Originally Posted by
Red Kid
Darı ambarında sanmayalım kendimizi. Açıkçası ben tek haneli kara razıyım. Şartlar geçen seneki gibi değil. Biraz daha ortadan bakalım. Sonra hayal kırıklığı yaşamamak için...
E5803 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende senin ile aynı fikirdeyim...hem üreticilerine yaptıkları zam (ki daha önce sektörün içinde olan bir arkadaş çeyreklere 17,5 milyonluk bir yük getireceğini söylemişti...) bunun yanında artan yem fiyatları gelecek ilk çeyrek karın çok da iyi olmayacağını işaret ediyor..
ama son aylarda gelen tuik verilerinde tavuk üretiminin düştüğü görülüyor böyle bir durumda tavukların fiyatlarının artmasına zemin hazırlanır...2017 son çeyreklerde bir ara tavuk fiyatlarını 5,75-6,00 civarlarında olduğunu hatırlıyorum...2018 ilk çeyrekte ise genel olarak fiyatlar 6,25 tl lerde olduğunu hatırlıyorum...demek ki %5 lik bir zam yapılmış...650 milyonluk ciroda bu oranlı zamın getirisi yaklaşık 32,5 milyon tl dir...işte bu miktar aşağı yukarı üreticilere yapılan zamı da yemlerdeki fiyat artışını da kafa kafaya karşılar görünüyor...
o yüzden de orta şekerli bir bilanço bekliyorum...ama tahta yapıcılar bilançoyu şimdiden bildikleri için ya ilk çeyrek karın iyi olduğu haberini almışlar yada ikinci çeyreğin iyi olacağının beklentisini şimdiden alıyorlar...hissenin bariz bir şekilde toplanıp çıktığı görülüyor...zaten son bir haftadır bunu açık açık söylüyoruz...
yine de borsada herşey mümkündür alacakların iyi bir strateji ile ve kademeli alımları uygun olurdu...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri