Bloomberg de konuşuyorlar ...
- kiracınızı kaybetmeyin
-tefe/tüfe yi baz almayın
-zam yapmayın
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Bloomberg de konuşuyorlar ...
- kiracınızı kaybetmeyin
-tefe/tüfe yi baz almayın
-zam yapmayın
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bırakın kira artışını zamanında kiranızı alıyorsanız yatın kalkın böyle kiracınız var diye dua edin. Hele birde geçmiş yılların BETON goygoyuna gelmişseniz, size site içinde YATIRIM ! amaçlı aylık 400-500 TL kuru aidatı olan 1+1 bir daire kakalamışlarsa ve hala içinde kirasını doğru dürüst ödeyen bir kiracınız varsa kendinizi allahın şanslı kulu olarak görün kira artışı lafını ağzınıza bile almayın.
Son düzenleme : umutabi; 06-12-2017 saat: 11:40.
anadolu da küçük, hemen hemen herkesin birbirini tanıdğı bir şehirde kirada konutum var...tefe tüfe ne olursa olsun %10 dan fazla zam yap(a)mıyorum...bir sene de çok rica etti, hiç zam yapmadım...10 senedir kiracım bir kere bile kirasını aksatmadı...hemen hiç sorun yaşamadım diyebilirim.
son 10 yılda enflasyon ortalaması %8 ise, benim zam ortalamam da %7 filan olmuştur...ama bu sene %12 enflasyona rağmen %8 zam yaptık...ha enflasyon bir ara %6 lara düşmüştü, o zaman da %7-8 zam yapmıştık.
şunu demek istiyorum...enflasyon daki dalgalanmaları bir tarafa bırakıp uzun vadeli ortalamalarda bir zam hem kiracı, hem ev sahibi için iyidir...kirayı sorunsuz alıyorsan, bu en iyisidir.
ama hiç zam yapmamak...kusura bakma bir yıl o güzelliği yaparım..mesela adam sıkışmıştır, özel bir durumu vardır vs...ama öyle sürekli zam yapmayayım vs o kadar enayi değilim...gerekirse evimi boş tutarım.
parası olup da, enayi ev sahibi sayesinde beleşe yakın kirada oturuyorum diyor "çok akıllı" kiracılar...ben it gibi çalışıp bu birikimi yapmışım, öyle babadan deden kalmamış, ya da gecekondu arsasından gelmemiş..dibine kadar hakkımı alırım...vergimi de kuruşuna kadar veririm...ne hakkımı yediririm, ne de kimsenin hakkını yerim.
yurt dışında yaşamış, hayatının önemli bir kısmını kural-nizam altında geçirmiş biri olarak..yapabileceğiniz en kötü yatırımı yapmışsınız, av alıp kiraya vermekle...türkiye gibi hukuk un gukuk olarak algılandığı bir ülkede, en azından canınıza bir şey gelmemiş, maddi sıyrıklarla atlatmışsınız mevzuyu.
Dediğim gibi kategorik olarak kira için ev satın almaya karşıyım...arsa ve tarla yatırımı tercih ederim, uygun fırsatlar düştüğünde tabii ki...kiracım kamu işçisi, ve 10 sene önce piyasasının %10 altına bu arkadaşa kiraya vermiştim...dediğim gibi küçük bir şehir olduğu için mahkeme vs den çok ikili ilişkilerle iş yürüyor...babaocağı olduğu için sorun çıktığında yüz yüze halletme şansımız oluyor.
ama istanbul'da yapım aşamasında bir konutum var...bitince hiç kiraya vermeden satış düşünebilirim...özellikle ist de kiracı ile uğraşmak istemem...benim için önemli olan kafamın rahat olması.
Yer İmleri