Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Hangi semt..
Bizim spor salonu 2600 ödedim idi geçen sene..
Bu sene 8800 istedi..
Ağzına kadar lebaleb de dolu..
10 ders 3400 tl dedi..1 ay eder yani..Personal trainer..
Ağzına kadar dolu..
Dün işe başlayan eleman a bir arkadaşımı götürdüm bütün saatlerim dolu diye geri çevirdi..
24 25 yaşında pilates eğitmenlerinin aylık kazançları 20 25.000 tl arası imiş..
Ağzım uçukladı..
Özel sektör karı koca çalışan beyaz yakanın eline çok ciddi para geçmeye başladı..
Prim bonus yan ödemeler falan dahil değil..
Verdiğim rakamlar gerçektir..Bizzat sorup ilk ağızdan duyduğum rakamlardır.
Bir mekan biliyorum 1970 lerden beri var..Hamburgerci..
En son ekimde gittiğimde 180 tl tek bi hamburgere verdim idi..
Yana büyük boy patates içecek falan 300 lük oluyorsun..Kız arkadaşımla 500 ödedim çıktım
Herhalde 700 falan olmuştur şimdi..
Pazar günleri yer bulamazsın..
Ağzına kadar dolu..
Çoluk çocuk torun tombalak kızlar erkekler sevgiler..
Pandemide temmuzda kira artışını yüzde 25 ile sınırlamışlar, özel okulları yüzde 36 ile sınırlamışlardı.
1 yıl sonra kiralar hala yüzde 25 ile sınırlı. Okul ücretleri bile yüzde 36 + 65 aldı.
Bu iktidarın ne yarası varsa ev sahiplerinden...
TR de en az artan sadece ve sadece kira artışı.
Bir de orta gelir kiracıları için nerdeyse bedavaya gelen kredi paketi açıklandı.
5 milyon kredi. Max. gelir 85 bin.
Nebatinin Orta gelirlileri için...
Yahu daha 2-3 yıl önce 5 milyonluk eve servet vergisi getirilmemiş miydi? (Ki bu vergi hala 5 milyon mu merak ettim)
Ev sahipleri ve TL mevduatçıları pandemiyi finanse etti, ekonomik krizi etti, şimdi de enflasyon ile seçimi finanse ediyor görünüyorlar.
Hakikaten yerel para ile alınan faiz harammış.
Emperyalist ülkelerin para birimlerine yatırım da helal herhalde....
Son düzenleme : virtue; 04-01-2023 saat: 21:15.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Müteahhitler 2 milyon eden 10-15 daireyi yeğenlerine 5 milyona satış yapmış gibi krediyi çekmesine ne engel var?
Bakan satıcılar buna dikkat etsin, yoksa ayıp olur demiş.
Bu söylem durdurur mu bu hileli satışları?
Hayır Bakanın tanımı ile aylık geliri 85 binlik orta gelirlerinin 5 milyona aldıkları dairenin 0.69 lık kredi KİMİN CEBİNDEN ÇIKIYOR?
TC nin yüzde 60 lık kısmı oluşturan ve asgari ücret alan kitlenin verdikleri vergilerle bu 5 milyonluk kredileri alan "85 bin gelirli ORTA direk" ile o daireleri satan MÜTEAHHİTLER Mİ mi finanse edilecek?
Cadde cocugu size ne cagristiriyor?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Düşündüm de maaşları itibarı ile faal ve emekli tüm milletvekilleri nerdeyse son konut kampanyası gelir düzeyine uygunluk gösteriyor.
AKP iktidara geldiğinde insanların şimdi aldığını söylediği rakamları kazanıyordum...Şimdi beyaz yakalıdan kaç tanesi benim 22 yıl önce aldığım maaşı alıyor...Bunların döneminde bilgi tecrübe eğitim hiçbir şey ifade etmiyor...Ya adamların bürokratı olur 10-100 maaşı birden alırsın ya da asgari ücretin bir tık üstünde maaşla yaşarsın...
Çift maaş değilsen bo...yemişsin , ya da sağlam birikim yapmamışsan açlık sınırında yaşarsın....
İstanbul da sadece aileni geçindirmek için 30-40k gelirin olması ve özel zevklerinin olmaması lazım...Onlarda varsa min60-100k gelire sahip olmalısın ki çalışan kesimin bu kadar para kazanması olasılığı var ise sorun yok....
Neyse herkes hak ettiği şekilde yönetiliyor....
Adamlar herşeyi asgariye yakınsayacak politikalar ortaya koyuyor...
Yer İmleri