Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 607/1014 İlkİlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,849 - 4,856 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
    Panama Papers ta basbakan binali den sonra berat albayrak ve calik holding in sirketleri ortaya cikmis

ya kardesim bu offshore u yasaklayin olsun bitsin. Kapiyi acik birakip ondan sonra hirsizin pesinden kosmak tam bir ahmaklik

http://t24.com.tr/haber/paradise-pap...nt=sharebutton

2. İstanbul un çoğu yerinde batık inşaatlar var. OHAL olmasa yüzlerce işbilmez müteahhit iflasını isteyecek.

Ha şu var. Bir de usulsüz iskan verilip projesini berbat kalitede olanlar var. Onların sonu da ilk depremde 17 Ağustos 1999 depremindeki usulsüz evler gibi olacak.

Belediyelerin usulsüz verilen iskanları tespit edip altına imza attıranları hapse göndermek için başvuru yapmaları lazım.

17 Ağustos 1999 da ne olmuşsa şimdi yine aynısı ilk depremde kalitesiz yapılar da olacak.

Bazı imşaatlara bakıyorum nasıl iskan verildiğini aklım almıyor. Rüşvet verilmeden hayatta hiçbir akıllı mühendis altına imza atmaz. Vebali var bu işin.

Yeni VELİ GÖÇER ler çıkacak karşımıza ilk depremde!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bağdat Cad. de onlarca inşaatın yarım kaldığını duydum.

Sebeplerin başında;

Arsa sahiplerinin kendi aralarında anlaşmazlığa düşmesi

Sonra da;

Müteahhitlerin işi bitirememesi geliyormuş.

Ek bilgi; Habitat inş. ın bazı ortakları Ulusal Faktoring'in de ortakları imiş .

Ahmetg Guest
    Beyler

Bir kisinin vefatindan sonra mirascilari gayrimenkullerin kendi uzerlerine nakli icin tapu nakli yapmasi gerekiyor. 2 ay once Atasehirdeki tapu mudurlugune gittik. Ucagim kalkmadan onceki gundu. Oradaki adama butun arsalarin evlerin falan belediylerden elimize verilmis kagitlari verdik. Adam kagitlara bakti ve dediki

bunu verin 1 hafta sonra gelin bunun isi 1 hafta surer

Bende dedimki

Istanbul disindaki arsalar icin oradaki tapu mudurlugune gitmek zorundamiyiz yoksa siz buradan hepsinin tapu naklini yapabiliyormusunuz?

cevap

Hayir biz buradan yapiyoruz sizin baska tapu dairelerine gitmenize gerek yok
    -----------------

Ancak 1 hafta sonrasina dedigi icin cunku bekleyemezdim bizde gittik avukatimiz zaten vardi ona verdik kagitlari o halletsin dedik

Simdi avukat whatsapp tan mesaj atmis teker teker butun tapu dairelerine ayri ayri gidilecekmis cunku hepsine ayri harc yatirilacakmis

Bana pek inandirici gelmedi. Konu hakkinda tecrubesi olan varmi?

Bu arada tapu nakli yapildiktan sonra vergi beyannamesi yapilmasi lazim ama onu zaten belediyelere teker teker sorduk mektupla hallediliyor dediler.

Bu tapu nakil isinde tecrubesi olan varmi?

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    yuzumu yikadim geldim buyrun?

ben o abhsi gecen sehirlerde bulundum o yuzden kiyas yapma hakkim var

siz yasadinizmi? ee yasamadiysaniz neden kiyas yapma hakkimi elimden aliyorsunuz?
    hocam burada problem senin İstanbul’dan bir haber olman yoksa istersen Amerika’nın bütün şehirlerinde yaşamış ol nafile..

Vay canına, yahu adam ABD'de, bir ayağı Türkiye'de, s.kinin değmediği şehir memlekette yok!

Kayseri, Urla, İzmir, Çeşme, İstanbul... Daha paylaşımı yapılmamış, ne s.kim tapular çıkacak!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Ahmetg forumdaş,

Size saygı duyuyorum. Akp li olmadığınızı , yobaz hiç olmadığınızı beyan etmişsiniz. Dediklerinize inanıyorum. Şahsen , akp li olup olmamanızın hiç önemi yok yurdumun legal bir partisi , ama yobaz olduğunuzu yazılarınızdan hissetsem , sizinle zaten tartışmam bile.

İstanbul da belki de yaşamıyorsunuz demişsiniz bana. 49 yaşındayım , doğma büyüme İstanbul'dayım. Lisans da dahil (İTÜ) , tüm eğitimimi İstanbul da aldım. Hiç Amerika ya gitmedim , bilmiyorum. 30-35 ülkeye gittim , Avrupa , özellikle Afrika ve Uzak doğuda zamanında iş dolayısıyla da bir kaç aylık ikametlerim de oldu , Avustralya ve Yeni Zelanda yı da görme fırsatım oldu. Bu yazdıklarıma inanınız lütfen.

Yazdıklarınıza , benim de görüşlerine iştirak ettiğim Hısım,discretus,thron forumdaşlar özellikle 'refah patlaması !!! ' ile ilgili , karşıt görüşlerini beyan etmişler ki doğru ve mantıklı yazdıklarını düşünüyorum ben de.

