Sayfa 592/1002 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,312
    Bu enflasyon zamından en fazla mağdur olan,işçi emeklisi olmuştur,üstelik bu insanlarımız yüksek emekli maaşı alalım diye çoğu hep tavandan ödeme yapmıştır,bundan 1500-2500 kısımı hariçtir,onlar durumu iyi olanlardır zaten pirimi çok az ödemiştir,belki biraz içinden çıkmış olabilir zor şartlarda pirim ödeyenler,ama 3000 üstü olanların çoğu tavan ödemesi yapmıştır,mesela benim eski maaşım 4000,üstüne sadece 1020 gelmiştir,2850 asgari ücret alanınki 4250 olmuştur,önceden bu fark aramızda 1150,şimdi 1400,yani 5400 olması lazımdı,esasında buda kurtarmıyor,bana 3000 ek ilave vermediği için bir mok etmiyor,600 dolar emekli maaşım vardı,600x13500=8100 eder,yani şu an 3000 içerideyiz,geçmişte hiçte böyle değildi,yani 19 sene önce,çalışan işçi sendikalılarlan,emeklisi arasında fark çok azdı,örneğin 10.000 alıyorsa,8.000-9000 cıvarıydı oran olarak şimdiye göre.Zaten geçmişte çalışan olsun,emekli olsun devamlı enflasyon+üstü zam alınmıştır,bu iktidar çalışanına düşmandır,yani emekçi düşmanıdır,karşısında sendikalarda yoktur kendi seçtikleri için,zaten ilk hamle kitleri tasviye ettiler,çünkü geçmişte çoğu partiler bunu yaşamıştı hükümetleri yıkmıştır işçi hareketleri,bunu bildiklerinden ilk önce darbeyi oradan vurdular,peşi ergenekon,onun peşi yargı hedef alındı,uyduruk bir darbe yapıldı mağdur edildim diye tek adamlığı dayattılar,zamanında bir yazar 1945 ikinci Dünya savaşı sonrası Almanyanın şehirlerini geziyor not alıyormuş,bu Almanya tek adamın cezasını çekti,akıllı olsun bundan ders alsın demişti,işte bizde bu yola doğru gidiyoruz,temennim olmaması yönünde bundan sonra.

Bencede İYİ ve KÖTÜ var.

Başkalarına çalışan var.

MEMLEKETİ seviyorum deyipte sevmiyen var.

DİNDARIM deyipde dinle hiç alakaları olmayanlar var.

Örnek ATATÜRK de Sevgi ve İyilik var.Eğitimde tam.Olgunlukda,kişileri küçümsemede yok.

Nokta.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

O zamanda hamaset yapmamış kıt varlıklarımızla.O kadar sanayinin yapılmasına ön ayak olmuş.

Gerçek Dünya Lideri.

Şimdiyse ÜLKEM deneme yanılma ile yap boz tahtasına döndü.

En başta eğitim 20 yılda

Kaç sistem kaç bakan değişti.

Çoban bile bu kadar yılda bir sistem oturturdu.

Sistem kataküllüye hak yemeye çalışınca hep ayaklarına dolandı.

Tanrının tokatıda pek olacak gibi.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Emeklilerin tamamı yamuldu ayrı gayrı olmadan.

Asgari ücretlide.

Bir kere enflasyon yalanki %100 lerde olan.

Ben Memur'a karşıyım Devlette fazlalar 1 milyon yeter şu teknoloji ortamında.

Kamu araçlarına karşıyım.

Emekli maaşlarıda 5 yada 6 çeşit olmalı.

Memur emekli maaşları diğerlerinden düşük olmalı benim mantık lakin farklar az olmalı.Örnek 750 avro ile 800 avro gibi.

TL yazmıyorum öyle maliyet oluşturamıyorum.

Birde Memur da emekli pirimi yada maaşları cep to cep mantığıyla.

Vekil maaşları düşmeli.

Memur maaşını ve emekli memur maaşınıda vergi verenler ödüyor.

TÜRKİYE yi tarımda ve sanayide üretim üstüne çevirmeliydi bunca yılda iktidar.

Olanlarıda hiç etti.

Artı güvende kalmadı onlara dindar olmalarına rağmen.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim anladığım ise şu.

TCMB bazı ülkelerle swap anlaşması yapmıştı. İşin detayını bilmiyorum ama Bir birlerinde para tutuyor olmalılar.

tayyip erdoğan kendinden sonra, hallettiği işler bozulmasın diye kendince önlemler alıyor.

Örneğin, 25-40 yıl aralığında döviz bazında gelir garantisi verdiği otoyollar, tüneller, köprüler, şehir hastaneleri var. Yeni gelecek hükümet bu anlaşmaları bozamasın, o inşaat firmaları 25-40 yıl boyunca doviz üzerinden o gelirleri alsın diye, son karar mercii olarak olarak ingiliz mahkemelerini anlaşmaya koydu.

Yeni gelecek hükümet, otoyol yapan firmayı çağırıp "yaw milleti soyma anlaşması yapmışsınız, birde 25 yıl daha haraç keseceksiniz, iptal ediyorum" derse. Kendini Londrada Corc'a hesap verirken bulacak.

Benzerini swap anlaşmalarının geleceğini garantiye almak için yapıyor olmalı.

Muhatab müteahhitler ve muhatap ülke devlet yetkililerinin TR deki işlemlerine bakarsanız, büyük ihtimalle tayyip erdoğanın eşi ve oğullarının kurduğu vakıflara bir kaç yüz TL, vakıfa gelen çocukların eğitimi için siftah attıklarıı göreceksiniz. Bu benim tahminim, bir yerden okumadım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 592/1002 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •