç Sabancı batmaz dedi. Sabancı ucuz gibi gözüktü.

Yanlış seçim illa olabiliyor:

Zamanın zengini mesajı ayakkabı boyacısından almış.

pgsus hareketlendi

Sayfa 565/1001 İlkİlk ... 65465515555563564565566567575615665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •