Türkoðlu bana ayar veriyor ama bu oyun deðil. Hedge yeri felan da deðil. Ciddi birþey. Hayatýnýza malolur..
Türkoðlu bana ayar veriyor ama bu oyun deðil. Hedge yeri felan da deðil. Ciddi birþey. Hayatýnýza malolur..
https://youtu.be/KY40__rBvSk
memetabibize her yer Þanzelize yauv ..raat ol
https://youtu.be/v-gmpc18iJY
Hayat hoþ gerisi boþ
Bundan sonra herkes kendine göre plan yapmalý. Ben emekliyim üç çocuk var. Bu þartlarda nasýl devam ederim bilmiyorum hesabýný kitabýný yapmadým. Basit bir kahvaltý bir yumurta, 20 Gr peynir, 20 Gr zeytin, 1/2 ekmek, 20 Gr tulum peyniri, bir bardak süt çocuk için bir iki bardak çay. Minimum beslenme bu olsa 10 TL kiþi baþý. Japonlar gibi gramla yiyip santimle çýkaracaðýz. Yaza kadar seçim olursa yýrttým. Yok 2023 Haziran'da olursa da hapý yuttuk.
hedge ne demek kýrsoy ? hedge yapmakla ne yapýlmak isteniyor, nereye varýlmak isteniyor
yani bi hisse portföyün var, ama öyle bi portföy ki, endekse korele olmasý lazým, yani ieyho, kervn falan gibi hisseler deðil, garan-kchol-eregl falan gibi x30 aðýr toplarýndan bir portföy olmasý lazým, endekse korele bi portföy.. sonra xu30 vadeli short açarak hedge etmiþ oluyorsun, bunun anlamý short açtýðýn noktada portföy deðerini sabitliyorsun demektir.. borsa yükselir senin kaðýtlar deðer kazanýrsa, short endeks pozisyonun ayný oranda deðer kaybedecek, yada borsa düþer senin hisseler deðer kaybederse, endeks short poz kar yazarak senin hisse zararlarýný telafi edecek.. yani sýfýra sýfýrsýn..
öyleyse sen ne demeye hedge medge iþine giriyorsun ki ?? salak mýsýn birader, portföy deðerini fikslemek istiyorsan, hisslerini sat git.. nakite geç.. hedge yapýyormuþ, ulan senin neyine hedge medge, bi kazancýn yok ki bu iþten.. tüm yaptýðýn portföy deðerini fikslemek, ama bunun en iyi yolu endeks short açarak hedge yapman falan deðil -hisseleri satýp nakde geçmek
sen 500 milyon dolarlýk bi portföy yönetiyorsan, hedge anlamlý olabilir, çünkü devasa bi hisse büyüklüðünü tahtalara bassan zaten fiyat düþecek, bütün malýný satana kadar fiyat rezil olacak- tahtalarýn derinliði baðlamýnda.. bu durumda, endeks düþecek olduðunu düþündüðün zaman, hisseleri boþaltmak yerine endeks vadeli short yapman bi anlam taþýr.. ama sen en fazla 0.1 milyon dolarlýk bi küçük yatýrýmcýysan, ulan senin neyine hedge medge, býrak bu iri iri laflarý
Son düzenleme : KaraKemal; 19-12-2021 saat: 03:47.
benim hisselerim çok özel hisseler, endeksten daha iyi gidecek, endeksi yenecek diye bi iddian varsa, bunun adý hedge deðil, bunun adý pair trade.. garan aldým- endeks short açtým, burdaki iddia garan endeksten daha iyi getirecek demektir, bu pair trade..
bu iþin de bu fikri altyapýsý olmasý lazým.. mesela niye garan alýyosun ?
-efendim iþte bbva, garan alým teklifini 12.20 üstüne revize edecek diye düþünüyorum..
ulan niye yukarý çeksin alým teklifini bbav durduk yerde ?
- efendim iþte bbva küresel yýlsonu bilançosu açýsýndan, en büyük iþtiraklerinden garan euro bazlý fiyatýnýn daha fazla olmasý bbva için ehvendir..
tamam öyleyse bu bir trade stratejisidir, arkasýnda bi düþünce vardýr, ve bu düþünce mantýklýdýr.. yoksa, short açtým da, iþte hedge ettim de, falan da filan da..
lan býrakkkk
Son düzenleme : KaraKemal; 19-12-2021 saat: 03:50.
Ne faiz artjþý
Nede atama deðiþikliði
Altýn vuruþ sabitleme.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Karakemal kafan iyi galiba. Önce zýrvaladýn, sonra büyük portföy vs deyip kývýrdýn biraz. Þunu anlamak neden zor, bir hafta, bir ay için portföyüm endeksi yener demek zor olsa da. Bir yýllýk dönemde portföyüm endeksi %99 yener diyebiliyorum. En azýndan þimdiye kadar hep az çok hep yenmiþ.
Ayrýca anlýk hareketlerde hisseler sert tepkiler verebiliyor. Yani endeks düþerken endeks yerine hisseyi satmak her zaman daha risklidir. Hepsini eþit oranda mý satacaksýn, bir anda mý, kademe kademe mi satacaksýn. Bunlar hep zor operasyonel konular.
Bunun yerine endeks-30 satýyorsun hedge için, ama bunu düþüþ trendi icin sinyal gelince yapýyorsun, zýrt pýrt hedge yapmak diye bir þey olmaz. Ov hisse portföyü ov sat sinyali gelince hedge yapýlýr.
Yahu bunlarý sen de biliyorsun da, maksat tersoluk olsun. Lan brakkk diyorum bu yüzden.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri