Artan

10,57 9.99 18:10
4,52 9.98 18:10
14,78 9.97 18:10
216,20 9.97 18:10
6,95 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

61,75 -9.99 18:10
321,00 -9.96 18:10
90,40 -9.96 18:10
52,20 -9.92 18:10
52,80 -9.9 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.553.298.453,05 18:10
11.129.027.275,04 18:10
10.481.881.526,54 18:10
7.516.600.316,75 18:10
6.263.391.343,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 571/983 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Endeksleri dolar bazında üst üste koyduğumuzda şu görülüyor herkesçe, bütün endeksler XBANK ı dengelemeye çalışıyor, bir anlamda ordan çıkan para diğer taraflara akmış.

Bu durumda, şayet XBANK bu kadar düşük olmasaydı, diğer endeks ortalamalarında bir yerlerde olsaydı,

-Diğer endeksler bu kadar çıkamaz mıydı?
    -Yoksa diğer endeksler yine bu kadar çıkarlardı ama XU100 dolar bazında 200 doların üzerinde bir yerlerde mi olurdu herhalde 300 lere yakın olurdu, ya da o bantta diyelim?

Bu durumda ilk seçenek çok anlam ifade etmiyor, ama ya ikinci seçenek doğruysa, ya ucuz mucuz değilse bu endeksler, XBANK aşırı ucuz olduğundan öyle görünüyorsa?

Bir de bu bankacılık endeksleri bize özgü değil, 2008 den beri bütün dünyada aşırı düşmüş durumda, kimisi bundan sonrası finansın dünyası bankacılık bitti derken, kimisi aşırı hızlı genişleme bankaları tüketti devletler destek olmalı diyor.

Dolar bazlı da bakmakta fayda var, endeksler arası ayrışma daha belirgin, Aselsan ile Tcell' in ayrışmaları da çok ilginç.
    DOLAR bazlı da hazırlamaya çalışırım...

Şu anda RRG için 2 tane örnek çektim ve yükleniyor. Bitince buradan paylaşacağım...

İstenildiği gibiyse diğer çekimlere de devam edebilirim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Endekslerin kendi kullandığım şekli ile 20 Mart 2020 tarihinden bugüne olan hareketli görüntüsü...

Bu da aynı endekslerin aynı zaman aralığındaki, RRG-Orijinal şekli ile hareketli görüntüsü...

Zahmet olmazsa Sn T/A, bakalım..

Kısaca, benim RRG merakım nerden geliyor ondan bahsedeyim,

EWP de zamansal döngüler var, cycle seviyesinde DJI da 15,6, 15,6/2, 15,6/4 yıllık periyotlarda..

EWP bol ihtimal üretebildiğinden, bu cycle lar ile alternatifleri ayıklıyorlar, gaye temel eğilimi anlayabilmekte..

Tabi periyotlar uzun olduğundan, haftalık, aylık yıllık grafiklerde işe yarıyor, düşük ölçekte yerine bir şey yok.

RRG yi keşfetmişler, aynı maksatla kullanıyorlar, küçük zaman ölçeklerinde, ihtimal ayıklıyorlar,

Denedim olmadı, sizin burda görünce merak ettim tekrar.

Elbette asıl merak ettiğim RRG formülünün bulamadığım orijinali, ve sizin özgün formülünüz. Tabi vermek istemezseniz de saygı duyarım, verirseniz kendi programlarımda veya excelde denerim becerebilirsem.

Ama sadece grafikleri paylaşırsanız da, elbette memnun olurum. Benim hikayem, merakım bundan ibarettir, yani kendim yapabilmeliyim bir şekilde, ya replay modlarını kullanarak, ya da bir şekilde o görüntüyü hareketlendirerek.

Saygılar, çıkmam lazım. (Bunu yazıyorum ki, hemen cevap yazamazsam alınmayın)

Sn T/A teşekkürler,

Normalde RRG de bildiğim kadarıyla RSI ve MOM dan tek bir dörtlü bölmeye sahip grafik üretiliyor.

Sol alt RSI<0 ve MOM<0 bölgesi, sağ üst RSI>0 MOM>0 bölgesi, tabi rölatif değerleri endekse veya başka şeye göre..

Sizde iki tane dörtlü var, soldaki dörtlüde kullanılan iki indikatör ne mesela...

Daha önce bahsettiğim şeyler gözlemlenebiliyor, XUSIN düşmeye başlarken XBANK ın kaldırılması, XUHİZ ile dengelemeler, XUTEK in ayrışması...

Mesela (ikinci gönderide) 01:22 de XUSIN a verirken diğer tüm endekslerle dengeliyorlar XU100 yatay görünümde kalıyor, hemen ardından XUSIN ı kaldırırken XBANK ve XUHİZ' e eş zamanlı veriyorlar. Hemen yine ardından XUSIN realizasyona maruz kalırken yine XUHİZ yardıma geliyor. Sağdaki dörtlü çok net sinyaller üretmiyor, ya da döngüselliği göstermiyor gibi.

Hem XUHOL hem XUSIN a gerek var mı sadece XUSIN yetmez mi?

Bence bu olmuş, tebrikler.

Sn T/A teşekkürler,

Normalde RRG de bildiğim kadarıyla RSI ve MOM dan tek bir dörtlü bölmeye sahip grafik üretiliyor.

Sol alt RSI<0 ve MOM<0 bölgesi, sağ üst RSI>0 MOM>0 bölgesi, tabi rölatif değerleri endekse veya başka şeye göre..

Sizde iki tane dörtlü var, soldaki dörtlüde kullanılan iki indikatör ne mesela...

Daha önce bahsettiğim şeyler gözlemlenebiliyor, XUSIN düşmeye başlarken XBANK ın kaldırılması, XUHİZ ile dengelemeler, XUTEK in ayrışması...

Mesela (ikinci gönderide) 01:22 de XUSIN a verirken diğer tüm endekslerle dengeliyorlar XU100 yatay görünümde kalıyor, hemen ardından XUSIN ı kaldırırken XBANK ve XUHİZ' e eş zamanlı veriyorlar. Hemen yine ardından XUSIN realizasyona maruz kalırken yine XUHİZ yardıma geliyor. Sağdaki dörtlü çok net sinyaller üretmiyor, ya da döngüselliği göstermiyor gibi.

Hem XUHOL hem XUSIN a gerek var mı sadece XUSIN yetmez mi?

Bence bu olmuş, tebrikler.
    Buradaki sorularınıza cevap vermeden geçmişim...

Sağdaki 4 'lü ekrandaki grafik; herhangi bir base değere relative olmadan, sırf hissenin kendi verileri ile oluşturulmuş grafiktir. Hesaplama mantığı sol taraftaki ekran ile tamamen aynıdır. Sol taraf zaten olması gerektiği gibi bir base hisseye göre relative edilerek elde ediliyor. Bu grafikte XU100 referans alınmıştı...

İstenilen her şeye göre referans alınabiliyor. Bir hisse, emtia, endeks, vb. aklınıza ne gelirse...

Sağdaki ekrandaki grafiğin net sinyaller üretememesi ve soldaki gibi net döngü oluşturamaması işte bu sebeptendir. Yani bir referans değeri olmamasındandır. O ekranı hissenin alım satımı için kullanmak lâzım ama alım zamanı ve potansiyelinin maksimum olduğu anı ise sol taraftan anlamak gerekiyor...

Zahmet olmazsa Sn T/A, bakalım..

Kısaca, benim RRG merakım nerden geliyor ondan bahsedeyim,

EWP de zamansal döngüler var, cycle seviyesinde DJI da 15,6, 15,6/2, 15,6/4 yıllık periyotlarda..

EWP bol ihtimal üretebildiğinden, bu cycle lar ile alternatifleri ayıklıyorlar, gaye temel eğilimi anlayabilmekte..

Tabi periyotlar uzun olduğundan, haftalık, aylık yıllık grafiklerde işe yarıyor, düşük ölçekte yerine bir şey yok.

RRG yi keşfetmişler, aynı maksatla kullanıyorlar, küçük zaman ölçeklerinde, ihtimal ayıklıyorlar,

Denedim olmadı, sizin burda görünce merak ettim tekrar.

Elbette asıl merak ettiğim RRG formülünün bulamadığım orijinali, ve sizin özgün formülünüz. Tabi vermek istemezseniz de saygı duyarım, verirseniz kendi programlarımda veya excelde denerim becerebilirsem.

Ama sadece grafikleri paylaşırsanız da, elbette memnun olurum. Benim hikayem, merakım bundan ibarettir, yani kendim yapabilmeliyim bir şekilde, ya replay modlarını kullanarak, ya da bir şekilde o görüntüyü hareketlendirerek.

Saygılar, çıkmam lazım. (Bunu yazıyorum ki, hemen cevap yazamazsam alınmayın)
    Yaptığım çalışmalara birisinin ilgi göstermesi çok hoşuma gitti, zahmet olacak bir durum yok..

Bu yaptığım çalışmalardan anlayan bir kaç kişiden birsisiniz. O nedenle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

Formül konusunda RRG için patentli diye biliyorum. O nedenle birebir aynı şekli ile paylaşmam doğru olmaz. Fakat mantığı paylaşabilirim. Zaten sen de sitesinden detaylı olarak okumuşsundur ve biliyorsundur. Ben aşağıdaki sitedeki bilgileri kullanarak kodlamaya başladım:

- RRG Site Linki

Sonrasında kendimce daha kolay kullanabilmek için bazı eklemeler ve çıkartmalar yapmışımdır.

Kodlamanın temeli Momentum üzerine kurulu. Bu momentuma bir de ortalama ekliyorsunuz hepsi bu kadar...

Geri kalanı sizin hayal gücünüze kalmış... Momentum parametrelerini deneyerek en uygun olanı tespit edebilirsiniz. 14 standart ama adamların bu değeri kullanmadığını biliyoruz...

Ekranı yatay ikiye böldüğün zaman monentumu görüyorsun, dikey ikiye böldüğün zaman momentumun gücünü görüyorsun gibi düşünebilirsin...

İstersen başlangıç olarak şöyle yapalım. Benim bilgisayarda şu anda EWP yok. Ya ben EWP 'yi kurmalıyım ya da sen bana EWP 'den çıkan sonuçların olduğu grafiği ve bu grafiğe göre ne istediğini açıklarsan ona uygun çalışma yaparım. Benim de EWP yüklemem gerekecekse, versiyon farkı olmasın diye bana link yollarsan ben de yükleyebilirim...

İlk önce test amaçlı orijinal sitesindeki grafik ile benim grafiğin aynı olup olmadığını test edelim ki, kafalarda soru işareti oluşmasın. Birazdan bir örnek paylaşacağım...

Ben de sürekli müsait olamadığım için ara ara gelip çalışıyorum. Zor olan şu anda yabancı verileri kendi uygulamama çekmek oluyor. Aslında kolayca yapıyorum ama nasıl yaptığımı uzun süre kullanmayınca unutunca bir hayli uğraştırıyor. Birazdan hallolur gibi...

Ooo..anladım, indikatörlerden birisi direk performans rasyosu, sadece 0 ile 1 arası sinyal üretsin diye 1 e bölüp 1 den çıkarmışlar indikatörden osilatör elde ederken yapıldığı gibi..

Rasyo Osilatörü ve Mom yani...anladım.

EWP programı/-ları var da, elliott wave prensiplerinin kısaltması EWP EWA da deniyor türkçesi EDP, derya deniz bir konu, elle saymak gerekiyor program işe yaramıyor, nasıl yaparız bilmiyorum.

Ben bir uğraşayım boş vaktimde, şu yumuşatma konusunu sorabilirim sonra.

Saygılar, başarılar..

Sayfa 571/983 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •