emlak yatırımları ile ilgili konuşulacak bir topik ve mümkün mertebe bu konularda yazıyoruz. kendi adıma konuşacak olursam daha once de defalarca yazdığım gibi emlakta kriz olup olmadığı zerre kadar umurumda değil. eğer kriz varsa (ki buna sürdürülemezlik diyorum ben) bu sadece yatırım kararlarımı etkiler.
esasen yıllardır öne çıkarmaya çalıştığım konu sürdürülemez şehirleşme dinamikleri: son 10 yılda bile istanbul un nasıl bir rezalete dönüştüğünü gün gün izledim, izledik. bunların temelinde beton ekonomisinin yattığı, emsal artışlarının yattığı çok açık.
emsal artışlarını dondursunlar, isterse ev fiyatları manhattan seviyelerini bulsun pek umurumda olmaz, zira ev alacaksam, alma imkanım olursa kümes gibi bir daire almam zaten, makul 3-4 katlı bir semtte alırım, ancak o durumda da yakın zamanda daha net kararlar beklediğim devletten yaşanabilir şehirler oluşturması yönünde adımlar bekliyoorum, zira bazıların anlamadığı ama gerçekte olan konu gerçekten istanbul da sosyal bunalımları da tetikleyecek bir sürdürülemezlik durumu var. bunu aşmanın yolu zaten emsallerin dondurulması, yeni baştan konunun finansman yönlerini tartışarak ve halka (kentsel dönüşümde ev sahiplerine) "bedavaya evini" yenileyemeyeceği anlatılarak ele alınması.
diğer taraftan zaman zaman böyle üst perdeden yaklaşıp red listesi kartını gösterenler oluyor, ortaya konuşuyor gibi yapıyorlar ancak sıkıntılarının ne olduğunu anlamak mümkün değil. kişisel olarak şehirleşme konusunda yıllardır savunduğum tezlerin hepsi doğrulanıyor, bunların mümkün olduğunca insanlarda karşılık bulması önemli.
okumak istemeyen zaten takip etmez, gereksiz polemiklere yol açmaz. ayrıca şikayet butonunu kullanabilir, eğer yazılanın konuya uygun olmadığını düşünüyorsa.
ama en güzeli olayı kişiselleştirmeden kendi katkılarını sunmasıdır. evet, bu daha yararlı değil mi?
Son düzenleme : discretus; 05-11-2017 saat: 13:52.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri