Sayfa 609/618 İlkİlk ... 109509559599607608609610611 ... SonSon
Arama sonucu : 4940 madde; 4,865 - 4,872 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    İlave : PozisyonKontrolOku/Guncelle kayıtları nereden okuduğunu buldum. Acemilik işte..

Yanlış bilgi tradelog dosyalarından okumuyor pozisyon bilgilerini..
    iDeal'i kullandığım bilgisayarda "Robot Pozisyon Bilgileri" C:\iDeal klasöründe yok,
    yeni bilgisayara eskisindeki klasörü exe dosya dahil bire bir kopyaladım,
    yeni bilgisayarda iDeal'i çalıştırıp hesap ayarların vs. girdim.. robotun pozisyon bilgileri gözükmüyor.
    Elle pozisyon kontrol verilerinin girişini yapıyorum.

3 buçuk gün oldu borsada robot işlemlerine başlayalı.
    Başıma gelenler..

deyince aklıma geldi..

Çerçeveletip asacağım tam karşımdaki duvara.
    Kodlarda türlü önlemler aldım. Öterse iyi düdük.. bakalım bugün belli olacak.

11 aydır bi haltı beceremeyişimin gerekçesi.. dalga geçiyolar bi de

İki tane kapan kurdum.. birincisinden kaçana ikincide kontrolsüz müdahale.. gibi..
    Bu fiyatlara ondalıktan sonraki fiyat adımından sonrasına bilerek 0.00999 ya da 0.00001 gibi küsüratlar ekliyolar.
    Bir başka teorim ise emri gören cayrobotlar fiyatı fısırlıyo (!).. düşüreceklerse sattırmıyor, yükselteceklerse aldırmıyolar.. emirlere sisteme girmeden önce parayı basana dikiz serbest nasıl olsa..
    Fısırlanmış fiyat..

4.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    11 aydır bi haltı beceremeyişimin gerekçesi.. dalga geçiyolar bi de

İki tane kapan kurdum.. birincisinden kaçana ikincide kontrolsüz müdahale.. gibi..
    Bu fiyatlara ondalıktan sonraki fiyat adımından sonrasına bilerek 0.00999 ya da 0.00001 gibi küsüratlar ekliyolar.
    Bir başka teorim ise emri gören cayrobotlar fiyatı fısırlıyo (!).. düşüreceklerse sattırmıyor, yükselteceklerse aldırmıyolar.. emirlere sisteme girmeden önce parayı basana dikiz serbest nasıl olsa..
    Fısırlanmış fiyat..

Kolay gelsin. Belki alakasız ama...
    Bu sorunu pay piyasasında destek-direnç vb. hesaplarken yaşamıştım yıllar önce.
    Örneğin sistem direnci 80,888 olarak hesaplıyor. Ve fiyat 80,9 olduğunda "direnç kırıldı" olarak algılıyor.
    Oysa fiyat adımı 0,1 olduğundan direnç 80,9 olmalı.
    Destek ve dirençleri, hissenin fiyat adımına uygun biçimde aşağı veya yukarı yuvarlayarak çözmüştüm.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

5. çok basit bir sorum olacak grafik verilerini güncelledim sistem son sürümü güncelledim ama.
    var FK = Sistem.BilancoFK();
    var PDDD = Sistem.BilancoPDDD();
    var OzSermaye = Sistem.BilancoOzSerm();
    var OdSermaye = Sistem.BilancoOdenmisSerm();
    var NetKar = Sistem.BilancoNetKar();
    var PiyDeg = Sistem.BilancoPD();
    //grafik verileri
    //grafik verisinin son mumunun değerini almamız için.
    var fkk=FK[Sistem.BarSayisi-1];
    var pddd=PDDD[Sistem.BarSayisi-1];
    var kar=NetKar[Sistem.BarSayisi-1];
    var piyasa_degeri=PiyDeg[Sistem.BarSayisi-1];
    buradan gelen fk ve kar ile sağ tıklayıp detay dediğimde görünen fk pd/dd ve kar uyuşmuyor eskiden çalışıyordu ne değişti.
    Enka için doğru gelen fk pd/dd veri başkası için yanlış geliyor . Enkada da kar kısmı doğru değil. çözüm bulamıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by pc_ogretmen Yazıyı Oku
    çok basit bir sorum olacak grafik verilerini güncelledim sistem son sürümü güncelledim ama.
    var FK = Sistem.BilancoFK();
    var PDDD = Sistem.BilancoPDDD();
    var OzSermaye = Sistem.BilancoOzSerm();
    var OdSermaye = Sistem.BilancoOdenmisSerm();
    var NetKar = Sistem.BilancoNetKar();
    var PiyDeg = Sistem.BilancoPD();
    //grafik verileri
    //grafik verisinin son mumunun değerini almamız için.
    var fkk=FK[Sistem.BarSayisi-1];
    var pddd=PDDD[Sistem.BarSayisi-1];
    var kar=NetKar[Sistem.BarSayisi-1];
    var piyasa_degeri=PiyDeg[Sistem.BarSayisi-1];
    buradan gelen fk ve kar ile sağ tıklayıp detay dediğimde görünen fk pd/dd ve kar uyuşmuyor eskiden çalışıyordu ne değişti.
    Enka için doğru gelen fk pd/dd veri başkası için yanlış geliyor . Enkada da kar kısmı doğru değil. çözüm bulamıyorum.

bölünmelerinden kaynaklanıyormuş öğrendim. bir sonraki bilançoda düzeliyormuş.

7.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    baya süper hale gelmişti, duruyor olsaydı paylaşırdım. sildim her şeyi.
    güncel fikrimi soracak olursan uğraşmaya değmez. harcadığın zamana yazık. ayrıca ideal içinde hantal kaçabilir.
    Uzun zamandır foruma giriş yapmıyordum. Giriş yapmama vesile oldunuz
    Hisse senetlerini filtreleme ile ilgili canlı demo yaptığınızı hatırlıyorum. Çalışıyor gibiydi. Foruma yazmayı bıraktıktan sonra işlerin yolunda olduğuna inanmak isteyenlerdendim ben de. Çünkü herkes gibi ben de başarı hikayelerinin motivasyon açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.

Merak ettiğim, neden bıraktınız, sisteminizin neresi yolunda gitmedi?

8. Inventor hocam bahsettiğiniz sayı küsüratları float değişkeninin bir dezavantajı.
    https://floating-point-gui.de/errors/comparison/

Yazdıklarınızı görünce 10 yıl önceki durumum geldi aklıma. Yazılım detaylarına boğulduğum, pek bir ilerleme yakalayamadığım günlerdi. Sonra bakış açımı değiştirdim. iDeal'i olduğu gibi kabul edip sistem geliştirmeye odaklandım.

Bir kabullenmem daha var. Basit düşünmek ve tasarlamak. Yazılımcı olarak kompleks düşünmeye ve tasarlamaya alışkındım. Fakar algoda pek işe yaramıyor. İhtimaller arttıkça curve fit e düşmek kolaylaşıyor.

Sayfa 609/618 İlkİlk ... 109509559599607608609610611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •