Sayfa 567/687 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 5490 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by İnatçı Bomberman Yazıyı Oku
    Genel kurul ne zamandı sn. Ortaklar. ?

Genel kurul için ortada engel kalmadı aslında. Hem şirketin mali yıl değişikliği hem de esas sözleşme değişikliği ( yapay zeka konusunun şirketin iştigal konusu olarak eklenmesi ) tüm devlet otoriteleri tarafından onaylandı . 2024 bilançosu da açıklandı. Ortada kar olmadığı için YK'nın temettü kararı alması da imkansız.

Bu durumda genel kurul yapmak için bir engel yok. Hatta bence acele bile etmeleri lazım bu 2 maddeyi genel kurulun da onayına sunmak için. Sonuçta mali yıl 1 Nisan - 31 Mart olarak tescil edilecek ve 1 Nisana da az kaldı. Muhtemelen 1-2 haftaya kadar genel kurul tarihi belli olur ve Nisan ayı içinde genel kurul yapılır.

Ama bekledikleri başka bir gelişme daha mı var bilmiyorum. Olduğunu da sanmıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    Fiyata bakmıyorum ilk çeyrek bilançoyu bekliyorum. Su akar yatağını bulur.

Bu saatden sonra herkesin ilk çeyrek bilançosunu beklemesi lazım bence de. En büyük beklenti o. Maalesef bizim yatırımcı bilanço düzelmeden pek bakmaz zarardaki hisselere. Bunun örneği çok. Pınar sütün defter değeri 28 lira , hisse 8,5 lira. Ama 1,6 milyar TL zararı var , o yüzden kimse üçte bir defter değerine düşmüş hisseye bakmıyor.

Biz de payneti satmasaydık benzer durumda olurduk. Çünkü bu borç , bu faiz oranı ve bu finansal giderle kara geçmemiz imkansızdı.

Ama Paynetten gelen 3.2 milyar TL bilançonun kalitesini çok iyileştirecek. Fakat bunu da görmek için 2 ay beklememiz lazım.

O yüzden fiyat 45 olur , 40'a düşer onu bilemem , sonuçta arz talep belirliyor fiyatı. Satan alandan çok olursa fiyat düşer. Ama şunu biliyorum ki , alttan alta birileri bilançonun çok iyi geleceğini biliyor bizim gibi ve her düşüşü alım fırsatı olarak görüyor. Özellikle 15 nisandan sonra bilanço beklentisi ile yükseliş daha da hızlanabilir. O zamana kadar belki 45-60 arasında dolaşırız ama mayıs ayının başında ve bilanço açıklandıktan hemen sonra 80-90 liralarda olacağımızı düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Elin değmişken 37 lere kadar düzelt.Benim için fark eden birşey olmaz.Ha 47 ha 37 benim gözümde.Eklemeye devam ederim kendi adıma.Zamanım çok.

It is not investment advice.
    (Atansu Abim kızıyor ingilisçe yazdım 😉 )
    Hocam estagfrullah kızma degil sitem, zaten herkesten eskisin hissede ve forumda, ben henüz 5yıllık oldum :) herkese bereketli olsun bırakın o yolunu bulur. Bu yıl gelecek olan her ceyrek 200-250m kar barı gelirken zarar ceyrekleri çıkacak ve momentum da yakalayacak, o fintables twitlerinin yorumlarında piyasa bize gelecek görecegiz hep birlikte,

Hani klasik sorudur ya, bu gelen kar sürdürülebilir mi bakmak lazım lafı meşhur, her gelen ceyrekte piyasayı ikna ede ede sürecekler hisseyi sabırla tutun 2025de diyeyim siz anlayın. 2020 ceyreklikleri hatırlayın. Bugun 0.3 pd/dd gibi bi iskonto belki yok ama hatrı sayılır bi yukarı marj var, hele de bu FK düşüşü büyümesi güzel bi PEG e işaret ederse, öyle klasik teknoloji perakendecisi gibi 6-7fk fiyatlanmaz! 15-20fk lara gitse şaşırmam. Yapay zeka kapları bu çileği pastaya koyacaktır. Bekleyelim tahtacımıza güveniyoruz, satış yapıp işini bozmuyoruz :)

4. güzel bir gun olsun inşallah düşüş durdu gibi usul usul gidelim hedefe..
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

5. Citi 400 bin kaldı dün hariç 100 bin de dün olsa net 300 diye biliriz

6. İndeks bilgisayarda sanırım rasyolar beklenenin altında geldi.
    Çok değil oradaki fonlar bir kısım Arena talep etse tahta 50 altına zor düşer diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Genel kurul için ortada engel kalmadı aslında. Hem şirketin mali yıl değişikliği hem de esas sözleşme değişikliği ( yapay zeka konusunun şirketin iştigal konusu olarak eklenmesi ) tüm devlet otoriteleri tarafından onaylandı . 2024 bilançosu da açıklandı. Ortada kar olmadığı için YK'nın temettü kararı alması da imkansız.

Bu durumda genel kurul yapmak için bir engel yok. Hatta bence acele bile etmeleri lazım bu 2 maddeyi genel kurulun da onayına sunmak için. Sonuçta mali yıl 1 Nisan - 31 Mart olarak tescil edilecek ve 1 Nisana da az kaldı. Muhtemelen 1-2 haftaya kadar genel kurul tarihi belli olur ve Nisan ayı içinde genel kurul yapılır.

Ama bekledikleri başka bir gelişme daha mı var bilmiyorum. Olduğunu da sanmıyorum.
    Bedelsiz sermaye artırımı için sormuştum Sn. Emirhan06 teşekkürler....
    Bedelsiz sermaye artırımı yapılabilmesi için önce yönetim kurulunun bu konuda karar alması ardından bu kararını genel kurulun onayına sunması ve genel kurulda onaylanması gerekiyor... Ardındanda SPK onayı...
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

8. Bilanço zararı hiç hoş olmamış...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

Sayfa 567/687 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •