-
baba 19/06/2004
Duhul
Feb 2004
İkamet
Tuzla
Gönderi
784
ehh evde yatmak iyide yatarkende para lazım,çocuklar okuyor,ekmek yeniyor...
Eski bir arkadaşım,Türkiyenin en eski aracı kurumlarından birinin sahibi,beni aradı gel beraber çalışalım,dedi.Arkama ciddi para gücünü alırsam ,başarırım diyerek teklifi kabul ettim,her sabah E5 e çıkıyor,minübüsle hareme .oradanda sirkeciye geçiyordum.Bak Mehmet dedim birgün,oyunu bizim kurmamız lazım,işte sana tahta ADANA A.HER GÜN TAHTANIN %20 Sİ SATIŞTA ,BİR ÜÇ GENLEDİKMİ % 20 yi aldık,bir daha etti sana %40/50 çünkü o anda satışta olmayanlarda gelecek,51 i geçtiğimiz an genel kurulu topla yönetimi al.çünkü adana a 4,b 2,c 1 yönetim kurulu üyesine sahip,yok eğer % 51 i bulamazsak mesele yok,en % 25 yukarıdan malları satarız.HER halükarda risk yok dedim.Mehmet birkaç gün düşündükten( muhtemelen para aradı bulamadı) yok yapamayacağız dedi.biz birkaç tahtada hareketle küçük paralar kazandık.Kordsa 5500 leri görmüştü 3300 lerde fiyat bana uygun geldi aldım(beraberce)aldıkça fiyat düşüyordu 2800 lerde mehmet ben satacağım dedi.ben direndim o sattı,beni merak ediyorsanız iki hafta sonra 2100 tl den sattım.O arada yine eski bir arkadaşla karşılaştım,bana bir buçuk yıldır Mersinde dağlarda yaşadığını ve borsayı çözdüğünü söyledi,yaptıklarını grafik üzerinde anlattı ve bu arkadaşı Mehmede tavsiye ettim,benim yerime pörtföy yönetimine o alındı,sonuçlar inanılmazdı.fiyat 2800 ü görecek,oradan 3150 ye gidip 3050 kapatacak diyordu ve oluyordu,bir hafta sonra o arkadaş Mehmede ne söylediyse bilmiyorum Mehmed bizi nazikçe kapının önüne koyuyordu.Dolayısıyla bendeniz bira ve pavorottiye devam ediyordum.B U arada yazdığım notları düzenliyor asla borsayla ilgilenmiyordum.Kendime söz verdim, eğer borsa ya dönersem notlarımın dışına asla çıkmayacaktım.91/92 böylece geçiyor,93 e geliyorduk,içim kıpırdanmaya başlamıştı anlaşılan bull market başlayacaktı.bir gün takım elbiselerimi giyinip Özhan Oral menkule gittim.Oradaki vatandaşları seansdan önce toplayıp, bakın arkadaşlar alım satım yapmayı bırakın mallarınızı alın yıl sonu gelin 1e 10 kazanırsınız dedim,tabiiki oradakilerin çoğu parayı sana verelim bize yıl sonu 1 e beş ver dediler.
-
baba 21/06/2004
Duhul
Feb 2004
İkamet
Tuzla
Gönderi
784
bıkmış broker kardeşimizin dediği gibi nasrullah ayan 93 çıkışında çok para kazandı,eh bendenizde fena değildim( sanıyorum gelmiş geçmiş tüm zamanların rekorunu kırdım)korkunç bir disiplin ve yazılarıma bağlanarak.Sevgili nasrullah çelik halat ,tam sigortayı almış ve beş tanade aracı kurum sahibi idi.yemek davetini kabul edip,barıştık.bana sordu çöküş ne zaman? 15.01.1994 dedim.öyleyse ben aralık sonu hallederim dedi. ve 26 aralıkta tahtalardaki satışlarını gördüm,içimden inşallah sağlam durur dedim,hesaplarıma göre 35 mln dolarlık satış yapmıştı.94 başı bütün küçük senetler her gün %10 gidiyordu,parada olan birinin halini düşünün,14 ocakta nasrullah özelleştirme idaresinden 33 milyon dolarlık bolu çimentoyu blok olarak alıyordu,telefon ettim ama çıkmadı,hoş çıksaydıda yapacak bir şey yoktu ya.15 inde büyük düşüş başladı.10 gün sonra bolu 2000 li rakamlardaydı ve dolar 35 bindi(15 den)yani 33 milyon dolar 10 gün sonra 5 milyon dolardı,doların 80 bine gideceğini varsayıp %1000 lerle repo (tabbiki karşılıksız) YAPIYOR 40 binlere kadar dolar alıyordu,dolar 30000 e düşüyor repo 1200 lere çıkıyordu ve 26 nisan 94 de nasrullah faaliyetlerini durduruyordu.................
-
baba 21/06/2004
Duhul
Feb 2004
İkamet
Tuzla
Gönderi
784
her şeye rağmen akbank ağırlıklı pörtföy beni kurtardı,yoksa 9800 gören tuddf 1200 e geldi,öbürleride öyle bir tek akbank sadece %10 düşüşle durdu.ve agustos ayında bir büyük yanlış yapıyor nasrullahın batan aracı kurumlarından birini satın alıyordum.artık daha müşteri ,spk,maliye .... ilede uğraşmam gerekecekti.bir müşterim 4 milyon dolarla oynuyordu,para yarıya düşünce işlemlerini yasakladım,tabiiki başkasına gitti,para orada sabun oldu,iki ev satarak bana geldi,artık senden habersiz dokunmayacağım dedi ,ben işlem yapmadıkça ve yaptırmadıkça yine kaçtı,şu anda boşanmış ve kimbilir kaçıncı evi satmış durumda geziyordur bilmiyorum,bu tür sayamayacagım kadar çok örnek var elimde, HELE HELE ORTA asyada yüksek bir dağ soyadlı kişi ,rumeli deki daglar soyadlı kişilerin 300 /400 mil dolarları ne oldu dersiniz? şimdi anladınızmı PARA NASIL KAYBEDİLİR? CEVAP
BORSAYA GELEREK
-
aydino 22/06/2004
Duhul
Feb 2004
Gönderi
172
sayin babo , bikmis broker ve diger anilarini karsiliksiz paylasan butun arkadaslara gonulden tesekkur ederim ,zevkle okudugum/okumaya devam ettigim bir sayfa.
Ben burda ,zamaninda yaptigi uckagitlarla musterilerini yolan ve halen malesef piyasda calisan birkac serefsizin isimlerini desifre etmek isterdim ancak malesef acik acik isim yazilmiyormus, kurallar herkes icindir, uymak gerek.
Diger taraftan babo nun anlattigi gibi "borsaya gelirseniz ve sayet sirket patronu degilseniz yolunursunuz " anlami cikan sozune katilmiyorum, benim gordugum yolunan kazlar sistemi olmayan, egosu devamli yuksek olan ve stop loss koyamiyan kisilerdi, butun o orta asyadaki dag soyadli kisi, globalden atilip , tacirlerde milletin portfoyunu yonetirken batan Om.. Kuz.. ve diger kalantor kisiler , bunlarin hicbirinin bir sistemi yoktu, stop loss neydi bilmezlerdi, zengin olan ve aradan siyrilan gene globalden Ce. Kaly.. isimli sahis devamli yabanci emirlerini takip eden(bagfas da manipulasyona katildigi icin sirketten ayrilmak zorunda birakilmisti) bir zatti, yoksa teknik analiz yapmasini bile bilmezdi,sansi cok yaver gitti, kendi ile ayni zamanda baslayan bircok kisi ya batti yada dealerlik yapmaya devam etmekte ! Haspel kader yabanci emirlerini takip edip zengin olan bu azinliktaki kisiler yurtdisi future /option borsasinda hic para kazanamadilar,/ve kazanamazlar
Buyuk Ustad diye piyasalarda ve bazi zir zop web sitelerinde takdim edilen miya masel isimli spekulator Madrid derivative (meff) borsasinda zarardan basini kaldiramadigi icin kendi borsasina donmek zorunda kaldi
-
baba 22/06/2004
Duhul
Feb 2004
İkamet
Tuzla
Gönderi
784
Doğru global den yabancı orderleri tokatlayan,şu anda karda gibi gözüküyor,1991 de beni ,kendisini aldırdığım aracı kurumdan yollayan kişiyide 6 ay sonra farklı bir seans salonunda gördüm,bir dahada ne gördüm nede duydum.SEVGİLİ MEHMEDEDE NE OLDU DİYEDE SORMADIM? bırakınız küçük adamları,bu kevgirden kimler geçti,globalin patronu olarak tanınnan şahıs(aslında %1....%10 arasında hisse sahibi küçük ortaktır)bir gün bir toplantıda valla bizim şirket her sene 50/60 mln dolar para kazanır amma bu para şirketteki hırsızlar yüzünden yok olur dedi,yoksa 15 yılda 600/700 mln dolar öz varlık olması gerekirdi diyince dayanamadım o hırsız olsa olsa şirketin tepesindedir dedim.Şüphesiz bana katılmayan olabilir amma bir yerde kazanç şansı % bir lerden azsa o işi yapayım diyen insana millet gülmezmi.Bakın iki tane kıytırk halka arz bile yapamadılar,çünkü millet yemiyor artık,dolayısıyla sevgili Kmx de yok bull market böyle bitmez deyip duruyor,hayır artık buraya halk zor gelir.
-
aydino 22/06/2004
Duhul
Feb 2004
Gönderi
172
Sayin Baba
Halkin yerini emeklilik fonlari almis durumda, guzel para soktular , o paralarin ogutulmesi gerek , kaldiki 2000 yili basindaki cikista ilk olarak a tipi fonlar tukenmisti, daha sonra yavru yatirimci atagi olmustu, 2004 yilinda 21 000 endekste fonlar hala fullenmemisti ama bence suru piskolojisini kusumsemeyin ,hersey cok kisa zamanda olur ve biter.
Sizinle tanismis olabilirim mi diye dusundum bir ara , sizin araci kurumdan gonderilmenize sebeb olna kisinin ismi T ile mi basliyordu ? , globalde calisan Im.. isimli karinin Saab otomobili satin almisiti o zaman ....
Soylediginiz sahis " M....t Ku.... , hirsizlarin belki de en onde gidenlerindir,haklisiniz su icer gibi yalan soyler yuzu kizarmazdi, 1993 yilinda o zaman universiteye yeni baslamisiz, sislideki kurumuna giderdik okul yerine ,onun camakanli ufak trading roomu na kulagimizi dayar , herifin ne aldigini takip ederdik, herif oyle sahtekar diki , icerde mal alirken bize piyasada yaprak oynamiyo ,ben piyasayi begenmiyorum diyebilen biriydi, ama yabanci emirlerinden once kendi portfoyunu doldururur yada satis gelmisse ilk kendi malini satmaya calisirdi, yanidaki ki ortaklari Sa.. Er.. ,Er.. Go..., o zaman dealer olan C.. Kal...., ve dealer parcalari binbir caba ile adamin ne yaptigini anlamaya calisir ona gore kendi portfoylerini duzenlerlerdi, birde gariban yatirimcilar vardi, kendilerine acindirarak " ne olur Meh... Bey , ne alalim , ne yapalim , yardim edin " diyen yatirimcilar, en guzelde bunlar soguslenirdi, hep al ve tut denirdi bunlara :-)) sIkI sIkI saril birakma denirdi mallara:-)) aklima geldikce guluyorum
Bultenlerde herifin kendi yatirim ortakliklarindaki islemlerini gordukce gulup geciyorum, kimsede ne yapiyor bu herif demiyor ? Allah bilir piyasadan aldigi mallari kendi yatirim ortakliklarina giydiriyordur.Simdi holdinglesme modasi cikti, birde ordan millete mali giydirmeye calisicaktir ama Babanin soyledigi gibi artik onun milleti kandirmasi zor
-
bikmisbroker babo 21/06/2004
Duhul
Jan 2004
İkamet
Istanbul ve Kanada
Gönderi
11,395
Sene 1995 ya da 1996.Piyasada halen islem yapan YASAKLI spekulatorlerden bir tanesi o zaman T..ler menkul degerlerde ozel odasi var, ozel broker, ozel hat herseyi mevcut ve de tabii piyasada ondan girdigi kagitlar hakkinda TUYO bekleyen ve onun dedigi kagitlari MUSTERILERINE aldirtan ve bu islemlerden dolayida avantasini alan bir MURITLER grubu var..
Bu arkadaslar, Teknik Temel analizden anliyormus havasinda PIYASAYI okuyor havasinda alim satim yapan musterileri yonlendirip, SPEK babanin ekmegine YAG surmekle mesgul insanlar..Karsiliginda SPEK babanin islem yaptigi araci kurumda bu dealerlarin yakinlarinin adina hesaplar acilmis vaziyette, ve SPEK baba yaptigi Bazi karli islemleri bu hesaplara yazdiriyor, BOYLECE spek baba xyz tahtasinda isini bitirdigi zaman o tahtaya Bu anlasmali dealerlar marifeti ile cekilen yatirimcilar spek babanin mallarini EN OLMADIK FIYATLARDAN musterilerine aldiriyorlardi.
IGRENC bir oyundu ama yillarca bu oyunu izlemek zorunda kaldim ben..
TOKAT o kadar usulune uygun olarak atiliyorduki spekulatorun mallarini inanilmaz fiyatlardan alan vatandasin ISBAT edebilecegi hicbirsey yok!