Buradaki herkes gibi ben de ülkemi çok ama çok seviyorum. Neredeyse çeyrek yüzyıldır buralardan çok uzaklarda gurbet hayatı yaşamanız , sinirlerinizi bozmuş bence , bunun gayet insani bir zaaf olduğundan da şüphem yok. Sürekli İstanbul bedava , oradaki olanaklar Amerika da yok , siz nelere sahip olduğunuzun farkında bile değilsiniz şeklindeki eleştirilerinizi burada,diğer topiklerde okuyoruz yazdıklarınızı.

Bakın , nacizane 3 tane evim var . Yaşlı bir anneciğim var , Allah gecinden versin , ondan sonra da kalacak daire ve dükkan da olacak. Allah size daha çok versin , belki sizin kadar olmasa da belli bir dolar birikimim de var. Akarım zaten var. Anlayacağınız çok şükür ki tuzum kuru benim. Şunun için yazıyorum bunları. Özellikle İstanbul'da emlak fiyatlarının artmasına itirazım hiçbir şekilde zaten olamaz benim. Ama kazın ayağı öyle olmuyor maalesef.

Bir ülkenin ederi vardır , budur enternasyonal kriter kanımca. Bu ederin altını doldurayım. Manzara , doğal güzellikler , vergi avantajları doğru , bu faktörlerden bazılarıdır. Ama bakın siz de ne güzel söylemişsiniz , siz Türkiye'yi 6-7 ülke ile karşılaştırıyorsunuz , geri kalan 190 ülke ile neden karşılaştırmıyorsunuz demişsiniz. Doğal güzellik ve manzara açısından ele alırsak İstanbul da sadece Boğaz değil ki. Silivriden Gebzeye , Kilyosdan Eminönüne , Şileden Maltepe ye kadar , Çatalcadan Bağcılar G.O.Paşa ya kadar da her yer İstanbul. Ama şahsi görüşüm manzara ve doğal güzelliklerden daha da değerli olanı , hak , hukuk , adalet , insana saygı ve verilen değer , yeşillik , trafik, genele yayılmış metro kolaylığı vs. Gayrimenkulü değerli kılacak faktörler bunların toplamıdır. Ülkemiz ve özellikle İstanbul , sık sık vurguladığınız doğal güzellikler de dahil buna , en son yazdıklarımdan hele hiç bahsetmeyeyim , lütfen siz de özellikle bu konularda ısrar etmeyiniz, hakikaten komik olur. Cumhurbaşkanı bile kendisi itiraf etmişken , bence siz de zorlamayın daha fazla.

Ezcümle , çeyrek yüzyıl ben de ülkemden 10000 km uzaklarda yaşasam , belki ben de sizin düşündüklerinizi düşünebilirdim. Ben , düşüncelerinizi bu perspektifte dikkate alıyorum şahsen.

Selam ve sevgilerimle.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Beyler

Bir kisinin vefatindan sonra mirascilari gayrimenkullerin kendi uzerlerine nakli icin tapu nakli yapmasi gerekiyor. 2 ay once Atasehirdeki tapu mudurlugune gittik. Ucagim kalkmadan onceki gundu. Oradaki adama butun arsalarin evlerin falan belediylerden elimize verilmis kagitlari verdik. Adam kagitlara bakti ve dediki

bunu verin 1 hafta sonra gelin bunun isi 1 hafta surer

Bende dedimki

Istanbul disindaki arsalar icin oradaki tapu mudurlugune gitmek zorundamiyiz yoksa siz buradan hepsinin tapu naklini yapabiliyormusunuz?

cevap

Hayir biz buradan yapiyoruz sizin baska tapu dairelerine gitmenize gerek yok
    -----------------

Ancak 1 hafta sonrasina dedigi icin cunku bekleyemezdim bizde gittik avukatimiz zaten vardi ona verdik kagitlari o halletsin dedik

Simdi avukat whatsapp tan mesaj atmis teker teker butun tapu dairelerine ayri ayri gidilecekmis cunku hepsine ayri harc yatirilacakmis

Bana pek inandirici gelmedi. Konu hakkinda tecrubesi olan varmi?

Bu arada tapu nakli yapildiktan sonra vergi beyannamesi yapilmasi lazim ama onu zaten belediyelere teker teker sorduk mektupla hallediliyor dediler.

Bu tapu nakil isinde tecrubesi olan varmi?
    Mandrake bura Türkiye sen git ABD de beton işine bulaş, burada 48 yaşında 40 yıllık krediye girip beton alan ileri zekalı yok, Türkiyede anlamadığın işlere kafa yorma, yorulma. O senin dediğin tapu devir işlemini eğer önceden yapmadınsa betonu sattığın aynı gün bu işten anlayan emlak komisyoncun üç beş kuruşa hallediyor, öğren bu işleri her konuda ahkam kesme .

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Ezcümle , çeyrek yüzyıl ben de ülkemden 10000 km uzaklarda yaşasam , belki ben de sizin düşündüklerinizi düşünebilirdim. Ben , düşüncelerinizi bu perspektifte dikkate alıyorum şahsen.
    Keçiören'de IP'si çıkan adama, bu kadar yazı yazmanız yazık olmuş, efendim!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 607/1014 İlkİlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •