Türkoğlu bana ayar veriyor ama bu oyun değil. Hedge yeri felan da değil. Ciddi birşey. Hayatınıza malolur..
Türkoğlu bana ayar veriyor ama bu oyun değil. Hedge yeri felan da değil. Ciddi birşey. Hayatınıza malolur..
https://youtu.be/KY40__rBvSk
memetabibize her yer Şanzelize yauv ..raat ol
https://youtu.be/v-gmpc18iJY
Hayat hoş gerisi boş
Bundan sonra herkes kendine göre plan yapmalı. Ben emekliyim üç çocuk var. Bu şartlarda nasıl devam ederim bilmiyorum hesabını kitabını yapmadım. Basit bir kahvaltı bir yumurta, 20 Gr peynir, 20 Gr zeytin, 1/2 ekmek, 20 Gr tulum peyniri, bir bardak süt çocuk için bir iki bardak çay. Minimum beslenme bu olsa 10 TL kişi başı. Japonlar gibi gramla yiyip santimle çıkaracağız. Yaza kadar seçim olursa yırttım. Yok 2023 Haziran'da olursa da hapı yuttuk.
hedge ne demek kırsoy ? hedge yapmakla ne yapılmak isteniyor, nereye varılmak isteniyor
yani bi hisse portföyün var, ama öyle bi portföy ki, endekse korele olması lazım, yani ieyho, kervn falan gibi hisseler değil, garan-kchol-eregl falan gibi x30 ağır toplarından bir portföy olması lazım, endekse korele bi portföy.. sonra xu30 vadeli short açarak hedge etmiş oluyorsun, bunun anlamı short açtığın noktada portföy değerini sabitliyorsun demektir.. borsa yükselir senin kağıtlar değer kazanırsa, short endeks pozisyonun aynı oranda değer kaybedecek, yada borsa düşer senin hisseler değer kaybederse, endeks short poz kar yazarak senin hisse zararlarını telafi edecek.. yani sıfıra sıfırsın..
öyleyse sen ne demeye hedge medge işine giriyorsun ki ?? salak mısın birader, portföy değerini fikslemek istiyorsan, hisslerini sat git.. nakite geç.. hedge yapıyormuş, ulan senin neyine hedge medge, bi kazancın yok ki bu işten.. tüm yaptığın portföy değerini fikslemek, ama bunun en iyi yolu endeks short açarak hedge yapman falan değil -hisseleri satıp nakde geçmek
sen 500 milyon dolarlık bi portföy yönetiyorsan, hedge anlamlı olabilir, çünkü devasa bi hisse büyüklüğünü tahtalara bassan zaten fiyat düşecek, bütün malını satana kadar fiyat rezil olacak- tahtaların derinliği bağlamında.. bu durumda, endeks düşecek olduğunu düşündüğün zaman, hisseleri boşaltmak yerine endeks vadeli short yapman bi anlam taşır.. ama sen en fazla 0.1 milyon dolarlık bi küçük yatırımcıysan, ulan senin neyine hedge medge, bırak bu iri iri lafları
Son düzenleme : KaraKemal; 19-12-2021 saat: 03:47.
benim hisselerim çok özel hisseler, endeksten daha iyi gidecek, endeksi yenecek diye bi iddian varsa, bunun adı hedge değil, bunun adı pair trade.. garan aldım- endeks short açtım, burdaki iddia garan endeksten daha iyi getirecek demektir, bu pair trade..
bu işin de bu fikri altyapısı olması lazım.. mesela niye garan alıyosun ?
-efendim işte bbva, garan alım teklifini 12.20 üstüne revize edecek diye düşünüyorum..
ulan niye yukarı çeksin alım teklifini bbav durduk yerde ?
- efendim işte bbva küresel yılsonu bilançosu açısından, en büyük iştiraklerinden garan euro bazlı fiyatının daha fazla olması bbva için ehvendir..
tamam öyleyse bu bir trade stratejisidir, arkasında bi düşünce vardır, ve bu düşünce mantıklıdır.. yoksa, short açtım da, işte hedge ettim de, falan da filan da..
lan bırakkkk
Son düzenleme : KaraKemal; 19-12-2021 saat: 03:50.
Ne faiz artjşı
Nede atama değişikliği
Altın vuruş sabitleme.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Karakemal kafan iyi galiba. Önce zırvaladın, sonra büyük portföy vs deyip kıvırdın biraz. Şunu anlamak neden zor, bir hafta, bir ay için portföyüm endeksi yener demek zor olsa da. Bir yıllık dönemde portföyüm endeksi %99 yener diyebiliyorum. En azından şimdiye kadar hep az çok hep yenmiş.
Ayrıca anlık hareketlerde hisseler sert tepkiler verebiliyor. Yani endeks düşerken endeks yerine hisseyi satmak her zaman daha risklidir. Hepsini eşit oranda mı satacaksın, bir anda mı, kademe kademe mi satacaksın. Bunlar hep zor operasyonel konular.
Bunun yerine endeks-30 satıyorsun hedge için, ama bunu düşüş trendi icin sinyal gelince yapıyorsun, zırt pırt hedge yapmak diye bir şey olmaz. Ov hisse portföyü ov sat sinyali gelince hedge yapılır.
Yahu bunları sen de biliyorsun da, maksat tersoluk olsun. Lan brakkk diyorum bu yüzden.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri