Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 596/1014 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646696 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,761 - 4,768 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yıllardır yapılan eleştirilere kulak tıkayan bir zihniyet var. ancak geçtiğimiz gunlerde sürdürülemez noktaya gelen bu süreçte "istanbul a ihanet ettik, bundan bende sorumluyum" tarzında bir itiraf geldi recep beyden.

oysa çok basit: liyakate onem vereceksin ve rant için yapılaşmaları engelleyecek ve emsal artışlarını durduracaksın.

şimdi enteresan olan şey doğrunun ne olduğu değil recep bey in ne düşündüğü. o ne şekilde düşünürse buralarda gördüğümüz yandaşlar o yönde konuşuyorlar. çok enteresan, muhakeme yeteneklerini kaybetmişler gibi, fikri hür vicdanı hür olmayı unutmuşlar. ülke adına ne yazık ki iyi bir şey değil. bariz gerçekleri anlatmak için yıllardır uğraşıyoruz.
    Anlatılan gerçekleri anlayabilmek için beynin çalışması lazım, insan doğuştan zihin engelli gelirse ne yapsan boş, geçmediği köprünün parasını verir bunuda böbürlenerek anlatır. O yüzden diyorum ya bu engellilere doğruyu anlatmak yerine bunları defalarca düdükleyen JET FIDIL gibi lerden olmak lazım, onlar bunlardan zevk alıyorlar. Düdükle düdükle sonra gönder bir ayet ve hadisi şerifli email helallik dile. Ne uğraşacan ! bunlara doğruyu anlatmaya , ne demişler ACIMA YETİME gelir KOYAR ... tüne.

2. Tamam ben de beton ekonomisi den haz duymuyorum ama...bir nefes alsanız, her gün 3-5 tane kriz yazısı yazınca daha erken mi gelecek kriz?

Pek çok betonda kriz var, daha da kötü olacak temalı yazı tekrarlanıp duruyor...bir yerden sonra red listesi de işe yaramıyor.

Bakın ahmetg bile mola verdi!!!

3. Bu topikte monoloğa dönmüş.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...97#post1163397

Haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
    bir halt olacağı yok.

emlak yatırımları ile ilgili konuşulacak bir topik ve mümkün mertebe bu konularda yazıyoruz. kendi adıma konuşacak olursam daha once de defalarca yazdığım gibi emlakta kriz olup olmadığı zerre kadar umurumda değil. eğer kriz varsa (ki buna sürdürülemezlik diyorum ben) bu sadece yatırım kararlarımı etkiler.

esasen yıllardır öne çıkarmaya çalıştığım konu sürdürülemez şehirleşme dinamikleri: son 10 yılda bile istanbul un nasıl bir rezalete dönüştüğünü gün gün izledim, izledik. bunların temelinde beton ekonomisinin yattığı, emsal artışlarının yattığı çok açık.

emsal artışlarını dondursunlar, isterse ev fiyatları manhattan seviyelerini bulsun pek umurumda olmaz, zira ev alacaksam, alma imkanım olursa kümes gibi bir daire almam zaten, makul 3-4 katlı bir semtte alırım, ancak o durumda da yakın zamanda daha net kararlar beklediğim devletten yaşanabilir şehirler oluşturması yönünde adımlar bekliyoorum, zira bazıların anlamadığı ama gerçekte olan konu gerçekten istanbul da sosyal bunalımları da tetikleyecek bir sürdürülemezlik durumu var. bunu aşmanın yolu zaten emsallerin dondurulması, yeni baştan konunun finansman yönlerini tartışarak ve halka (kentsel dönüşümde ev sahiplerine) "bedavaya evini" yenileyemeyeceği anlatılarak ele alınması.

diğer taraftan zaman zaman böyle üst perdeden yaklaşıp red listesi kartını gösterenler oluyor, ortaya konuşuyor gibi yapıyorlar ancak sıkıntılarının ne olduğunu anlamak mümkün değil. kişisel olarak şehirleşme konusunda yıllardır savunduğum tezlerin hepsi doğrulanıyor, bunların mümkün olduğunca insanlarda karşılık bulması önemli.

okumak istemeyen zaten takip etmez, gereksiz polemiklere yol açmaz. ayrıca şikayet butonunu kullanabilir, eğer yazılanın konuya uygun olmadığını düşünüyorsa.
    ama en güzeli olayı kişiselleştirmeden kendi katkılarını sunmasıdır. evet, bu daha yararlı değil mi?
    Son düzenleme : discretus; 05-11-2017 saat: 13:52.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Yeni sınav sistemi emlak sektörüne hayırlı olsun.
    Normal şartlarda sistemi desteklerim zira hepimiz bulunduğumuz yerin bir parçası olarak orayı geliştirmek ve sahip çıkmak zorundayız. Bu açıdan güzel bir sistem. Ancak bu sistemin doğru işlemesi için insanların kendi bölgelerindeki okullarla ilgili olarak MEB'in vereceği tüm kararları etkileme gücüne sahip olması gerekiyor.
    Yoksa imkanı olan mantar gibi çoğalan özel okullardan birine çocuğunu yollar olur biter.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7. Ev fiyatlarında çılgın yükselişin duraksadığını görmekle beraber daha sonrasında nasıl fiyatlanacağını kestiremiyorum.İnşaat malzemelerine gelecek zamlarla birlikte,boş arsaların kıtlaşması birgün bir şekilde ev fiyatlarına yansıyacaktır.Bu yansıma stokların bitmesinden sonraki talepler oluştuğunda mı başlar? Stoklar tükenene kadar satıcılar fiyat kırmadan durgunluğa dayanabilir mi? Bu maliyet artışlarını ve arsa azalmasını sopa olarak gösterip halen artış yapabilirler mi? Kısa ve uzun vadede fiyat değişimleri ne şekilde olur?

8. Saygı değer abilerim sizlere bir sorum olacak ben 25 yaşındayım iyi kötü bir işim gelirim var bursada yaşıyorum bir ev almak için düşünceler içerisindeyim elimde hazır bir para evi alacak kadar yok haliyle krediye girişmek zorundayım yaklaşık 5 senedir bu finans ekonomi takip ediyorum ve ne zaman duysam bi balon patladı patlayacak ama gel görki 200 olan ev oldu 400 gün geçtikçede artıyor talepte hiç bitmiyor hangi inşaat sektörüyle uğraşanlara sorsamda alıcı her zaman var diyorlar bekleyelim biraz daha derken aldı başını gitti bunca zaman faizlerde gelmiş son zamanların en yüksegine yatırım amaçlı almayacağım yaşamak için alaxagım ve almazsam bugün bir kaç sene sonra evlenirken alıcam o zamanda bu fırsatı kaçırdık gitti olmasından korkuyorum diğer türlü kirada oturup boşa vereceğim parayla en azından 5-10 sene borç altına girip ev sahibi olurum diye düşünüyorum yatırım için alıyor olsam açıkcası almaz beklerdim o riski alabilirdim ama sonuçta yaşayacagım bir yer için düşünüyorum sizler ne dersiniz büyüklerim olarak bir fikir görüş verirseniz şu kardeşinize gerçekten çok sevinirim herkese şimdiden çok teşekkür ederim hayırlı akşamlarınız olsun ...

Sayfa 596/1014 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •