Sayfa 593/999 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Kredi büyümesi %10-20 arası olan bankalar TL için % 2 karşılık ayıracak ve ayrılan bu karşılıklara % 15 faiz uygulanacak.

Kredi büyümesi %10’ dan düşük olan bankalar TL’de vadesiz ve 3 aya kadar mevduat için % 7, 6 aya kadar mevduat için % 4, 1 yıla kadar mevduat için % 2 karşılık ayıracak ve ayrılan bu karşılıklara % 5 faiz uygulanacak.

Referans değer aralığında % 10-20) olan bankalar hem % 2 gibi düşük bir oranda karşılık ayırırken, hem de bu karşılıklara daha yüksek faiz alacağı için avantajlı olacak.

Benim anladığım bu.
    Not: % 7, % 4, % 2 oranlar Merkez Bankası sitesinden güncel uygulanan oranlar tablosundan alınmıştır.

Ø TCMB, zorunlu karşılık oranı ve zorunlu karşılıklara ödenen faiz uygulamalarında değişikliğe gitti. Buna göre, TL ZK oranları ve TL tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenecek faiz oranı, bankaların TL cinsi nakdi kredileri toplamının yıllık büyüme oranları ile ilişkilendirildi.

Ø Buna göre, kredi büyümesi %10 ile %20 arasında (referans değerler) olan bankalar için TL ZK oranları, uzun vade (1 yıl üzeri) hariç tüm vade dilimlerinde %2 olarak uygulanacaktır. Diğer bankalar için zorunlu karşılık oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi ( 1 aya kadar %7, 6 aya kadar %4 ve 1 yıla kadar %2 uygulaması devam ediyor).

Ø Ayrıca, mevcut durumda TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanan %13 faiz, kredi büyümesi referans değerler arasında gerçekleşen bankalar için %15, diğer bankalar için %5 olarak dikkate alınacak.

Ø Haziran 2019 rakamlarına göre canlı ve yakın izlemedeki toplam kredi büyümesi referans aralıklarında kalan sadece Vakıfbank (%19) ve Halkbank (%16) vardır. Özel bankalar bu aralıkların aşağısındadır. Dolaysıyla, daha yüksek ZK faizinin Halkbank ve Vakıfbank’ta 2019T kar etkisinin olumlu olmasını, diğer bankalarda ise faiz düşüş etkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz.

Ø Ayrıca, TL ZK oranı ortalama %6.4’ten kamu bankaları için %2’lere kadar düşecektir. Bu durum, Halkbank ve Vakıfbank için 2019 kar beklentilerine ayrıca olumlu yansıyacaktır.

3. Artık siyasi gelişmelere değil direk ekonomik gelismelere tepki veriyor.
    İlerde siyasi gelişmelere tepki verirse yandı gülüm keten helva

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4.  Alıntı Originally Posted by deepblue35 Yazıyı Oku
    Ø TCMB, zorunlu karşılık oranı ve zorunlu karşılıklara ödenen faiz uygulamalarında değişikliğe gitti. Buna göre, TL ZK oranları ve TL tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenecek faiz oranı, bankaların TL cinsi nakdi kredileri toplamının yıllık büyüme oranları ile ilişkilendirildi.

Ø Buna göre, kredi büyümesi %10 ile %20 arasında (referans değerler) olan bankalar için TL ZK oranları, uzun vade (1 yıl üzeri) hariç tüm vade dilimlerinde %2 olarak uygulanacaktır. Diğer bankalar için zorunlu karşılık oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi ( 1 aya kadar %7, 6 aya kadar %4 ve 1 yıla kadar %2 uygulaması devam ediyor).

Ø Ayrıca, mevcut durumda TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanan %13 faiz, kredi büyümesi referans değerler arasında gerçekleşen bankalar için %15, diğer bankalar için %5 olarak dikkate alınacak.

Ø Haziran 2019 rakamlarına göre canlı ve yakın izlemedeki toplam kredi büyümesi referans aralıklarında kalan sadece Vakıfbank (%19) ve Halkbank (%16) vardır. Özel bankalar bu aralıkların aşağısındadır. Dolaysıyla, daha yüksek ZK faizinin Halkbank ve Vakıfbank’ta 2019T kar etkisinin olumlu olmasını, diğer bankalarda ise faiz düşüş etkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz.

Ø Ayrıca, TL ZK oranı ortalama %6.4’ten kamu bankaları için %2’lere kadar düşecektir. Bu durum, Halkbank ve Vakıfbank için 2019 kar beklentilerine ayrıca olumlu yansıyacaktır.

Uygulanan faiz indiriminin pek bir işe yaramadığı ve havuç sopa ilişkisine geçildiğinin göstergesidir bu ..
    Olumlu yansıyacakmış
    Bakıyorum halkb 0.38 artı da
    vakbn 0.69 ekside

Yakında para basmaya başlayacaklar..

Bunu 2 senedir dillendiriyorum..
    Bir deli anına gelecek rte nin..
    Tabi yanında kambiyo rejiminin değişmesi ile birlikte olmadan sonuçları katastrofik olacaktır..

İlla zorla büyütmeye çalışıyorlar..
    Bunu hormonlu vucutculara benzetiyorum..
    Dıştan çok sağlıklı ama kalp 2 kat büyümüş karaciğer desen öyle
    Böbreler bitmiş
    Kanın akışkanlığı bitmiş..

Bir tıkanmaya bakar..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    5.42 yi görmedi diye biliyorum grafiklerde öyle bir değer yok son 2 ay içinde.
    Zaten 5.42'den aldığım yok, viop'tan alış yapıyorum spot kurları indikatör olarak kullanıyorum. Gün içinde 5.426'ları gördüğümü hatırlıyorum aynı anda da alım yaptım. Hafızam beni yanıltmış olabilir 5.42 değil 5.45 olsun değişen bir şey yok. O dönemde 12 aralık vadelilerde inanılmaz bir satış baskısı vardı. Bu nedenle aldığım 12 aralık vadelinin spot karşılığı 5.42'den de düşüktü muhtemelen. Bir ara sn. xrpu bu hususa dikkat çekmişti, viop portföyümdeki dolar pozisyonumu bu nedenle yeniden şekillendirmiştim.

Uzun sözün kısası kademeli işlem candır. Hiç bir gün piyasalara seyirci kalmazsınız, hiç bir gelişme uykularınızı kaçırmaz. az kazanırsınız ama garantili kazanırsınız.

Benim aylık düzenli bir gelirim var, varlıklarımı hiç riske atmadan bu gelire düzenli olarak bir gelir ekliyorsam bu bana yetiyor. Ama sizin 2 odalı bir eve yetecek paranız var, bunu 4 odalıya yetecek tutara getirmek istiyorsanız, kademeli işlem size göre değildir. Yani yatırımcılıkta tek doğru yöntem yoktur. İhtiyaçlara göre çok çeşitli yöntemler vardır, doğru olan kendi ihtiyacına uygun olanıdır.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Trump yine tweet atmış.
    Sarı kafa şu doları bırak be.
    Zarardayız a...
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Bu aralar rehavet var uzerimde. Yaz sicaklarindan dolayi herhalde. Guya dolar alacaktim bugun ama unuttuk gitti.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Simdi bir sey soracagim ihtiyac kredisi ile ilgili

Ben su anda calismiyorum, haliyle maas bordrom yok. Uzun yillardir ing ile calisiyorum ve iyi miktarda mevduatim oldu her zaman.

Findeks notumda gayet iyi. Herhangi hir gecikme vs yok.

Sizce banka bana kredi verir mi

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 593/999 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •