Bu enflasyon zamından en fazla mağdur olan,işçi emeklisi olmuştur,üstelik bu insanlarımız yüksek emekli maaşı alalım diye çoğu hep tavandan ödeme yapmıştır,bundan 1500-2500 kısımı hariçtir,onlar durumu iyi olanlardır zaten pirimi çok az ödemiştir,belki biraz içinden çıkmış olabilir zor şartlarda pirim ödeyenler,ama 3000 üstü olanların çoğu tavan ödemesi yapmıştır,mesela benim eski maaşım 4000,üstüne sadece 1020 gelmiştir,2850 asgari ücret alanınki 4250 olmuştur,önceden bu fark aramızda 1150,şimdi 1400,yani 5400 olması lazımdı,esasında buda kurtarmıyor,bana 3000 ek ilave vermediği için bir mok etmiyor,600 dolar emekli maaşım vardı,600x13500=8100 eder,yani şu an 3000 içerideyiz,geçmişte hiçte böyle değildi,yani 19 sene önce,çalışan işçi sendikalılarlan,emeklisi arasında fark çok azdı,örneğin 10.000 alıyorsa,8.000-9000 cıvarıydı oran olarak şimdiye göre.Zaten geçmişte çalışan olsun,emekli olsun devamlı enflasyon+üstü zam alınmıştır,bu iktidar çalışanına düşmandır,yani emekçi düşmanıdır,karşısında sendikalarda yoktur kendi seçtikleri için,zaten ilk hamle kitleri tasviye ettiler,çünkü geçmişte çoğu partiler bunu yaşamıştı hükümetleri yıkmıştır işçi hareketleri,bunu bildiklerinden ilk önce darbeyi oradan vurdular,peşi ergenekon,onun peşi yargı hedef alındı,uyduruk bir darbe yapıldı mağdur edildim diye tek adamlığı dayattılar,zamanında bir yazar 1945 ikinci Dünya savaşı sonrası Almanyanın şehirlerini geziyor not alıyormuş,bu Almanya tek adamın cezasını çekti,akıllı olsun bundan ders alsın demişti,işte bizde bu yola doğru gidiyoruz,temennim olmaması yönünde bundan sonra.
Yer İmleri