Cunki TUYO yu veren de o TUYO ya gore kagit alanda oyunun kaidesini biliyorlardi..Genelde bu tip durumlarda terse gelen KY kafasina mal yemenin saskinligi ile mallarini SATAMAZ ve inanilmaz fiyatlardan aldigi mali uzunca bir zaman tasidiktan sonra OLDU fiyatina geri satar..
HIRSIZLIGIN BU BOYUTUNA HIC TESADUF ETTINIZ MI HAYATINIZIN HERHANGI BIR DONEMINDE?
ADILIGIN BU BOYUTUNA HIC TESADUF ETTINIZMI PEKI?
YA SEREFSIZLIGIN BU BOYUTUNA?
Benim uzuldugum ve bir turlu Kabullenemedigim bu tip senaryolarda spekulator lehine hareket eden serefsizlerdir.Ve bu insanlar evli coluk cocuk sahibi insanlar..
Evlerine goturdukleri ekmek ve kazandiklari paralar kanli/kirli paralardir, bogazlarindan gecmesi mumkun olamiyacak paralardir.
Bir sekilde AHI cikacaktir bu paranin!! Kendilerinden olmazsa cocuklarindan hemde!!
not;
Genelleme yapip butun broker ve dealerlari lekelememek lazim LUTFEN bu konuya dikkat edelim arkadaslar.ZATEN dogruyu konusan Broker ve dealer hemen belli olur merak etmeyin.
-
imago 22/06/2004
Duhul
Feb 2004
İkamet
İzmir
Gönderi
116
Sene 1998 aylardan Şubattır ve bir ky, 9500 lü fiyatlardan tüm parası ile Adel Kalemcilik hissesi almıştır. Senet hızla yükselmektedir ve ky Hz.Eyüp sabrı ile senedi tutmaktadır. Günlerden 12 Mart 1998 (tarih önemli bir tarihsel yıl dönümüne ait olduğu için çok iyi hatırlanmaktadır) perşembe günü senet 21500 liradan kapanır. Küçük yatırımcımız 21350 liralardan senedi satar ve yine aynı gün yüzde yüzden fazla artmış potföyünün yine tamamı ile (risk yönetimi denen şeyden bütün yumurtaların aynı sepete konmaması gibi terimlerden bihaberdir ama acı bir şekilde öğrenecektir) Sifaş hissesi alır. Küçük yatırımcımızın sattığı Adel Kalemcilik hissesi, haftanın son günü 22000 liraları görür ve birden bire yağmur gibi gelen satışlarla 18250 taban alıcısız kapatır. Ky miz bir olmazı gerçekleştirmenin (dipten alıp tepede satabilme) hazzı ve gururu içerisinde, bazı borsacı arkadaşlarının haset dolu tebriklerini kabul etmektedir( bu arada Ky miz bayağı havalıdır yahu o bu işi harbiden bilmekte olduğu düşüncesi ve duygu olarak nerdeyse bir vecd hali içindedir). Ky miz için birden bire cennet cehenneme dönüşüverir. İMKB 12-13 Mart tarihlerinde yapılmış Adel Kalemcilik işlemlerini , manipülasyon olarak kabul edip iptal etmiş ve geçersiz saymıştır. 21350 den sattığını zannettiği Adel Kalemcilik hisseleri halen onundur. Üstelik takas günü gelecek paraya istinaden alınmış olan Sifaş hisselerinin parasını ödeyememe durumu ile karşı karşıyadır. Adel Kalemcilik tahtası kapalı kalıp açılır ve ky miz ancak 11 binli fiyatlardan Adelleri satabilirken, bu arada aldığı Sifaşların parasını ödeyemediği için ödediği temerrüt faizi ve yaşadığı korkunç günler ve zarar yanına kar kalmıştır.
Olaylar gazete ve bültenlere, dağları karlı bir speğin senette 9000 liralardan başlattığı harekette yancıların 12 ve 13 mart tarihlerinde yaptığı işlemlerle daha çok İzmir kökenli aracı kurumlara mal kilitleme durumu ile karşı karşıya kalınması nedeniyle işlemlerin iptal edildiği şeklinde yansımıştır. Gerçi bazı kişiler, neden sadece son iki günkü işlemlerin manipülasyon olarak addedilerek öncesinin üstüne çizgi çekildiğini, yeterli bakiyesi olmayan kişilere neden alım satım işlemi yaptırıldığını, aslında bu işlemlerin iptali ile bazı aracı kurumların zarar etmesinin önlendiğini ve bir büyük rajonun (alınmışsa alınmıştır satılmışsa satılmıştır) çiğnendiğini söyleselerde kaale alınmadılar.
Son söz: Geçmiş, uçucu değildir, olduğu yerde durur.
Marcel Prost, Guarmantes Tarafı.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri