Sayfa 59/472 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 465 - 472 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Bir hikaye anlatayım:
    Sevdiğim, iyi niyetine de inandığım bir dostum var.
    Algımız, bilincimiz, ideolojimiz de ayrı.

Ne zaman bir sohbet olsa,
    ne zaman bir şey konuşsak, tartışsak...

Mutlaka algı ve bilincine etki eden bir video var.
    50 yaşında adamım ama...
    Rahmetli babamın "bildiği tek doğru" nun, "Televizyonda söylediler" olduğunu hatırlıyorum.

Bu da mutlaka "youtube" da bir şey izlemiş oluyor.
    *2 satır yazı(*Kitap demiyorum bak! O çok yorucu!) okumaktan mahrum "kahve adamları" nın olayıdır bu:

"- TV' de söylediler!"
    in güncel versiyonu:
    "-Youtube' da izledim!"

Sen izle adamım!
    Biz aslan gibi gerçekliği yaşıyoruz.
    Git ötede izle hatta.

*Not : Arkadaşıma söylüyorum. Maaşlılar alınmasın.

Ekleyeyim:

"Elif gibi dik...Vatan ve Bayrak sevdalısı..."
    Ayda 3000-5000' e çalışırım.

PS: Bakırköy İmam Hatip mezunuyum.*
    *En azından bu doğru!
    Son düzenleme : KısaVade; 09-02-2022 saat: 06:01.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ben sosyal medyada EYT gruplarına üyeyim...Çoğunluk hatta nerede ise tamamı ya AKP ya da MHP destekçileri...Adamların beklentisi sorunu bu iki ortağın çözmesi , çözmez iseler seçimde farklı oy kullanacaklarını açıkça yazıyorlar...Bu yaz dönemi EYT konusunda bir gelişme olur diye düşünüyorum...

TR de bizden önceki kuşaktan 38 yaş ve üzeri emekli olan yığınlar vardı , Bu güne kadar onları eleştirmedim ...SGK nın gelir gider dengesi Gılıştaroğlu döneminde ne ise şimdi de aynı %70 ...Mezarda emeklilik koşullarının geçerli olduğu bu sistemde oranın daha iyi olması gerekmiyor muydu????
    Güzel haber.
    Gerçi AKP ve MHP seçmenlerine güven olmaz ama umarım sözlerini tutarlar.
    Zira EYT çıkmaz.
    Seçim için bile çıkmaz.
    EYT, beni 8 yıl vurdu.
    8 yıl bu tartışmalarla geçti.

Neden çıkmaz ?
    Çünkü EYT'lilerin gün sayıları çok fazla.
    Fazla gün sayısı demek, fazla emekli maaşı demek.

13 milyon emekli var.
    Çoğunun maaşı düşük.

6 milyon EYT'li var.
    Çoğunun maaşı yüksek olacak.

Halihazırda bile, 1.8 çalışana 1 emekli düşüyor.

Sözlerinde durup, bu iki başbelası partiye oy vermemelerini bekleyeceğiz.

3.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Güzel haber.
    Gerçi AKP ve MHP seçmenlerine güven olmaz ama umarım sözlerini tutarlar.
    Zira EYT çıkmaz.
    Seçim için bile çıkmaz.
    EYT, beni 8 yıl vurdu.
    8 yıl bu tartışmalarla geçti.

Neden çıkmaz ?
    Çünkü EYT'lilerin gün sayıları çok fazla.
    Fazla gün sayısı demek, fazla emekli maaşı demek.

13 milyon emekli var.
    Çoğunun maaşı düşük.

6 milyon EYT'li var.
    Çoğunun maaşı yüksek olacak.

Halihazırda bile, 1.8 çalışana 1 emekli düşüyor.

Sözlerinde durup, bu iki başbelası partiye oy vermemelerini bekleyeceğiz.
    Bu hesabın yanlışlığı defalarca anlatıldı...eyt li gözüküp çalışan memur neden işten ayrılsın..bıraksan ölene kadar memurluk yapar..hatta özelde aktif olarak çalışanların çoğu da emekli olmak istemez.

Peki kim bu haktan yararlanır..hali hazırda iş arayan ama bulamayan, bir de benim gibi zaten kendini erken emekli edip, kurumsal bir işte çalışmayı düşünmeyen kişiler.

Şunu da unutmayalım, her geçen yıl eyt kapsamındaki kişi sayısı azaldı, belki de son 10 yılda eyt li hak sahipleri yarı yarıya azalmıştır..adamın yasal olarak yeni sistemde de emekliliği gelmiş, dolayısıyla kapsam dışına çımış.

Bir de böyle bir yasa çıkacaksa, seçim öncesine ayarlanır, bu yıla yetişmez..bir kısım da bu süreçte emekli olur..kapsam daraldıkça daralır yani.

Zaten, teklif muhtemelen 50 yaş sınırı ve avantaj sağlanan her yıl %1-2 emekli maaşından kesinti ile çıkar(mesela 57 de emekli olacaksın, 50 de eyt kapsamında emekli olmak istiyorsan 7*1,5=%10 maaşında kesinti olacak). Buna benzer yasalaşırsa, bir kısım zaten hak kaybı var diye tercih etmez..gerçekten ihtiyacı olan, çalışma durumu olmayanlar kabul eder.

özetle, buradan devlete gelen yük abartılan rakamlar kadar değil belki de söylenenin çeyreği düzeyinde kalır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu hesabın yanlışlığı defalarca anlatıldı...eyt li gözüküp çalışan memur neden işten ayrılsın..bıraksan ölene kadar memurluk yapar..hatta özelde aktif olarak çalışanların çoğu da emekli olmak istemez.

Peki kim bu haktan yararlanır..hali hazırda iş arayan ama bulamayan, bir de benim gibi zaten kendini erken emekli edip, kurumsal bir işte çalışmayı düşünmeyen kişiler.

Şunu da unutmayalım, her geçen yıl eyt kapsamındaki kişi sayısı azaldı, belki de son 10 yılda eyt li hak sahipleri yarı yarıya azalmıştır..adamın yasal olarak yeni sistemde de emekliliği gelmiş, dolayısıyla kapsam dışına çımış.

Bir de böyle bir yasa çıkacaksa, seçim öncesine ayarlanır, bu yıla yetişmez..bir kısım da bu süreçte emekli olur..kapsam daraldıkça daralır yani.

Zaten, teklif muhtemelen 50 yaş sınırı ve avantaj sağlanan her yıl %1-2 emekli maaşından kesinti ile çıkar(mesela 57 de emekli olacaksın, 50 de eyt kapsamında emekli olmak istiyorsan 7*1,5=%10 maaşında kesinti olacak). Buna benzer yasalaşırsa, bir kısım zaten hak kaybı var diye tercih etmez..gerçekten ihtiyacı olan, çalışma durumu olmayanlar kabul eder.

özetle, buradan devlete gelen yük abartılan rakamlar kadar değil belki de söylenenin çeyreği düzeyinde kalır.
    Dediğiniz tam olarak öyle işlemez. Emekli olup çalışabilecek herkes emekli olur. İkinci maaşla devam eder. Memurlarda bile paraya ihtiyacı olan emekli ikramiyesi için emekli olur. Eskiden dayanışma primi vardı. Şu anda oda yok. Bu nedenle talep olur. Rakamsal büyüklükleri bilemem. Sadece 99 yılında 20 yaşında olan biri bugün 42 yaşında, bu durumda şu anda 42 ile 50 yaş arası olan yaş grubunun büyük bir kısmının bu resme dahil olduğunu söyleyebiliriz. Buna prim gün sayısının daha az olduğunu eklersek aslında azımsanmayacak bir kesim var.
    Diğer yandan 50 yaş üstü olan dilimde fazla bir insan kalmadığını düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dediğiniz tam olarak öyle işlemez. Emekli olup çalışabilecek herkes emekli olur. İkinci maaşla devam eder. Memurlarda bile paraya ihtiyacı olan emekli ikramiyesi için emekli olur. Eskiden dayanışma primi vardı. Şu anda oda yok. Bu nedenle talep olur. Rakamsal büyüklükleri bilemem. Sadece 99 yılında 20 yaşında olan biri bugün 42 yaşında, bu durumda şu anda 42 ile 50 yaş arası olan yaş grubunun büyük bir kısmının bu resme dahil olduğunu söyleyebiliriz. Buna prim gün sayısının daha az olduğunu eklersek aslında azımsanmayacak bir kesim var.
    Diğer yandan 50 yaş üstü olan dilimde fazla bir insan kalmadığını düşünüyorum.

emekli olup çalışmanın önünde bir engel olmazsa ki anayasaya göre pek olası görünmüyor, aynen dediğiniz gibi yürür işler.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    emekli olup çalışmanın önünde bir engel olmazsa ki anayasaya göre pek olası görünmüyor, aynen dediğiniz gibi yürür işler.
    Öyle bir engel yok. Emekli olan kişi geçinemezse çalışabilir. En doğal hakkıdır. Bu arada yanlış bilgi vermeyeyim sosyal güvenlik destek primi diye bir şey var detayı.

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk...-0F7vDadAY68!/

7. Yahu adam gelmiş 50 ye, hem emekli olacak hem de ek iş bulacak...hem de iş veren adam için ek prim ödeyecek...ortalık iş kaynıyor zaten.

eyt çıkarsa belli bir yaş sınırı ile gelir, 50 yaş altında emeklilik hakkı tanınmaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yahu adam gelmiş 50 ye, hem emekli olacak hem de ek iş bulacak...hem de iş veren adam için ek prim ödeyecek...ortalık iş kaynıyor zaten.

eyt çıkarsa belli bir yaş sınırı ile gelir, 50 yaş altında emeklilik hakkı tanınmaz.
    Ortalik ismi kayniyor issiz mi kayniyor?

Sayfa 59/472 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •